Jump to content

LPG Ama Nerede Taktırmalı?

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar Adana da LPG taktiracaksaniz TAŞKIN OTOGAZ a taktirmayin montaj yapan ustalar ve sahibi işinin gereğini yapamiyorlar ben 4 gün önce brc marka lpg taktırdım bağlantıları yanlış yapmışlar rezil oldum yolda kaldım şehir dışında dağ yolunda o yüzden ben yandım sizlerde yanmayin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar. 3-4 gün önce sahip olduğum 2011 model mazda 3 aracım için lpg taktırmak istiyorum. şayet şuan yakıt tüketimim 10.8/100 km. aracım 30 bin kilometrede, bir kaç yorum okuyup tavsiye aldıktan sonra " BRC Sequent 32 " modelini taktırmaya karar verdim. Siz hangi marka lpg sistemlerini kullanıyorsunuz, memnun musunuz? Ayrıca bana İstanbul'da referans olabileceğiniz ustanız var mı ? Gidip herhangi bir yere aracımı teslim etmek istemiyorum, sırf kötü işçilik yüzünden aracını satanların bile olduğunu okudum çünkü.

Teşekkür ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dudullu, Kadosan Oto Sanayi'de Çözüm Otogaz. İlker bey'e Toyotaclubtr'den selam getiriyorum deyin. Lovato obd yi gönül rahatlığıyla taktırın.

Detaylı bilgiler için.

Lpg hakkında bir özet yazısı

http://mutlutekir.blogspot.com.tr/2016/09/lpg-hakknda-bir-ozet-yazs.html

Usta var usta var, ustanızı düzgün seçin

http://mutlutekir.blogspot.com.tr/2015/11/usta-var-usta-var-ustanz-duzgun-secin.html

Lpg Hakkında bilinmesi gerekenler ve soru-cevap

http://mutlutekir.blogspot.com.tr/2015/11/lpg-hakknda-bilinmesi-gerekenler-ve.html

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu bende ilgiyle takip ediyorum, araci 1ay once aldim, 1ayda 500km yol yapmisim bu da yilda 6bin km civari edicek taktirsam mi taktirmasam mi, kararsiz kaldim forumda lpg tavsiye edenlerinde etmeyenlerinde yazilarini en az 10 kere okudum ama hala kararsizim:) simdilik lpg siz binmeye devam... Buarada Mutlu Tekir paylasimin icin tesekkurler guzel paylasim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@apollo54  2A Mühendislikten bir arkadaşım vasıtası ile @kindness ( Lütfi ) arkadaşımız kısa süre önce bir kit taktırdı. Deneyimlerinden istifade edebiliriz ;)

Bu arada @Mutlu Tekir'in yazılarını derleyip biraz da STFT ve LTFT bilgisi ekleyerek biz de yayınlamıştık ;

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar bende 2 yıl aracımı benzinli kullandıktan sonra günlük kullanımım ve yaz planlarım yoğunlaştığı için LPG taktırmaya karar vermiştim.

Kısa bir araştırmadan sonra fiyat performans yönü ağır bastığı için BRC taktırmaya karar verdim ve @Burak abinin 2A'daki arkadaşı tavsiyesi ile yanıma bilirkişi olarak da @zealot 'u (Ufuk) alıp Kartal Mucip Otogaz'a gittim. 

Tanıdık vasıtasıyla gittiğimiz için mi bilmiyorum ben müşteri esnaf ilişkisini zayıf buldum. Yani haliyle çok anlamadığım için soru soruyorum ama o cengaver esnaf ataklığında cevap alamadım bir türlü. Belki de benim beklentim farklıydı bilmiyorum. 

Ben montaj kısmından pek anlamam ama anladığını iddia eden arkadaşlar montajı güzel ve temiz buldu. Ben de hiç bir sıkıntı yaşamadım. Dolum yerini depo kapağının içine koydurdum sadece ilk takılan dolum ağzı sıkıntı çıkarttı onu yenisi ile değiştirdiler. 

Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ve tatil, bayram, düğün dernek gezmeleri derken 4Bin km yol yaptım ve Allah'a şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım. Arıza ışığı hiç yanmadı. Hatta LPG programlanırken @zealot 'un uyarı ve ustalara ısrarıyla 4bin devirden sonra subabları korumak amacıyla %20 benzin %80 LPG kullanımı şeklinde ayar yapıldı. (Ne kadar sağlıklı çalışıyor bilmiyorum) 

Bu arada dolum yerini depo kapağına koydurmak gayet kullanışlı oluyor. Sadece yanınızda dolum ağzı bulundurmak zorunda kalıyorsunuz.

Yakıt oranına gelirsek. Günlük yakıt fiyatları değişirken ve arasında 500 mt olmayan istasyonlar arasında bile 30kr LPG fiyatı oynarken kuruş hesabı yapmak saçma olur. Ama kabaca şunu söyleyebilirim İstanbul şehir içi 10,5 - 11 lt benzin kullanıyorken 13lt otogaz kullanıyorum şuan. Ve gayet memnunum. (Ev-iş arası otoyol üzerinden 7 km. ve bazen 1 saat sürüyor artık siz hesaplayın ortalama hızı:sopa::angry:)

Performans açısından da benim hissettiğim bir performans kaybı yaşamadı araç. (Bu arada ben aracı sakin kullanırım)

Fiyat olarak 2200₺ 9 taksit 

Merak ettiği bir şey olan arkadaş varsa bildiğim ölçüde cevaplayabilirim ;) 

kindness tarafından düzenlendi
etiket
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, Mutlu Tekir :

Dudullu, Kadosan Oto Sanayi'de Çözüm Otogaz. İlker bey'e Toyotaclubtr'den selam getiriyorum deyin. Lovato obd yi gönül rahatlığıyla taktırın.

Detaylı bilgiler için.

Lpg hakkında bir özet yazısı

http://mutlutekir.blogspot.com.tr/2016/09/lpg-hakknda-bir-ozet-yazs.html

Usta var usta var, ustanızı düzgün seçin

http://mutlutekir.blogspot.com.tr/2015/11/usta-var-usta-var-ustanz-duzgun-secin.html

Lpg Hakkında bilinmesi gerekenler ve soru-cevap

http://mutlutekir.blogspot.com.tr/2015/11/lpg-hakknda-bilinmesi-gerekenler-ve.html

Mutlu Bey;

Birde LPDİ (Direkt Enjeksiyonlu Benzinli araçlar için LPG kiti) konusuna el atsan? :)  Fiyatını bir yana koyarak konuşuyorum ortak enjektör kullanımı ve Direkt aracın ECU'sundan çalışmalarının aslı astarı var mıdır? Varsa fayda ve zararı nedir v.s. Aslında bu sitemin genel olarak avantajı yada dezavantajı nedir bir incelesen diyorum zahmet olmazsa?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Teknisyen :

Mutlu Bey;

Birde LPDİ (Direkt Enjeksiyonlu Benzinli araçlar için LPG kiti) konusuna el atsan? :)  Fiyatını bir yana koyarak konuşuyorum ortak enjektör kullanımı ve Direkt aracın ECU'sundan çalışmalarının aslı astarı var mıdır? Varsa fayda ve zararı nedir v.s. Aslında bu sitemin genel olarak avantajı yada dezavantajı nedir bir incelesen diyorum zahmet olmazsa?

Hocam kasımda doktora yeterliliğim olmasına ve çalışmam gerekmesine rağmen gün içinde sık sık forumlara girerim. Gönül doktorayı lpg üstüne yapmakta ama bakalım şartlar ne gösterecek. Ama lpg ile ilgili yurtdışındaki yayınları okuyup bir özet yazısı gibi bir şey yapmak ben de istiyorum.

