Jump to content

2010 Mazda3'e Turbo Takılabilir mi ?

hakanbirol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

23 saat önce, Mutlu Tekir :

Artan MTV ile birlikte yine turbo hayallerine girdim. :D Stok ecu ile 9 sn ye inse yeter diye düşünüyorum.

Bu arada bizim bu 4 ileri otomatik şanzıman FN4A-EL, Forddaki adı  4F27E kodlu şanzıman 270 Ibs.ft torka yani 366 Nm ye kadar dayanabiliyormuş. Bilginize. 

200-230 Nm civarında, 140-150 hp alınsa mis.

Ha 2007 ha 2010 ikisine de olur ama bir kişi yapabildi o da zaten bu işte usta. Hakan Girginer abimiz. ( en son TRT de Sanayi Savaşları isimli programda gördüm ) .

İmkansız değil ama o bile aylarca uğramış, montaj yapılana kadar araç kendisinde haftalarca kalmıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Burak :

Ha 2007 ha 2010 ikisine de olur ama bir kişi yapabildi o da zaten bu işte usta. Hakan Girginer abimiz. ( en son TRT de Sanayi Savaşları isimli programda gördüm ) .

İmkansız değil ama o bile aylarca uğramış, montaj yapılana kadar araç kendisinde haftalarca kalmıştı.

59cecebdbb37a_Adsz..thumb.jpg.c2cad74df3384730c4a72867d4782e3f.jpg

Sanırım resimde görünen kişi değil mi abi? Godless Commie miydi nick i? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, zoptrik :

59cecebdbb37a_Adsz..thumb.jpg.c2cad74df3384730c4a72867d4782e3f.jpg

Sanırım resimde görünen kişi değil mi abi? Godless Commie miydi nick i? 

Evet ta kendisi. Eskiden çok faali sitede ama artık zaman bulamıyor sanırım. Yıllardır uğramıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Burak :

Pasaportu ve vizesi elinde MX-5 hayranı en uygun o vardı :)

Yorum yok, mx5 i en iyi tanıyan kişi ;) Arada onun hatrına siteye girse bari, sen olsan bari o :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bu sefer oldu beyler, hemde çok güzel oldu. Sc. gumrukten çıkmış, Nevşehir'e doğru yolda.

Sırada ki sipariş recirculating dump valve.

IMG-20171018-WA0002.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, quiteguide :

Bu sefer oldu beyler, hemde çok güzel oldu. Sc. gumrukten çıkmış, Nevşehir'e doğru yolda.

Sırada ki sipariş recirculating dump valve.

oo süper hadi hayırlı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar uyumsuzelemt'in aracına yapılana benzer bir uygulama için gerekli parçalar nelerdir acaba bilen var mı. Uygulamayı yapan arkadaşlarda bir gizlilik söz konusu anlaşılan. Gerekirse özelden paylaşabilecek varmı. 

Bir bütçe planlaması yapıp parça parça toplamaya başlamak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özellikle kompakt araçlarda güç beklentisi bizim ülkemizde tam bir düs kirikligi demek.  Türkiye'de kompakt araçlar mümkün olabilecek en küçük motorlarla geliyor (Bakiniz benzin fiyatlari).  Evet, turbo belki bir çözüm ama bence sadece kismi bir çözüm çünkü o da gücü çok fazla artiramiyor.  Sadece marjinal bir artis sagliyor.  Bunun en basit ve en köklü çözümü daha büyük motorlar ama onlar da bizde yok.  Örnegin, Mazda 3 bizde 1.5 litre ile gelirken ABD'de ayni araç 2.5 litre motor ile geliyor.

