Jump to content

2010 Mazda3'e Turbo Takılabilir mi ?

hakanbirol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bildikten sonra ;)

gel keyfim gel... :D harbi ya hala aklım almıyor biz araca ses izolasyonu yaptırmaya çekinirken ora bura sökülecek diye kes,dik,biç,sök herşey yapılmış..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla arkadaş çok çok çok riskli,

Enine boyuna hesaplarsan riskli değil.  :)

kaç bar turbo..

Turbo değil, MP62 supercharger (PD), 13 psi. (Yaklaşık 1 bar gibi..)

uygulama şekli nasıl?

A/A intercooler, beşinci enjektör,direct port water injection, programlanabilir ve kullanırken müdahale edilebilir piggyback işletim sistemi, Walbro GSS342 benzin pompası, daha büyük çaplı fuel rail (enjektörlerin üzerine takıldığı besleme noktası), ayarlanabilir benzin regülatörü, Tune etmek için 6 kanal datalogger, vs..

standart defransiyel nasıl dayanır 300HP'ye...

Standart diferansiyel tekerlekte 462 HPye kadar fıstık gibi dayanıyor..

debriyajın hatrını hiç sordun mu :D

Daha işe başlarken ilk olarak debriyajı değiştirdim zaten.

kim uyguladı ve

Ben. Her aşamayı, Her şeyi ben kendi ellerimle yaptım.

daha önemlisi kaça çıktı bu iş...

Onu söylemem. Tahminlerden çok daha ucuza diyelim. Hatta tahmin ettiğin rakamı üçe böl ;)

şimdi bunları cidden merak ettim...

birde mazda3 motoru ile mx5 motoru arasında teknik birçok fark var... mx5 motor kesinlikle daha dayanıklı ve yalın bir motor. bir takım zorlamalara daha iyi göğüs gerebilir. ama mazda3 motoru (Z6) daha hassas... en basitinden emme manifoldu termoplast. bu manifolda yüksek basınç sıcak hava ne yapar?

İyi de, motora sıcak hava vermiyorsun ki.. Ben giren havayı soğutmak için kırk takla atıyorum mesela..

yani demek istediğim ne kadar sağlıklı olur. görmek lazım.

Bu şekilde yıllarca kullananlar var. Ben bir yıldan fazla bir süredir kullanıyorum, bakkala bile bununla gidiyorum.

Ama hızlı gidiyorum. Eve geldiğimde ekmek soğumamış oluyor mesela :)

ilk deneyenin ben olmayacağı kesin....

Yanından 160 - 180 HP Maxda3 1.6 MZRler geçmeye başladığında fikrini değiştirebilirsin ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

xenonda taktırmada ne olabilir ya?

Ben onu bilmemde cesaretin için  :clap: :clap: :clap:

Xenon taktırmak değil, Xenon uyumlu olmayan bir fara mercek ve xenon takmaktan bahsediyoruz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xenon taktırmadım. Farları Bi-Xenon mercekli farlara dönüştürdüm..

http://www.miataturbo.net/showthread.php?t=39060

(orada da adım aynı)

Teşekkürler ayrıca..

Orada da wowww yazmışlar :) hocam birşey sorayım ne iş yapıyorsunuz acaba merak ettim bu işlerden iyi anlıyorsunuz..Maşallah..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SCharger uygulamayı inceledim. turboya göre çok daha hesaplı ve mantıklı bir uygulama. gerçekten çok titiz ve özenle uygulanmış. bu işi bu kadar temiz Türkiye'de yaptırma şansımız çok az. hem mühendis hem de otomotivci olarak tebrik ederim. çok iyi iş çıkarmışsınız.

şimdi bu forumda turbo takmak diyince benim akıma emme manifolduna bağla turboyu ver basıncı sür gibi gelmişti. bu denli ciddi bir uygulama yapılırsa tabiki büyük bir keyifle sürülür bu araba. ama şunun arkasındayım NB mx5 motor olarak mazda3 z6 motordan daha dayanıklıdır. bu basıçta rahatlıkla sağlıklı bir şekilde kullanılır. mazda3 de subaplar piston magnezyum alaşımlıdır. güçeldirmeden basınç artırmak delinmelere sebep olması ihtimali mx5 e göre kat kat fazla...

senin araçta sağutmadan debriyaja frene herşeyi iyileştirilmiş. böyle yapan varsa yarın alıp götürsün benim arabayı... :D

Tekrar eline sağlık. çok iyi iş çıkarmışsın. hatta aşmışsın...  :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Orada da wowww yazmışlar :) hocam birşey sorayım ne iş yapıyorsunuz acaba merak ettim bu işlerden iyi anlıyorsunuz..Maşallah..

halde kabzımaldır kendisi :D ayrıca beni araba konusunda her türlü yoldan çıkaran kişidir :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi kullanıcıları anladım ama bayilerin Mazda3 demeye üşenmesi beni deli ediyoor :D

ilk m3 'ü forumda duydugumda çok garip gelmişti ne alaka dedim içimde bmw ile bütünleşmiş birşeydi hep aklımda hala garip geliyor ama yavas yavas alıştım..

halde kabzımaldır kendisi :D ayrıca beni araba konusunda her türlü yoldan çıkaran kişidir :D :D

Bu işler tam birbulaşıcı hastalık bilirim..Allah korusun.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi kullanıcıları anladım ama bayilerin Mazda3 demeye üşenmesi beni deli ediyoor :D

düzelttik müdür. kızma hemen... :D dumur oldum zaten mx5'e Türkiye şartlarında yapılana... ondandır...  :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...