Jump to content

LPG Ama Nerede Taktırmalı?

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar benim araç da bugün LPG'li oldu. 4 yıllık inadıma ve LPG düşmanlığıma benzin fiyatları galip geldi. Marka ve servis seçimi konusunda forumda okuduklarım çok yardımcı oldu. Ankara Dağ-Cey'de Romano marka LPG kiti takdırdım. Montajın başından sonuna kadar aracın yanında durdum, gördüğüm kadarıyla son derece temiz ve düzgün bir montaj oldu. Gizli montaj yaptırdığım için motorun görüntüsünde de hiçbir değişiklik olmadı. Aracın LPG'li olduğunu bilmeyen birisinin farketmesi gerçekten çok zor.

Roman seçmemin sebebi, Mazda fakirleşmesi sistemiyle uyumlu olması, ayrıca enjektörleri her bir silindir için ayrı ve son derece hızlı. 4500 devirden sonra soğutma amaçlı olarak ilave benzin püskürterek sübapları koruyor. Püskürttüğü benzin kadarını da gazdan keserek ekonomide bir olmusuzluğa sebep olmuyormuş.

Kullanılan simit tank stepne'den kalın olduğu için bagajda yükseltiye sebep oldu, ben de iş bittikten sonra döşemeciye gidip tankın etrafına sert sünger kestirdim ve kumaş kaplattım üzerine de bagajın kendi halısını serince yükselti kalmadı, eskisi gibi oldu. Stepne için diktirdiğim kılıfla beraber 130 TL'ye maloldu.

İlk izlenimlerime göre araç LPG ile daha sessiz çalışıyor. Çekişte eskisi ile hiçbir fark yok, 4 senedir benzinli kullandığım için farkı anlarım sanıyordum ama hiçbir fark hissetmedim. Tüketim konusunu yaşayarak göreceğiz, ilk ölçümleri forumun ilgili bölümlerine yazmayı düşünüyorum. Görüşmek üzere.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam bu sübap konusu bi açıklık kazandımı acaba?

subap olayı eğer 5.000 devir ve üzerinde uzun mesafeli kullanılmazsa subaplara zararı olmayacağı söyleniyor.

kendi açımdan konuşursam yüksek süratle araç kullanmadığım için subapların zarar görmeyeceğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar benim araç da bugün LPG'li oldu. 4 yıllık inadıma ve LPG düşmanlığıma benzin fiyatları galip geldi. Marka ve servis seçimi konusunda forumda okuduklarım çok yardımcı oldu. Ankara Dağ-Cey'de Romano marka LPG kiti takdırdım. Montajın başından sonuna kadar aracın yanında durdum, gördüğüm kadarıyla son derece temiz ve düzgün bir montaj oldu. Gizli montaj yaptırdığım için motorun görüntüsünde de hiçbir değişiklik olmadı. Aracın LPG'li olduğunu bilmeyen birisinin farketmesi gerçekten çok zor.

Roman seçmemin sebebi, Mazda fakirleşmesi sistemiyle uyumlu olması, ayrıca enjektörleri her bir silindir için ayrı ve son derece hızlı. 4500 devirden sonra soğutma amaçlı olarak ilave benzin püskürterek sübapları koruyor. Püskürttüğü benzin kadarını da gazdan keserek ekonomide bir olmusuzluğa sebep olmuyormuş.

Kullanılan simit tank stepne'den kalın olduğu için bagajda yükseltiye sebep oldu, ben de iş bittikten sonra döşemeciye gidip tankın etrafına sert sünger kestirdim ve kumaş kaplattım üzerine de bagajın kendi halısını serince yükselti kalmadı, eskisi gibi oldu. Stepne için diktirdiğim kılıfla beraber 130 TL'ye maloldu.

