Jump to content

LPG Ama Nerede Taktırmalı?

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aklımdasın abi, unuttum sanma.

Tek sıkıntı zaman bulabilmek. Yarın akşam eğer müsaitsen saat 21.00 - 21.30 gibi çarşı merkezdeki çocuk parkının oradaki Park Kafede buluşalım. :)

Faruk Sevgili denilen kişi kendisini güzel pazarlayan, yaptığı iş konusunda bence pek övünülecek bir yanı olmayan kişidir. 1995 model Kartal aracım varken ufak bir problemden dolayı oraya uğramıştım. Adam bana komple tesisatın ve sistemin değişmesi gerektiğini söylemişti. Oha diyerek kaçmıştım oradan. Kayınpederimin 2000 model Şahin aracında bir problem olduğunda götürmüşlerdi ona. Lpg anahtarında problem var demiştim kayınpedere. Gittikleri zaman bir sürü parçanın değişmesi gerektiğini saymış dökmüş. Başka yerde sadece anahtar değiştirildi, sorun çözüldü. Bu gibi gereksiz ve abartılı olarak yaptığı bir iki iş daha duyduğum için uzak durmayı tercih ederim dedim.

ilgin için teşekkür ederim mustafa kardeşim.

herhangi bir sıkıntı olmazsa ben seni ararım buluşuruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

ilgin için teşekkür ederim mustafa kardeşim.

herhangi bir sıkıntı olmazsa ben seni ararım buluşuruz.

Tamamdır abi.

Ben o saatlerde spordan çıkmış olurum. Kafede oturup biraz takılır muhabbet ederiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman ilk montajı ustalığı iyi olan bir yere yaptırıp,daha sonraki periyodik bakımları Bursa'da yaptırsam uygun olacak sanırım.İlginize teşekkür ederim

Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir buçuk ay önce montaj yaptırdım ve tekrar tecrübe ettim LPG tamamen usta işi... markaların mutlaka farkı vardır belki ben görmedim şahsen tamamen usta işi....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumartesi sabah Ankara Mocan Otogaz'da olucam inşallah.Bugün görüştüm,günü ayarladık.Lpg montajından önce yapmam gereken birşey varmı acaba arkadaşlar.Hani benzinde belli olmayan arıza lpg de çıkar deniyor,bununla ilgili montajdan önce yapılması gereken birşey olabilir,yada buna benzer birşey varsa paylaşırsanız memnun olurum

Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumartesi sabah Mocan Otogazda Brc marka Lpg montajı yapıldı,tüplü ve mutluyum artık :) Şimdilik sorun yok gibi,sadece  aracın yol bilgisayarı çalışıyor,aracın anlık benzin tüketimi,kalan mesafe göstergesi ve km. göstergesinin yanındaki depo göstergeside hala benzin tüketimi varmış gibi gösteriyor.Araçta çeyrek depodan fazla benzin vardı montaj yapıldığında,lpg ile kullanmaya başladım ve bir süre sonra benzin göstergesi düştü,yakıt gösterge ışığı yandı.Hani ilk çalışmada gaz'a geçene kadar tüketilen benzin dışında,anlık olarak benzin tüketimi olmuyordur diye düşünüyorum ama yanılıyormuyum yoksa?Sizlerde nasıl bu durum acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Cumartesi sabah Mocan Otogazda Brc marka Lpg montajı yapıldı,tüplü ve mutluyum artık :) Şimdilik sorun yok gibi,sadece  aracın yol bilgisayarı çalışıyor,aracın anlık benzin tüketimi,kalan mesafe göstergesi ve km. göstergesinin yanındaki depo göstergeside hala benzin tüketimi varmış gibi gösteriyor.Araçta çeyrek depodan fazla benzin vardı montaj yapıldığında,lpg ile kullanmaya başladım ve bir süre sonra benzin göstergesi düştü,yakıt gösterge ışığı yandı.Hani ilk çalışmada gaz'a geçene kadar tüketilen benzin dışında,anlık olarak benzin tüketimi olmuyordur diye düşünüyorum ama yanılıyormuyum yoksa?Sizlerde nasıl bu durum acaba?

Çok stop edip çalıştırırsanız ve bunların arasında motor soğursa benzin epey bir yakar. Ama bir kere çalıştırıp uzun süre motor çalışırsa ilk çalışma anı harici veya devire göre benzin bir daha yakmaz. Motor sıcaklık ayarlarını lpg'ye göre değiştirebilirsiniz. Kullanan arkadaşlar daha fazla bilgi vereceklerdir. Hayırlı olsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok stop edip çalıştırırsanız ve bunların arasında motor soğursa benzin epey bir yakar. Ama bir kere çalıştırıp uzun süre motor çalışırsa ilk çalışma anı harici veya devire göre benzin bir daha yakmaz. Motor sıcaklık ayarlarını lpg'ye göre değiştirebilirsiniz. Kullanan arkadaşlar daha fazla bilgi vereceklerdir. Hayırlı olsun..

