Jump to content

Mazda 121 projesi

omer_yildir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 180
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• omer_yildir

65

• S.Halilduru

7

mavi yanan ışık şarj ışıgı heralde :D bogazım düğümlendi kaldı dedim heralde 4 den 5e attı meğer 3le gidiyomuş :clap: ellerine sağlık abi daha iyisini zaten ancak sen yapabilirsin, debriyaj halen aynı mı değiştirdin mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlar için teşekkür ederim. Mavi ışık uzun farın ışığı. Debraj orjnal. Daha değiştirmedim. Tek kişi olunca daha iyi çeviriyor. Egzost buji vs den sonra biraz daha hızlancak. Sonrada dynoya çıkarcağım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mükemmel olmuş, ibre sıfıra geri gelmiş nerdeyse, 220 falan rahat vardır heralde.

bence fazlasıda var gibi :D km saati devir saati gibi yükseliyordu :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mükemmel olmuş, ibre sıfıra geri gelmiş nerdeyse, 220 falan rahat vardır heralde.

Hızı GPS ile ölçmek lazım :)

Tebrikler Ömer ( yaptığın hız için değil :D , çıkarttığın işçilik için )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu kadar şeyden sonra yakıt sormak ayıp olur heralde :P hafta sonu aracı gibi birşey olucak sanırım, ama şanzıman hoşuma gitmedi değil tam da istediğin gibi anladıgım kadarıyla, sc planın vardı o ne durumda ömer abi ? hala düşünüyosundur heralde ilerleyen zamanlar için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabi hızı gps ile ölçersek daha doğru olur. İbrahim valla bu haliyle fazlasıyla yetiyor. Hatta egzosta bile dokunmayım diyorum. Dahada hızlanırsa sıkıntılar çıkcak gibi.

Bugün galiba debraj rulmanı dağıldı. Debraja basınca değişik bir ses ve pedal aşağı indi. Evin önüne çektim. Hiçde zorlamadık ama 70 liralık valeo debrajın rulmanı ben anca bu kadar dayanırım dedi ve intihar etti :)

Şu anda bile debraj ve gücü yere aktarmada sıkıntılar yaşıyorum. 2 de gaza tam basınca direksiyona hakim olmazsan şerit değiştiriyoruz :) kendimi yan şeritte buluyorum. :D

Bu sebeplerden bu kadar güç fazlasıyla yeterli. Hafta sonuna doğru şanzumanı indirip debraja bir bakacağız. Duruma göre bronz balata ile değiştirip orjinal servis malı rulman ile tekrar toplamayı düşünüyorum. Suzuki swift gti ile balata aynı ama onunda modifiyesine çok para istediler 400-500 usd civarı. Ben de bronz çaktırcam artık.

Sanırım akislerin birinde de sorun var hafiften ses yapıyor. Yan sanayi almıştım ama kontrol edicem emin oldukdan sonra sıkıntı varsa orjinal alacağım. Proje temelde bitti sayılır. Eksiklikleri tamamlamak için biraz zaman lazım.

Yağ sıcaklık ve basınç göstergergesi

Civic vti koyo radyatörü (ölçtüm biçtim tam oluyor)

Komple orjinal 323 egzostu (Ses yapsın istemiyorum performans zaten yeterli)

Otomatik olan 121 in ön diskleri ve kaliperleri. (Hava soğutmalı ve daha büyük balatalara sahip)

Ebc greenstuff balata

Ngk iridyum buji ve buji kabloları

Liste bu şekilde devam edecek.