İlk izlenimlerime göre araç LPG ile daha sessiz çalışıyor. Çekişte eskisi ile hiçbir fark yok, 4 senedir benzinli kullandığım için farkı anlarım sanıyordum ama hiçbir fark hissetmedim. Tüketim konusunu yaşayarak göreceğiz, ilk ölçümleri forumun ilgili bölümlerine yazmayı düşünüyorum. Görüşmek üzere.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun umarım sorunsuz bir şekilde keyifle kullanırsınız aracınızı. Bagajda oluşan yükselti için gitmiş olduğunuz döşemecinin adresini ve mümkünse bagaj fotoğraflarını paylaşırsanız memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende dün Ankara Mocan Otogaz'da LPG taktırdım aracıma. Bende ancak 6 ay sabredebildim benzin fiyatlarının sürekli artışına. İnternette yapmış olduğum araştırmalar ve bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim. Teknik detaylarla ilgili pek fikir sahibi değilim ama montajda rahatsızlık yaratacak bir görüntü oluşmadı. Çok ilgili ve işinin ehli insanlar olduklarını söyleyebilirim.

Yalnız merak ettiğim ilk 1000 km.den sonra ayar için servise uğramama gerek olmadığını, Mazda 3'lerde buna gerek olmadığını söylediler. Bugüne kadar okumuş olduğum yorumlarda bütün marka araç ve LPG'de istisnasız olarak herkesin 1000 km.den sonra servise çağrıldığını okumuştum, tuhaf geldi o yüzden. Bilgi sahibi olanlardan yorum bekliyorum.

İkinci olarak BRC garanti belgesinde 10.000 km. ya da km.den bağımsız 6 ay aralıklarla bakıma gitmek gerektiğini belirtilmiş, bana yine 10.000'de gelmem söylendi. Araç 6 ayda bakım ister, LPG kiti 6 ayda bakım ister!!! Suçlayabileceğim tek kişi, seçimleri yapan kendim olsam da ortada bir bilgi kirliliği olduğu kesin.

Ve son olarak LPG kaynaklı arızalar için BRC tarafından yapılan sigorta ile ilgili olarak;

İlgili, bilgili ve varsa yetkili kişilerden bizleri aydınlatacak bir açıklama bekliyorum.

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun umarım sorunsuz bir şekilde keyifle kullanırsınız aracınızı. Bagajda oluşan yükselti için gitmiş olduğunuz döşemecinin adresini ve mümkünse bagaj fotoğraflarını paylaşırsanız memnun olurum.

Tayfun hocam yükselti için gittiğim yer şaşmazda bir yerdi, adı sanıyorum Gül Oto Döşeme gibi  birşeydi, rastgele girdiğim için tam hatırlamıyorum. Bagajın fotoları,

Boş hali:

http://www.flickr.com/photos/78575663@N02/6888731280/#in/photostream

Kumaş kaplı sünger yerleştirildikten sonra:

http://www.flickr.com/photos/78575663@N02/6888731358/#in/photostream

Halısı serildikten sonra (stepne için diktirdiğim kılıf da görülüyor):

http://www.flickr.com/photos/78575663@N02/6888731482/#in/photostream

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tayfun hocam yükselti için gittiğim yer şaşmazda bir yerdi, adı sanıyorum Gül Oto Döşeme gibi  birşeydi, rastgele girdiğim için tam hatırlamıyorum. Bagajın fotoları,

Boş hali:

http://www.flickr.com/photos/78575663@N02/6888731280/#in/photostream

Kumaş kaplı sünger yerleştirildikten sonra:

http://www.flickr.com/photos/78575663@N02/6888731358/#in/photostream

Halısı serildikten sonra (stepne için diktirdiğim kılıf da görülüyor):

http://www.flickr.com/photos/78575663@N02/6888731482/#in/photostream

Çok teşekkür ederim bilgilendirme ve fotoğraflar için, çok muntazam olmuş gerçekten. Mocan'da benim bagaj içinde sünger kestiler ama hiç uygun olmadı, ön tarafta bariz bir açıklık ve çirkin bir görüntü mevcut, ilk fırsatta ziyaret etmeye çalışacağım sizin gittiğiniz yeri... Tekrar teşekkürler, saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende dün Ankara Mocan Otogaz'da LPG taktırdım aracıma. Bende ancak 6 ay sabredebildim benzin fiyatlarının sürekli artışına. İnternette yapmış olduğum araştırmalar ve bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim. Teknik detaylarla ilgili pek fikir sahibi değilim ama montajda rahatsızlık yaratacak bir görüntü oluşmadı. Çok ilgili ve işinin ehli insanlar olduklarını söyleyebilirim.