LPDI dan yana sıkıntısı olanı şu ana kadar forumlarda hiç okumadım. Bir tek TSI motorlarda ilk başlatmada sıkıntı yaşayanları gördüm. Aslında bu LPDI direk enjeksiyon motorlar için yaratılmış sistem. Direk enjeksiyon motorlara uygulanan sıralı sistemler bir miktar benzin de harcadığından kâr oranı daha düşük.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
13.10.2016 at 14:29, kindness :

Evet arkadaşlar bende 2 yıl aracımı benzinli kullandıktan sonra günlük kullanımım ve yaz planlarım yoğunlaştığı için LPG taktırmaya karar vermiştim.

Kısa bir araştırmadan sonra fiyat performans yönü ağır bastığı için BRC taktırmaya karar verdim ve @Burak abinin 2A'daki arkadaşı tavsiyesi ile yanıma bilirkişi olarak da @zealot 'u (Ufuk) alıp Kartal Mucip Otogaz'a gittim. 

Tanıdık vasıtasıyla gittiğimiz için mi bilmiyorum ben müşteri esnaf ilişkisini zayıf buldum. Yani haliyle çok anlamadığım için soru soruyorum ama o cengaver esnaf ataklığında cevap alamadım bir türlü. Belki de benim beklentim farklıydı bilmiyorum. 

Ben montaj kısmından pek anlamam ama anladığını iddia eden arkadaşlar montajı güzel ve temiz buldu. Ben de hiç bir sıkıntı yaşamadım. Dolum yerini depo kapağının içine koydurdum sadece ilk takılan dolum ağzı sıkıntı çıkarttı onu yenisi ile değiştirdiler. 

Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ve tatil, bayram, düğün dernek gezmeleri derken 4Bin km yol yaptım ve Allah'a şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım. Arıza ışığı hiç yanmadı. Hatta LPG programlanırken @zealot 'un uyarı ve ustalara ısrarıyla 4bin devirden sonra subabları korumak amacıyla %20 benzin %80 LPG kullanımı şeklinde ayar yapıldı. (Ne kadar sağlıklı çalışıyor bilmiyorum) 

Bu arada dolum yerini depo kapağına koydurmak gayet kullanışlı oluyor. Sadece yanınızda dolum ağzı bulundurmak zorunda kalıyorsunuz.

Yakıt oranına gelirsek. Günlük yakıt fiyatları değişirken ve arasında 500 mt olmayan istasyonlar arasında bile 30kr LPG fiyatı oynarken kuruş hesabı yapmak saçma olur. Ama kabaca şunu söyleyebilirim İstanbul şehir içi 10,5 - 11 lt benzin kullanıyorken 13lt otogaz kullanıyorum şuan. Ve gayet memnunum. (Ev-iş arası otoyol üzerinden 7 km. ve bazen 1 saat sürüyor artık siz hesaplayın ortalama hızı:sopa::angry:)

Performans açısından da benim hissettiğim bir performans kaybı yaşamadı araç. (Bu arada ben aracı sakin kullanırım)

Fiyat olarak 2200₺ 9 taksit 

Merak ettiği bir şey olan arkadaş varsa bildiğim ölçüde cevaplayabilirim ;) 

Hocam son durum nedir ? Memnunmusunuz hala ? Bende bu yaz LPG taktırmayı düşünüyorum.LOVATO ve BRC arasındayım şimdilik.LOVATO istanbulda böklge müdürlüğü çözüm otogaz varmış, sosyal medyada araştırmalarım doğrultusunda taktıranlar baya memnun.

Guzum Mazda 3 Sport Dynamic 1,6 Otomatik vites 2006 model 148 binde.Ben aracı 7 ay önce 138 bin'de almıştım.10 bin km yapmışım şu ana kadar ve en az 2500 lira benzin parası vermişimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Ertunc23 :

Hocam son durum nedir ? Memnunmusunuz hala ? Bende bu yaz LPG taktırmayı düşünüyorum.LOVATO ve BRC arasındayım şimdilik.LOVATO istanbulda böklge müdürlüğü çözüm otogaz varmış, sosyal medyada araştırmalarım doğrultusunda taktıranlar baya memnun.