Bu arada bp-bpt dönüşümü için çok yararlı bir döküman buldum. Semavi abi şöyle diyim yağlama kanalları bile bp de mevcut kör tapayla kapalı. Blok tamamen aynı istersen ayrıntıları yazarım. Ben eksiklikleri giderip biraz daha bindikten sonra hesaplarıma göre sadece 1500 liraya standart motora turbo yapabiliyorum ve 0.5 barda motor içine dokunmadan 220-230 hp güç alınıyor :D

Yakıtı ne sen sor nede ben söyleyim İbrahim. 35 litrelik deponun delik olduğundan bile şüphelendim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BP-BPT dönüşümü hakkında açıklayıcı şeyler paylaşırsan gerçekten minnettar olurum,çünkü yakın gelecekte ciddi anlamda düşündüğüm bir proje.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Bu hafta içi bir konu açalım o konuya herşeyi yazalım en iyisi öyle olur. Hem de sabit bir bilgi olarak kalır. Birçok kişininde işini görür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Evet sonunda bütçeyi ayarladım. Yarın yeni radyatörümüz ve manifoltdan sona kadar 51mm egzost sistemi yapılmasına başlıyoruz.Radyatör honda civi vti radyatörü. Bu radyatör hem ucuz hem de bayağı fazla su alıyor. Radyatörle birlikte fanı da değiştireceğim.  Aracı bugün tarttırdım ve şokoldum bizim ufaklık 860 kilo çıktı. Acilen diyete soktum ve ses sistemi, bagajdaki fazlalıkları atıcağım. Hedefim 750kg. Ruhsatta 755kg yazıyor ancak yeni motor esksinden bayağı ağırmış. Durumlar böyle.

Bunlarıda yaptıktan sonra aracı ayarlayıp dynoya çıkarcağız. Bakalım kaç bg alıcağız.

Bundan sonra frenler, amortisörler, koltuk ve direksiyon diye listemiz devam edecek. :)

İyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ömer Bey alakasızolacak ama hazır sizin gibi bir otoriteyi bulmuşken bizim mazdalarda su sıcaklık göstergesi yok. Bu göstergeyi alsak montajı zormudur. Araç 2010 mazda 3. Hazır sormuşken bizim araçlara yağ sıcaklık göstergesi takabilmemizde mümkünmüdür çok maliyetlimidir bir yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürlerimle ,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Ömer Bey alakasızolacak ama hazır sizin gibi bir otoriteyi bulmuşken bizim mazdalarda su sıcaklık göstergesi yok. Bu göstergeyi alsak montajı zormudur. Araç 2010 mazda 3. Hazır sormuşken bizim araçlara yağ sıcaklık göstergesi takabilmemizde mümkünmüdür çok maliyetlimidir bir yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürlerimle ,

Aşırı yükselmeyi zaten yol.bilg. gösteriyor. Benim astrada da yok .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Estağfurullah ne otoritesi. :) Bu hararet göstergesi ve yağ sıcaklık göstergesimontajı çok basit. yağ sıcaklık göstergesinin 1 adet sensörü(müşiürü) var. Bu sensörü karteri uygun şekilde delerek diş açıp monte ediyorsunuz. Bu sensör yağ sıcaklığını 0-5v arasında voltajlar vererek ölçüyor. Saate bir adet artı bir de şase çekerseniz montajı tamamlamış olyorsunuz.

Su sıcaklığına gelince; motordaki en sıcak su motorun çıkışı yani radyatörün girişinde oluyor. Burdaki hortumu keserek araya sensör bağlantısı için aparat takıp sensörü bağlayabilirsiniz. Bu da yine 0-5v arası çalışıyor. Yine göstergeye bir artı bir de şase çekerseniz montaj tamamlanmış oluyor.

İyi bir elektirikçi hepsini halledebilir. Marka olarak aem iyi bir firmadır. Ölçümleri iyi ve sensörleri kalitlidir. Ben de bu marka kullanıyorum. Linklerini ekliyorum. İnceleyebilirsiniz. Ayrıca aracınız standartsa yağ sıcaklık göstergesine ihtiyacınız yok. Yağ hiç bir zaman sıkıntı çıkartacak kadar ısınmaz.

Bir ihtimalde scangauge tarzı obd bağlantılı cihazlar alırsanız su sıcaklığını direk görebilirsiniz. Yağ sıcaklık sensörü orjinalde olmadığından onu göremezsiniz.

http://www.aemelectronics.com/coolant-temperature-gauge-40-148c-w-analog-face-1147

http://www.aemelectronics.com/oil-temperature-gauge-40-148c-w-analog-face-1150

http://www.japanparts.com/images/ImageFromDB.php?base=1&no=32825

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...