Jump to content

LPG Ama Nerede Taktırmalı?

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar Merhaba,

Mazda 3'üme Bursa'da LPG takabilecek işinin ehli bir yer arıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olacağım.

Aslında hiç taktırmak istemiyorum ama 10 - 11 / 100 km yakıt tüketimi beni ciddi şekilde endişelendiriyor. Genelde şehir içi kullandığım için de çok fazla düşeceğini zannetmiyorum.

İşinin ehli olmayan ustalardan da çok canım yandı. Bu işi layığıyla yapabilecek ve daha önce bu araçlara sıkıntısızca LPG takmış bir yer tavsiye edebilirseniz sevinirim.

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Forumdan bir yanıt alamadım ama Bursa'daki diğer arkadaşlara faydam dokunsun diye yazıyorum;

LPG taktırmadan önce çok araştırma yaptım ve BRC'de karar kıldım. Aracıma Güney Marmara ve Bursa BRC Yetkili Servisi Nira Mühendislik'te montaj yapıldı. Gayet temiz ve iyi bir işçilik ile artık ben de LPG'liler kervanına katıldım. Merak ettikleriniz için firma yetkilileri (Niyazi Bey - Ramazan Bey) ile görüşebilir ya da PM atabilirsiniz.

Bir anektod: LPG takıldıktan sonra firma sahibi ile bir tura çıktık ve aramızdaki şu konuşma Mazda kullanıcısı olarak çok hoşuma gitti; Mazda kullanıcıları özeldir, yalnızca bilen kullanır...

Saygılarımla,

Rauf ÖZTÜRK

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumdan bir yanıt alamadım ama Bursa'daki diğer arkadaşlara faydam dokunsun diye yazıyorum;

LPG taktırmadan önce çok araştırma yaptım ve BRC'de karar kıldım. Aracıma Güney Marmara ve Bursa BRC Yetkili Servisi Nira Mühendislik'te montaj yapıldı. Gayet temiz ve iyi bir işçilik ile artık ben de LPG'liler kervanına katıldım. Merak ettikleriniz için firma yetkilileri (Niyazi Bey - Ramazan Bey) ile görüşebilir ya da PM atabilirsiniz.

Bir anektod: LPG takıldıktan sonra firma sahibi ile bir tura çıktık ve aramızdaki şu konuşma Mazda kullanıcısı olarak çok hoşuma gitti; Mazda kullanıcıları özeldir, yalnızca bilen kullanır...

Saygılarımla,

Rauf ÖZTÜRK

Hayırlı olsun.. Yakıtla ilgili izlenimlerinizi Mazda3 - LPG - yakıt tüketimi konusunda paylaşmanızı bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba,

Perşembe günü Mocan Otogaz da LPG montajını yaptırdım. Yaklaşık 200 KM yol yaptım, herhangi bir problem gözükmüyor. En büyük kaygım arıza lambasının yanması, performansın etkilenmesiydi. Henüz çok erken ama ilk izlenimlere göre problem yok şükür. Övünç Bey ve ekibi çok ilgiliydi. Ankara'da montaj yaptıracaklara tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

FS Otogazın sahibi kimdi ?

Faruk sevgili diye biliyorum

Dün ikisini de aradım.(fs otogaz derince ve kartal mucib otogaz)

Kartaldaki mucib otogaz mazdanın euro 5 motor standardı olduğunu ve 60 bin sonra alaşımlı sübap sorunu yaşayacağımı söyledi

İki firmada kredi kartına 9 taksit 1.800 tl dediler ( peşin 1.700)

Gaz dolum yeri benzin girişiyle aynı yer yaparmısınız dedim (kapağın altı)

Olur dedi ikisi de

Mucip ıtogazda taktıran varmı

Domestos fs otogazı önermiş forumda

Mucib otogaz kıyaslaması mümkünse

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bugün fs otogazda brc my11 taktırdım

Artık tüplü ve öfkeliyim...

40 lt lik tank taktılar

Bagajı nasıl yaptınız

Eski halinde bulunan istetme üstünü çıkardınız mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba,

2 hafta icinde ben de tup taktiracagim. 

Forumda bahsi gecen LPG montaji yapan yerleri cikarttim. En iyisi, en sorunsuzu hangisi bilmiyorum. Istanbulda oturuyorum ama ankaradakiler daha iyiyse giderim ankaraya orda taktiririm. 

Ankara'da Mocan, mavideniz, quattro garage isimlerini okudum forumdan.

Kocaeli'de FS otogaz varmis BRC takan.

Istanbul Maslakta da TGS varmis Prins takan. Ve cevre otogaz, ucel otogaz'in da isimlerini gordum forumda.

En iyisi, mazdaya asina olan, garantili sigortali falan hangisi ise ona taktiracagim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taktırdığın yer önemli ancak daha önemlisi bence hangi lpg kitini taktırmak istediğin.

sizin fikriniz nedir? LPG'yi tabi ekonomi icin taktiracagim ama en kalitelisi, sorunsuzu hangisiyse onu taktirmak istiyorum. Acikcasi 2000 lira ile 3000 lira arasindaki fark, eger kalite farki mevcut ise benim icin gozden cikarilabilir. 