Guzum Mazda 3 Sport Dynamic 1,6 Otomatik vites 2006 model 148 binde.Ben aracı 7 ay önce 138 bin'de almıştım.10 bin km yapmışım şu ana kadar ve en az 2500 lira benzin parası vermişimdir.

Maalesef yakıt maliyetlerinden ötürü LPG'ye karşı olan arkadaşlarım bile artık o kadar karşı değiller. (LPG litre fiyatı son 9 ayda %50'den fazla zamlanmasına rağmen)

Ben şuan itibari ile gayet memnunum. Yani Allah'a şükür daha hiç "nereden bulaştık şu LPG işine" demedim. Çok küçük birkaç sıkıntı çıktı tabi ama taktırdığım yer ürünün arkasında olduğu için sorunlarım büyümedi.

Son dönemde hiç hesaplama yapmadım ama kabaca %50'ye yakın tasarruf sağlıyor diyebilirim. Hatta daha önceki aracım olan otomatik Megan2'den daha az yakıyor lpg'de bunu net söyleyebilirim.

LPG kitlerinin farklarına teknik olarak çok hakim değilim onun için Lovato hakkında çok birşey söylemeyeceğim ama ben brc sequent 32 takdırdım ve an itibari ile memnunum. Hiç gaz ayarı vs yapmadım, ışık ta yanmadı.

İşin özeti evet şuan itibari ile gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Benzine gelen 12 kurusluk zam ve lpg ye gelen 25 kurusluk indirim nedeniyle, bende artik lpg taktiriyorum. Sonunda ne olacaksa olsun biktim artik, araba mi bana biniyor ben mi ona biniyorum belli degil...

Satayim dizel otm alayim dedim insan vazgecemiyor ki, resimlerini bile cektim ama sahibindene yukleyemedim.

Kit olarak lovato obd taktirmak istiyordum fakat Ankaradaki Quattro Garage Bekir Usta tavsiyelerini dikkate alip Atiker obd kit taktiracagim. Cuma günü gidip görüşeceğim Mazdam için hayirlisi olur inş.

Buarada bir sorum var: Atikerin diğer kitlere göre daha az tasarruf yaptirdigi dogru mu arkadaslar? Forumda birkac kez okudum ve aklimda oyle kalmis

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alakası yok hocam doğru ayarlanmışsa her kit aynı yakar. Stokyometri oranı belli sonuçta. Makine mühendisi olarak sen yapma bari :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzine gelen 12 kurusluk zam ve lpg ye gelen 25 kurusluk indirim nedeniyle, bende artik lpg taktiriyorum. Sonunda ne olacaksa olsun biktim artik, araba mi bana biniyor ben mi ona biniyorum belli degil...
Satayim dizel otm alayim dedim insan vazgecemiyor ki, resimlerini bile cektim ama sahibindene yukleyemedim.
Kit olarak lovato obd taktirmak istiyordum fakat Ankaradaki Quattro Garage Bekir Usta tavsiyelerini dikkate alip Atiker obd kit taktiracagim. Cuma günü gidip görüşeceğim Mazdam için hayirlisi olur inş.
Buarada bir sorum var: Atikerin diğer kitlere göre daha az tasarruf yaptirdigi dogru mu arkadaslar? Forumda birkac kez okudum ve aklimda oyle kalmis

Hayırlısı olsun hocam, lpg sonrası yorumlarınızı bekliyiruz.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mutlu Tekir :

Alakası yok hocam doğru ayarlanmışsa her kit aynı yakar. Stokyometri oranı belli sonuçta. Makine mühendisi olarak sen yapma bari :)

Mutlu hocam kararimdaki en buyuk pay sizde:) Universitedeki yogun donemde size kolayliklar dilerim vize sonrasi görüşmek üzere

1 saat önce, Ertunc23 :