Yalnız merak ettiğim ilk 1000 km.den sonra ayar için servise uğramama gerek olmadığını, Mazda 3'lerde buna gerek olmadığını söylediler. Bugüne kadar okumuş olduğum yorumlarda bütün marka araç ve LPG'de istisnasız olarak herkesin 1000 km.den sonra servise çağrıldığını okumuştum, tuhaf geldi o yüzden. Bilgi sahibi olanlardan yorum bekliyorum.

İkinci olarak BRC garanti belgesinde 10.000 km. ya da km.den bağımsız 6 ay aralıklarla bakıma gitmek gerektiğini belirtilmiş, bana yine 10.000'de gelmem söylendi. Araç 6 ayda bakım ister, LPG kiti 6 ayda bakım ister!!! Suçlayabileceğim tek kişi, seçimleri yapan kendim olsam da ortada bir bilgi kirliliği olduğu kesin.

Ve son olarak LPG kaynaklı arızalar için BRC tarafından yapılan sigorta ile ilgili olarak;

İlgili, bilgili ve varsa yetkili kişilerden bizleri aydınlatacak bir açıklama bekliyorum.

Saygılar...

Konuyla ilgili 2A mühendisliğe atmış olduğum maile gelen cevabı sizlerle paylaşıyorum.

LPG dönüşümü yetkili bayilerimizde yapılan her aracın garanti kapsamında olduğu süre boyunca geçerli olan Ürün Mali Sorumluluk Sigortası firmamız adına Ergo Sigorta A.Ş. tarafından yapılmış olan bir sigortadır. Yetkili servislerimizde LPG dönüşümü yapılan tüm araçları kapsar. Aracınıza özel ayrıca bir poliçeye ihtiyaç olmaksızın, LPG kitinin ayıplı veya kusurlu olmasından kaynaklanan hasarlar teminat kapsamındadır.

Magnezyum alaşıma sahip sübap ve sübap yataklarında oluşabilecek uzama-erime-yanma gibi sorunlar, LPG kitinde ayıp veya kusur yok ise teminat kapsamı dışında değerlendirilmektedir. Ancak HDI Sigorta tarafından aracın sübap ve sübap yataklarında oluşabilecek her türlü hasarı karşılayan ayrıca bir sigorta da mevcuttur. İsteyen tüm müşterilerimiz 189 TL ücret karşılığında bu sigortadan yaptırabilirler.

LPG kitinin bakım periyodu 10000 km veya 6 aydır. Garanti ve sigorta kapsamının devamı için periyodik bakımların eksiksiz yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Saygılarımızla,

Ben dönüşümü yaptırmadan önce özellikle motorda LPG kaynaklı oluşan subap arızalarına yönelik olarak sigorta olup olmadığını öğrenmek istediğimde, dönüşümü yapan bayii sigortanın bütün arızaları kapsadığı bilgisini vermişti. Ama şimdi görüyorum ki durum hiçte öyle değilmiş. BRC seçmemdeki yegane sebep bahsekonu sigorta idi ama şuan kasıtlı ya da kasıtsız olarak verilmiş olan yanlış bilgiden ötürü elimde hiçbirşey yok.  Konuyu dönüşümü yapan servis ile de paylaştım ve araştırıp geri döneceklerini ilettiler, oradan gelecek cevabı da sizlerle paylaşacağım.