Prins istiyordum ancak o kitte de sorun yasayanlar, ve yaglama sisteminin ise yaramadigini hatta kurum ile motora zarar verdigini soyleyenler var.

BRC kullananlar da genel itibariyle mutlu gibiler. Landirenzo, romano, vialle falan da kullananlar var ama en populer gordugum kadari ile BRC. o yuzden ben de BRC'ye daha yakinim su anda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motorda Kurum olması çok ii bişe. Kisa keseyim, akademide lpgnin subap yakmasinin sebebi temiz yakit olması ve, motorda kurum bırakmaması. . Çünkü o kurum = carbon iyi bi ısı yalıtkanı. Hesaplarda da dahil ediliyor.

Bu kurum yapıyor diye bir markaya küsmeyin, teşekkür edin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu kurum iyidir konusuna pek katılmıyorum. Çünkü 1. Madem kurum iyi neden kurum temizletmek için servise gidilir. 2. Isı yalıtımı bana göre ısının motorun dışındaki faktörlere karşı doğru ancak motorun iç sıcaklığı önemli artı birde kurum motoru soğutmaya çalışan fan'a da kalkan görevi yaptığından motor soğumaya mahrum bırakılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi lpg kiti vardır elbette mümkün mertebe ucuz olandan kaçmak gerekir tanıtım fiyatları hariç. Elbette onlarıda taktırıp denemeden iyidir kötüdür demek doğru olmaz. Kendi arabam için yorum yapmam gerekirse benden önceki sahibi ruhsatsız taktırıp kullanmış orjinal bir set değildi lpg kitindeki her parça farklı bir lpg kitine aitti. İlk iki ay iyiydi daha sonra ayar falan yapıldı bir kez kurcalanınca bir daha düzen tutmadı. Araştırdıktan sonra eniyisinin Lovato olduğuna karar verip taktırdım. Rolanti ayarını iyi yapamadığı arabanın her halinden anlaşılıyordu ardından mazdalar dan iyi anlayan birde servis buldum. Son 1.5 yıldır arabayı sorunsuz şekilde kullanıyorum. Ben düz sistem taktırdım. Sıralı bana mantıksız geldi zaten araç 4 noktadan enjeksiyonlu ne gerek var sıralıya.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motorda Kurum olması çok ii bişe. Kisa keseyim, akademide lpgnin subap yakmasinin sebebi temiz yakit olması ve, motorda kurum bırakmaması. . Çünkü o kurum = carbon iyi bi ısı yalıtkanı. Hesaplarda da dahil ediliyor.

Bu kurum yapıyor diye bir markaya küsmeyin, teşekkür edin.

Kurum ısıyı yalıtsa da sonuç olarak subapların yapışarak kapanıp açılmasını geciktirir. Böylece zorlanan subaplar daha tez ayar bozar. Bu arada performans kaybı da yaşanır.

Subapların yataklarıyla arasını da doldurarak basınç kaçaklarına da sebep olma ihtimali var.

O kadar iyi bir şey olsa millet Carbon Clean diye bir şey icat etmek zorunda kalmazdı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her icat çok faydalı olacak diye bir şey yok ki. 

ben bir borusan'da, koluman'da, doğuş oto veya fermas da, periyodik bakımlarda carbon clean yapıldığını duymadım. 

veya bir üreticinin kullanma kılavuzunda, bakım cetvelinde carbon clean yazdığını da görmedim.

zorunlu periyodik bakım olarak 30 binde bir carbon clean yaptrmazsanız garantiniz biter yazdığına da şahit olmadım.

carbon clean yaptırmadığı için bilmem kaçbin km de, motoru eline almış;   keşke yaptırsaymışım böle olmazdı diyen pişman şoför ile de tanışmadım.

bu dünya otomotiv üreticileri de  dünyanın parasını harcayıp arge yapıyor.  Şimdi mazda o kadar para harcamış skyactive yapmış.. carbon clean in  faydası olsa, servislere koymaz mı bu dalgayı..   15-30-45bin cetveline dahil etmez mi.

benzinli araçlar için konuşuyorum. öyle subaplara yapışıp  zorlayacak kadar karbon birikintisi olmaz. 0.05 ile 0.2mm arasında olur. o da zaten sıkı geçme bölgelerinde ( yani subapın kapağa yerleştiği yerde) tutunamaz.  bir de cehennem gibi ateşin olduğu piston içinde öyle çok kurum olması veya egsoz subaplarının kurum içinde kalması da mantıklı değil. içeride 2000 derece alev var.  o sıcaklıkta karbon birikintisi 0.2 mm i geçemez. o carbon clean de  zaten bir katalizör ile karbonları yakarak dışarıya atıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...