Jump to content

Mazda 626 LPG Sarfiyatı

Gökhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracım 91 model 2000 motor karbüratörlü.yeni 4 lastik değiştirdim ve orjinal ebat 185/64 r14 taktırdım. Konya ereğliden ankaraya kadar 110-120 arasında ankaradan istanbula kadar 120-140 arasında seyahat ettim. toplam 230 tl lik gaz aldım. ve 1050 km yol yaptım bunun yaklaşık 200 km si şehir içi diğeri şehir dışı. hesabımda yanlışlık yoksa 22 kuruş gibi bir rakam çıkıyor. gazın litre fiyatı da 2.60 civarıydı. sanırım 100 km'de 8,5 litre gibi bir tüketim mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım 91 model 2000 motor karbüratörlü.yeni 4 lastik değiştirdim ve orjinal ebat 185/64 r14 taktırdım. Konya ereğliden ankaraya kadar 110-120 arasında ankaradan istanbula kadar 120-140 arasında seyahat ettim. toplam 230 tl lik gaz aldım. ve 1050 km yol yaptım bunun yaklaşık 200 km si şehir içi diğeri şehir dışı. hesabımda yanlışlık yoksa 22 kuruş gibi bir rakam çıkıyor. gazın litre fiyatı da 2.60 civarıydı. sanırım 100 km'de 8,5 litre gibi bir tüketim mevcut.

Benim araçla aynı değerlerde tüketmiş ama ben 3000-3500 deviri pek geçmem,  siz biraz gaza asılmışsınız,  140 larda falan, gerçi mazda motorları deviri sever, tüketiminiz çok ideal.

Üstündeki lastikler hangi ebattı ?  aslında 175-65-14 daha ideal olurdu sürtünme daha az vede tutunma dahada artardı, gerçi orjinal her zaman iyidir, bir alt bir üst değişim oranı %3 ü geçmedikçe sorun olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçla aynı değerlerde tüketmiş ama ben 3000-3500 deviri pek geçmem,  siz biraz gaza asılmışsınız,  140 larda falan, gerçi mazda motorları deviri sever, tüketiminiz çok ideal.

Üstündeki lastikler hangi ebattı ?  aslında 175-65-14 daha ideal olurdu sürtünme daha az vede tutunma dahada artardı, gerçi orjinal her zaman iyidir, bir alt bir üst değişim oranı %3 ü geçmedikçe sorun olmuyor.

benim araçta 120 ile giderken devir saati 3000'de oluyor. ben sadece ankara-istanbul arası otobanda 120'nin üzerine çıktım. yani yolun yarısında 120'yi geçmedim. eski lastikler 185 65 r14'dü. orjinal ebadı kapının yan tarafında yazıyordu. bridgestone marka 185 70 r14 taktım. sizin dediğiniz ebatta sürtünme daha az oluyor ama taban daraldığı için tutunma da daha az oluyor bildiğim kadarıyla. en güzeli orjinali olduğu için orjinali neyse onu taktırdım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarıda da denildiği gibi mazdalar yüksek devri sever. 3000 devir altlarında yakıt yükselir. Şehiriçini bilemem ama otoyolda 90-100 arası giderseniz mazda ile çok yakar. 120 nin üstünde yakıt düşer. Bu verileri 99 model ve üstünde olan fp motor için söylüyorum. Diğer modellerde durum nasıldır, fikrim yok. Bu arada bugün akşehirde lpg ayarı yaptırdım araç coştu. Benzin-gaz ayırt edemiyorum inanın. Yakıt ne durumda bakacağım artık. Lpg ci uzman biri idi. Hem ezgoz emisyonuna hem de yazılıma bakarak ayar yaptı. 20-25 dk uğraştı ama araç inanılmaz derecede değişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Selamün Aleyküm..Herkese Kolay Gelsin..Bi Sorum Olacak Sizlere..97 Model 2000cc  Benim Yavru Şehir İçinde 45-50 kr Arası Yakıyor..Bu Normal mi..Şimdiden Herkese Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamün Aleyküm..Herkese Kolay Gelsin..Bi Sorum Olacak Sizlere..97 Model 2000cc  Benim Yavru Şehir İçinde 45-50 kr Arası Yakıyor..Bu Normal mi..Şimdiden Herkese Teşekkürler..

Sarfiyat şehre göre değişebilir.

Benim aracımda 92 model sanırım sizinkiyle aynı kasa.

Bolu'da periyodik bakım yapılmadan önce 32 Krş yakarken bakım sonrası 28-30 Krş yakıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbul ise şehirin içi gayet normal... O trafiğe yakıt mı dayanır, hesaplama yöntemi mi bulunur... :D

valla haklısın abi X2 formulü uygulanabilir :) askerdeyken bir komutanımız istanbulda trafik anısını anlatıyor

'la gardaş adamla arama takip mesafesi koyuyorum herif benim önüme atlıyor nasıl iş anlamadım'

sağlam güldürmüştü bizi  :D yakıtla alakası yok ama aklıma geldi söyliyim dedim 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

93model mazda 626mı geçen hafta aldım atiker sıralı sistem var. İlk denememde 90-100km hızla yaptığım Şehirdışı 70kmde 11lt gaz tüketti bana çok yüksek geldi bu sarfiyat sizce ne yapmalıyım?

Öncelikle bujileriniz eskiyse değiştirin. Buji kabloları da değişmesi gerekiyorsa değiştirin. LPG enjektörlerinede baktırın. Kolay gelsin....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam teşekkürler , aracı aldığımdan beri kendi ustama gitme vaktim olmadı yarın ilk işim bujüler , buji kabloları , yağ ve hava filtreleri , frenleri kontrol ettireceğim . Herşey yapıldıktan sonra hala sarfiyat yüksekse atiker servisine gideceğim

Araçlarımız aynı sanırım. Yapmak istediğiniz şeyleri ben arabamı alır almaz değiştirdim yakıtta 4-5 kuruş farketti...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen hafta arabaya gaz ayarı falan yaptırdım dünde Eslişhirden İstanbula gittim geldim sehirdışı 100 km de 8,4 Lt. Maşallah :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüketim değeriniz çok iyi bende 8-9 ltr arası tüketiyorum şehir dışı.

Geçen çarşamba sübap, avans ve gaz ayarı yaptırdım Eskşehir sanayide, birde dün ibre 120 den aşağı hiç inmedi hemen hemen o şekilde böyle yakıt birde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım 98 model 626 atiker sıralı sistem var ve 100 km'de 14.5 lt yakıyor.

Yani 14.5 x 2.80 = 40 tl ve km'de 40 kuruş.  Üstelik çok sakin kullanıp şehir içine çok fazla girmediğim halde böyle. 4-5 kere ayar yaptırdım ancak bir değişme olmadı. Yetkili servisin yaz kampanyasını bekliyorum başlayınca Debriyaj balatasını ve bujileri değiştircem. Bunları yapınca düzeleceğini umut ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakınız yakıta en çok etki eden faktörler genellikle ateşleme elemanlarıdır ve de beraberinde aracın hassas ayarları.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hassas ayarlardan kastınız ateşleme sistemi ile ilgili ayarlarmı yoksa genel anlamda ki ayarlarmı ? Ayrıca ateşleme sisteminde rutin olarak bakım yaptırmam gereken kısımlar varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...