Jump to content

Mazda 121 projesi

omer_yildir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Konuyu başından beri hayranlıkla okudum. Tebrik ediyorum gercekten sonucu, resımleri merakla bekliyorum.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 180
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• omer_yildir

65

• S.Halilduru

7

Hehe bir motor aldım :) Hafta sonu teslim alıcam. Bakalım nası olacak bp 140hp swap yapıcam. Detayları motor elime geçince ekleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

>:D bp swaplar arka arkaya geliyor heralde ayıp ama insanın canı çekiyor :D bu arada ömer abi sen araştırmışsındır bu motoru faturalı bir biçimde yurt dışından getirmek ne kadar mal olur ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet motoru teslim aldım. Artık montaja başlayabiliriz. Bu arada bu motor için (bp 323) elimde şanzuman akis ve ufak tefek satılıklar var. Onuda belirteyim.

Yurtdışından böyle bir motorun gelmesi kargo vs dahil yasal yollardan 5000 lirayı bulur. Ha her şekilde bu motor istenirse getirtilir. Ben yakın bir tanıdıktan aldım. b3 ü indirmeye başlayınca bu sefer resim çekecem. :) gün gün ekleyeceğim. İyi geceler herkeze.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Keske yakın olsaydık Semavi abi. Her türlü yapardık. Bu arada yaparsan böyle bir swap bpnin 323 için olan kulakları şanzumanı ve akisleri duruyor. Gönderirim sana. Bakalım tesisatı kurduktan sonra kaç bg alıcaz. Bu arada mx-5 için sc lere bakıyorum. Nasılsa motorun içi aynı. Motorun içi stok kalarak sc planlıyorum 2. aşama olarak. Ama önce bir yürüteyim. Yarın resimler geliyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D 195 taban lastikler dar gelicek sanırım 225 ler ve spacer larıda istiicek haa spacer demişken spacerlar az da olsa balans yapıyor diyolar doğru mu ??
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D 195 taban lastikler dar gelicek sanırım 225 ler ve spacer larıda istiicek haa spacer demişken spacerlar az da olsa balans yapıyor diyolar doğru mu ??

Senin pm e cevap veremedim kusura bakma araştırıyorum hala. HR spacerlar var gayet güzel balans yapmıyor ancak önce rallici bir arkadaşım var ona gidip güzel bir kafes yaptırmayı düşünüyorum. Ondan sonra disk balata vs işine gireceğim. Bana 4 de sarmasın yeter :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin pm e cevap veremedim kusura bakma araştırıyorum hala. HR spacerlar var gayet güzel balans yapmıyor ancak önce rallici bir arkadaşım var ona gidip güzel bir kafes yaptırmayı düşünüyorum. Ondan sonra disk balata vs işine gireceğim. Bana 4 de sarmasın yeter :D

tmm abi acelem yok :) ya böyle dediler saçma geldi ama işin aslını sen bilirsin diye bi soram dedim. kafes şart ama Allah muhafaza nolur nolmaz aslında kafes agırlık yaparak yola biraz daha oturmasını sağlar sanırım amaç da bu :) ??
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Swap olayını yasal olarak hallettiğinde bu işler için toplam maliyetini ve tek tek gerekli olan tüm bürokratik işlemleri de paylaşırsan seviniriz,faydası olur belki..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşlem tamamdır bugün öğlen tesisatı çektim. Resimde çektim galeriye ekliyorum. Tesisatı bantlaması kaldı bir de egzosu kaynattırcam. Bu manifolda da oksijen sensörü yok. Onu kaynattırcam. Başka da eksik kalmadı.

Yasal olarak işletirken madde madde yazarım. Şu anki masrafı yazayım :

Megasquirt beyin ve aem wideband sensör gauge 850tl

Motor 1700tl

Sarf malzemesi yağ filtre ıvır zıvır 500lira

Üstüne işçilik de eklemek lazım kabaca bu kadar 4000 lira civarı harcamışımdır. Ve aldığm manifold superchargerı felan eklemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.mazdaclubtr.com/index.php?action=media;sa=album;in=1018

Ekledim resimleri. Yapacam abi :D ayıp ediyon sen iste yeterki he he. Yarın yürütecem işallah bir aksilik çıkmazsa. Ben 2 den çok memnunum. 3 den de seri ve az yakıyor. Şehir için de çok rahat. Fiyatlarıda baya uygun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yemin ediyorum çok kıral işçilik war porshe doğru bi karar vermiş abi eline sağlık yürüdüğünü hatta dyno sonuçları ve max hız da görürsem yerimden kımıldayamıcak kadar kendimden geçmiş olacam heralde stock 'a yakın en güzel işlem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolasın. Sadece sol kulak yaptık. Gerisi zaten orjinal. Şanzuman orjinal kaldı. Sol tarafda krank kasnağı şaseye değiıyordu o kasnağı yeniden yaptırdım. tornacı aşmış artık aleminyumdan hafif kasnak seti bile yapıyor. Adam alışmış :) Birde fren merkezi manifolda değdi onu sağa taşıdık. Tadilat olarak bloğun ufak biryerinide traşladık yoksa akis oturmuyordu. Dynoya çıkacam ayarı ve rodaj evresi bitince. Tahminim 150 civarı çıkar. Eski motorla 790 kg geliyordu bu motor 10kg daha ağır. 800-810 kg civarında geliyor. Şanzuman çok kısa 5 de 7500 kesici de 235km son hız yapabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzuman çok kısa 5 de 7500 kesici de 235km son hız yapabiliyor.

aman abi dikkat et 195 taban lastik sana bundan sonra yetmicektir amortisör olarak air ride yada coilover düşünüyo musn peki ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim arabaya coilover üretilmemiş. Ancak golf mk1 için olanlar oluyor. Biraz tadilat istiyor. Zaten şu anda 3.5 luk yay var üstünde. Daha geniş lastik ıslak havada sıkıntı yaratır. Sadece spacer koyacağım ya da offsetli jant alacağımki araba genişlesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

AYnen öyle abi. İlk sürüş nası olcak korkuyorum açıkcası. Ben dahil 900kg gelicek hesaplamalarıma göre. Eski motorla yeni arasında en fazla 20 en az 10kg fark var. Bakalım nası olcak. 1.3 e sc yapsaydım max 120 bg alıcaktım. Ve bunda daha pahalıya çıkıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...