Hayırlısı olsun hocam, lpg sonrası yorumlarınızı bekliyiruz.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tamamdir, size zaten özelden mesajda atacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Asla ama asla taktırman diyen biri olarak ....evir çevir düşün taşın taktırmaya karar verdim... @Mutlu Tekir hocamın tavsiyesiyle iki gün önce  Atiker Gold Obd2 taktırdım..beklediğimden daha iyi bir performans çıktı ortaya..düşük viteste lpg belli etmedi ama yüksek viteste biraz performans düşüklüğü var gibi geldi bana....depoyu fulledikten sonra ilçede olduğum için yola çıktım...86 km yol yaptım bunun 20 km si eskişehir şehir içi..geriye kalan 66 km sinde ise eskişehiri bilen kanlıpınar rampasını bilir özellikle orda sıkıştırdım aracı 140-150 km hız ile tırmandım devamında ise 110-120km arası seyir zaman zaman 130km hızı  gördüğüm oldu...ilçeye geldiğimde hiç oyalanmadım direk lpg ye yanaştım doldurdum 18 tl de fullendi...18/86=21 krş...demekki 90-100 km hızda bu dahada düşecek...taktırmanızı tavisye ederim çünkü benzin yine yükselişe devam edecek..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayni sorunlardan geçiyorum şuan, lpg taktirayim mi taktirmayayim mi derken, taktirma karari aldim bu seferde kit kararsizligi yasadim neyse ona da lovato obd olsun diye karar verdim. Ankara da damla otogaz ile simdi gorustum bu sefer de obd rvm sistemiyle kullanilmiyor dediler, yine ortada kaldim.... Suan iyice sinir basti satip 3.nesile mi gecsem ya da o fiyat bandinda dizel otm baska bir aracami zorlasam diyorum. 1ay once fotograflarini cektim aracin ilana koyamiyorum seviyorum cunku. Ama bu iş boyle gitmeyecek bir karar vermem gerekecek...

Size sorum araciniz impressive mi? Atiker gold obd rvm ile uyumlu mu? O bari sorun cikarmasin da gidip 300tl fazla da olsa Mutlu Hocamin ve bircok kisinin tavsiye ettigi Quattro Garage Atikeri 1800tl ye taktirayim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Saridoan :

Ayni sorunlardan geçiyorum şuan, lpg taktirayim mi taktirmayayim mi derken, taktirma karari aldim bu seferde kit kararsizligi yasadim neyse ona da lovato obd olsun diye karar verdim. Ankara da damla otogaz ile simdi gorustum bu sefer de obd rvm sistemiyle kullanilmiyor dediler, yine ortada kaldim.... Suan iyice sinir basti satip 3.nesile mi gecsem ya da o fiyat bandinda dizel otm baska bir aracami zorlasam diyorum. 1ay once fotograflarini cektim aracin ilana koyamiyorum seviyorum cunku. Ama bu iş boyle gitmeyecek bir karar vermem gerekecek...

Size sorum araciniz impressive mi? Atiker gold obd rvm ile uyumlu mu? O bari sorun cikarmasin da gidip 300tl fazla da olsa Mutlu Hocamin ve bircok kisinin tavsiye ettigi Quattro Garage Atikeri 1800tl ye taktirayim...

evet aracım ımpressıve rvm de calısıyor hıc bır sorun yok 

anlam veremedim rvm ile lpg nin ne alakası varmış? :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, FatihT :

evet aracım ımpressıve rvm de calısıyor hıc bır sorun yok 

anlam veremedim rvm ile lpg nin ne alakası varmış? :) 

Rvm can bus üstünden çalıştığı için obd ye takılan lpg etkiliyor deniyor. OBD bağlantı protokolleri denenerek bu sorunun aşılabileceğini sanıyorum ama emin değilim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar ben de daha iki ay önce BRC marka lpg'yi Mocan Otogaz'a taktırdım. Çok memnunum. Herhangi bir güç düşmesi vs olmadı. Sadece sanki 1-2 lt fazla yakıyor gibi ama onda da tam emin değilim. Aracım 2013 Mazda 3 Impressive Sedan kasa. İnşallah sorunsuz yolculuklar hep sizinle bizimle olur. Bu arada Berat Kandilimiz mübarek olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...