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

izmir de lpg ustası kimi tavsiye edersiniz?

tawsiye edebileceğim bir yer yok ama önce delinecek yerler olacak enjeksiyonlu baz alıyorum söküp mü yapacaklar üzerindemi yapacaklar ve yapacakları montajdan doğacak bir arıza arkasında durabilcek bir yeri tercih etmeniz dileğiyle.

İzmir firması bunları bir ara gayet yardım severler. Kendileri takıyormu bilmiyorum ama cihaz satıyorlar işine önem gösteren izmirde kim var yönlendirirler bilirler..

http://profflpg.com/iletisim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaşlar bende LPG taktırmak istiyorum fakat samsunda bu işi iyi yapabilecek bir usta varmı bilmiyorum.daha önce samsunda taktırıp memnun olan arkadas varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

lpg yi Ankara Mavi Denizlerde taktırdım.

BRC kiti.

ilk gözlemler:

1- performans sorunsuz,

2- yakıt beklenen seviyede,

3- motor arıza ışığı hiç yanmadı (3 haftadır kullanıyorum)

4- firma çok profesyonel

5- işi bilen elemanları var

6- ertelemeli taksit seçenekleri var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

lpg yi Ankara Mavi Denizlerde taktırdım.

BRC kiti.

ilk gözlemler:

1- performans sorunsuz,

2- yakıt beklenen seviyede,

3- motor arıza ışığı hiç yanmadı (3 haftadır kullanıyorum)

4- firma çok profesyonel

5- işi bilen elemanları var

6- ertelemeli taksit seçenekleri var :)

Hayırlı olsun, sıkıntısız bir şekilde kullanmak dileğiyle.

Ben de bugün servisteydim (Meb Başayar) periyodik bakım için. LPG için fiyat istedim. LG Global adı altında bir marka kullandıklarını, şu an kampanyada, fiyatının 1450TL olduğunu ilettiler. Aynı zamanda Autogas İtalia da halen takmaktalar. Fakat yetkili, LG'nin Mazdalara daha uygun olduğunu söyledi.

Daha önce LG Global taktıran, kullanan var mı, memnunlar mı acaba?

Aynı araca sahip bir arkadaşımda 1 hafta önce Kit MTM marka tüp taktırdı. Bunun hakkında da bilginiz varsa, aydınlatırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her iki markayı da ilk defa duyuyorum... Piyasaya ya yeni girdiler, ya da ben çok cahil kalmışım...

:D

LPG düşünüyorsanız sizi yolda bırakmayacak bir usta bulun öncelikle... Her şeyin başı iyi bir usta ve iyi bir montajdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhabalar,

Dün itibari ile ben de LPG ailesine katılmış bulunuyorum. Merak edenler, marka tercihi konusunda ikilemi olanlar vs. için biraz bilgi vereyim.

Yaptığım araştırmalar sonucunda aracıma KitMTM marka LPG sistemini aracıma taktırmaya karar verdim. Detaylı bilgi için www.kitmtm.com.tr adresi ziyaret edilebilir. Kısaca özet geçmek gerekirse, KitMTM markası aslen BRC markasına da LPG sistemi üreten İtalya menşeyli bir firma (BRC ecuya sahip kullanıcılar, ecularının üzerinde MTM srl ibaresini görebilirler).

Anladığım/araştırdığım kadarıyla LPG sistemlerinde enjektör kalitesi önemli bir parametre. KitMTM'nin de Khein enjektör sistemini kullanması seçimimde önemli bir faktör oldu. Ayrıca arıza lambası sorunu vermemesi, obd soketine bağlantı yapılarak yol bilgisayarıyla uyumlu çalışması diğer artıları oldu.

Sistemi Ankara, İvedik OSB' de Anelsan Elektrik' te taktırdım. Çok fazla sanayi/usta vs tecrübem yoktur fakat rahatlıkla söyleyebilirim ki son derece profesyonel çalışan bir kurum. Sahipleri Zafer ve Soner Bey'ler her türlü soruma açıklıkla, detaylı cevaplar vererek LPG konusunda kafamı rahatlattılar diyebilirim. Aracı sabahtan bırakıp ertesi gün teslim aldım. Sızdırmazlık, muayene konusunda da yardımcı olarak, işlerimi rahatlattılar.