Teşekkür ederim.Aslında ilk çalıştıktan sonraki kısmı değilde,araçla seyir halindeykende sanki benzin tüketimi varmış gibi yol bilgisayarı ve gösterge çalışıyor,kalan mesafe düşüyor,depo göstergesi azalıyor,eski benzinli hali gibi hızlı düşmüyor tabi gösterge,ama yavaşta olsa sanki benzinde tüketiyormuş gibi geldi,hani yol bilgisayarı otomatik olarak araç hareket ettikçe değer hesaplayıp ona göre göstergeyemi yansıtıyor diyorum.Çünkü lpg göstergesi araç ilk çalıştığında benzine geçene kadar kırmızı,geçtikten sonra yeşil yanıyor ama aracın benzinle ilgili hesaplamaları hala devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anlik tuketim haric hic bir veri duzgun calismaz. hatta anlik tuketimde bile tam deger elde edemezsiniz...cunku lpgdde litre olarak fazla yakarsiniz. orada gordugunuz anlik deger ve prtalama litreyi 1.2 civari bir rakamla carpmaniz lazim.

Amacım anlık tüketimi öğrenmek değil aslında,sistem lpg ye geçtikten sonra,ben lpg ile gittiğimi düşünürken,aynı zamanda benzin deposu göstergeside çalışıyor ve benzin azaldı gösteriyor.Hani hem lpg hem benzinmi harcıyorum diye şüpheleniyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende istanbul da ikamet ediyorum ve kadosan bana oldukça yakın. üçel oto yu ziyaret edeceğim. ama bunun yanında lpg dönüşümü için tavsiye edeceğiniz başka yerler var mı???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

bende istanbul da ikamet ediyorum ve kadosan bana oldukça yakın. üçel oto yu ziyaret edeceğim. ama bunun yanında lpg dönüşümü için tavsiye edeceğiniz başka yerler var mı???

Ben buraya yaptırmıştım  http://www.candanotogaz.com/ tavsiler üzerine ve sorun yaşamadım zamanında. Yılmaz bey var orada ve çok ilgili.

Ama burasıda epey tavsiye ediliyor internet ortamında. Özellikle işciliklerine sahip çıkma konusunda örnek teşkil edecek konuları mevcut  http://www.cevreotogaz.com/tr/index.asp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar yok mu başka önerisi olan. bu işi baya ciddiye almaya çalışıyorum. ama gidipte adam sorarsam ben kötü yaparım demez. bu yüzden daha önce deneyim yaşamış arkadaşlara ihtiyaç var. sizlerin referansı olursa daha rahat gidebilirim lpg taktırmaya....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Mazda ailesi merhabalar, malum benzin fiyatları artması sebebiyle aracımıda işim gereği günde 70 km kullanmam sebebiyle LPG taktırmayı düşünüyorum.Ankarada nerede taktırmalıyım hangi marka olmalı tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden tşk ederim. Formlara göz attım herkez farklı birşey söylüyor kafam karıştı. Yoksa mazda 3'ün dizelinimi almalıyım 15000 KM arabamı satarsam zararmı ederim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.Saygılar!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın motor garantisi bozuluyor. servis ten aldığım bilgiye göre bir şekilde arızayı lpg ye getirirler ve garantiden arızayı gideremezsin dedi. adam açıkca ne arıza çıkarsa çıksın bir şekilde lpg ye bağlarlar diyor. ankara da önerilen yerler var. forumda biraz dolaşırsanız arkadaşlar paylaşmışlar. bende aynı durumdan müzdaribim. ankara da önerilen yerleri aradım. adam garanti vermiyor. zaten size bir sözleşme imzalatacağım diyor. yani her tarafı sıkıntı. ankara da daha önce taktıran arkadaşların size önereceği yere gidin, gözünüzü kapatın ve takdırın. ne kadar araştırırsanız o kadar vazgeçiyorsunuz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aklımdasın abi, unuttum sanma.

Tek sıkıntı zaman bulabilmek. Yarın akşam eğer müsaitsen saat 21.00 - 21.30 gibi çarşı merkezdeki çocuk parkının oradaki Park Kafede buluşalım. :)

Faruk Sevgili denilen kişi kendisini güzel pazarlayan, yaptığı iş konusunda bence pek övünülecek bir yanı olmayan kişidir. 1995 model Kartal aracım varken ufak bir problemden dolayı oraya uğramıştım. Adam bana komple tesisatın ve sistemin değişmesi gerektiğini söylemişti. Oha diyerek kaçmıştım oradan. Kayınpederimin 2000 model Şahin aracında bir problem olduğunda götürmüşlerdi ona. Lpg anahtarında problem var demiştim kayınpedere. Gittikleri zaman bir sürü parçanın değişmesi gerektiğini saymış dökmüş. Başka yerde sadece anahtar değiştirildi, sorun çözüldü. Bu gibi gereksiz ve abartılı olarak yaptığı bir iki iş daha duyduğum için uzak durmayı tercih ederim dedim.

Toprağım nerede taktırıcaz biz bu lpg yi ozaman?tam da Faruk Sevgili de karar kılmıştım şimdi vazgeçtim gibi :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...