Fiyat konusuna gelince, nakitte 1800TL, kredi kartına 1900TL/10 taksit (uyumlu kartlara biraz indirim yapıyorlar) ücreti var. Prins'le karşılaştırıldığında aynı kalitedeki ürünü 500-600 TL daha ucuza almak cezbedici oldu.

Şu ana kadar yaklaşık 70 km yol yaptım, araçta önceki haline nazaran hiçbir olumsuz fark görmedim diyebilirim. Dahalık tüketim konusunda bir hesaplama yapmadım fakat aynı sistemi yine aynı araca taktıran arkadaşımın ölçümünü veriyorum: 4 kişi, full bagaj, 110-130 km ortalamayla Ankara'dan İstanbul'a 19 kuruş ortalamayla gitmiş. Ben de daha sonra kendi izlenimlerimi paylaşırım.

Stepnenin yerine konulan simit tank bagajda biraz yükseklik yaptığından, bugün tugrulersan adlı kullanıcının daha önceden yaptırdığı Gül Oto Döşemede etrafına sünger döşettirdim. ~10 TL'lik bir uygulamaya 60TL aldıkları için pek hoşlanmadım diyebilirim. Alpercoskun adlı kullanıcının önerdiği Sevecen Çanta ile de görüşmüştüm fakat iş yoğunluğu sebebiyle anca bir hafta sonrasına gün verebildikleri için burada yaptırdım.

Umarım merakı olanlara biraz yardımcı olmuşumdur. Aşağıda uygulamaya ait bir kaç adet fotoğraf mevcut durumda, iyi forumlar.

post-8577-1416952950_thumb.jpg

post-8577-141695295002_thumb.jpg

post-8577-141695295004_thumb.jpg

post-8577-141695295007_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar tam bir hafta önce BRC MY-11'i Faruk Usta'ya taktırmıştık. Aracı opette fulledim, burda da söylediğim gibi bir yokuşta çok zorlandı, yokuş çok dikti gerçekten ve arabada yaklaşık 100'er kilodan 3 kişiydi :tey:

Şimdi Shell'den aldım gazı ve her ne kadar aynı diklikte olmasa da benzer bir yokuşta, tek başıma rahat çıktım. Zorlanmadı, benzinde de anca bu kadar çıkabilir zaten :)

Şuana kadar 600 km yaptım, o yokuş dışında böyle zorlandığım olmadı. Yakın bir yerde değil orası da olsa, yine gidip şimdi deneyeceğim :D 1000 km ayarını ancak ayın 6-7'sinde yaptırabileceğim okuldan dolayı, ancak ayarsız haliyle de gayet memnunum şuan sanki ilk 100-200 km'den daha iyi performansta.

Bagaj'sa halen öyle duruyor, sünger yaptırmak istemiyorum statikten dolayı, arkaya yapılan yükseltme biraz baştan savma olmuş köşeleri çöküyor. Bunu da 1000 km ayarından sonra floamboard denilemen maddeyle çözmeye çalışacağım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lelldish ve fkafka paylaşımlarınız için teşekkürler. Bende son gelen zamlarla birlikte lpg konusunda niyeti iyice bozmuş durumdayım. 12.3 lt/ 100km son gelen zamlarla beraber bana ayda 500-600 liraya mal oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lelldish ve fkafka paylaşımlarınız için teşekkürler. Bende son gelen zamlarla birlikte lpg konusunda niyeti iyice bozmuş durumdayım. 12.3 lt/ 100km son gelen zamlarla beraber bana ayda 500-600 liraya mal oluyor.

Ben de aynı miktarda benzin ücreti ödüyordum. Bu hafta gerçi 600 km yol yaptık, ort 27 kuruştan 160 lira yapar, ayda 640 lira :D Ama en azından kullanıyoruz aracı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...