Ben olsam turbo eklemezdim çünkü turbo eklediginizde aracin güvenilirliginden ("reliability") taviz vermis olursunuz.  Turbo araçta potansiyel ariza yapabilecek bir parça demektir.  Basitlik varken komplikeye kaçmis olursunuz.  Birazcik ek güç için belki ileride çikabilecek arizalara katlanmaniz gerekebilir.  Bu gerçegi de göz önünde bulundurun.  Tabii siz bilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, AKayhan :

Özellikle kompakt araçlarda güç beklentisi bizim ülkemizde tam bir düs kirikligi demek.  Türkiye'de kompakt araçlar mümkün olabilecek en küçük motorlarla geliyor (Bakiniz benzin fiyatlari).  Evet, turbo belki bir çözüm ama bence sadece kismi bir çözüm çünkü o da gücü çok fazla artiramiyor.  Sadece marjinal bir artis sagliyor.  Bunun en basit ve en köklü çözümü daha büyük motorlar ama onlar da bizde yok.  Örnegin, Mazda 3 bizde 1.5 litre ile gelirken ABD'de ayni araç 2.5 litre motor ile geliyor.

Ben olsam turbo eklemezdim çünkü turbo eklediginizde aracin güvenilirliginden ("reliability") taviz vermis olursunuz.  Turbo araçta potansiyel ariza yapabilecek bir parça demektir.  Basitlik varken komplikeye kaçmis olursunuz.  Birazcik ek güç için belki ileride çikabilecek arizalara katlanmaniz gerekebilir.  Bu gerçegi de göz önünde bulundurun.  Tabii siz bilirsiniz.

Tam tersine abi 1.4 tsi motor harikalar yaratıyor. En basitinden düşük devirle %10 eğimli yokuşları zorlanmadan çıkması bile tercih sebebi. Atmosferik %10 eğimi çıkarken bir taraflarını yırtarken turbo motorlar rahat rahat çıkıyor. 

Güvenilirlik konuusunda haklısın. Ama Astra J kasa 2013 sonrası makyajlı 1.4T motor lpg ile sorun yaşayan duymadım. 

----------------------

Uyumsuzelementin yaptığını Adem ustadan duydum. O bile ballandırarak anlatıyordu. En son 180 hp yi görmüş, motor içinde en ufak değişiklik yapmadan. 

Turbo, intercooler, ek beyin, daha büyük enjektör, daha büyük benzin pompası, borular, özel yapım egzos manifoldu.

Benim de tavsiyem lpgye uyumlu tek turbo araç şu anda astra j kasa. 1.4 t ye geçmenizi tavsiye ederim. Makyajlı kasasında sorunlar çözülmüş durumda. 2000 devirle 110 km hız yapıyor. Yalıtımı daha iyi.

Quiteguide abi şu supercharger işini yapabileydi daha ucuz yollu olacaktı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.5 Mazda 3'ün pek bir yerini yırtacağını sanmam yokuş çıkarken. Düzde 1.4 tsi'ı yırtabilir ama :) 

Akayhan'da zaten 1.5 motordan bahsetmemiş, 2.5lt'den bahsetmiş. Bu ülke sınırlarında atmosferik motor deyince milletin aklına tüplü 1.6'lardan başka birşey gelmemesi, çok yazık. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Akuma :

Arkadaşlar uyumsuzelemt'in aracına yapılana benzer bir uygulama için gerekli parçalar nelerdir acaba bilen var mı. Uygulamayı yapan arkadaşlarda bir gizlilik söz konusu anlaşılan. Gerekirse özelden paylaşabilecek varmı. 

Bir bütçe planlaması yapıp parça parça toplamaya başlamak istiyorum.

toplayamazsınız...   yapılı bir mazda 6 2.0 manuel  veya    mazda 3   2.3 mps almanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Leanback :

2.5 Mazda 3'ün pek bir yerini yırtacağını sanmam yokuş çıkarken. Düzde 1.4 tsi'ı yırtabilir ama :) 

Akayhan'da zaten 1.5 motordan bahsetmemiş, 2.5lt'den bahsetmiş. Bu ülke sınırlarında atmosferik motor deyince milletin aklına tüplü 1.6'lardan başka birşey gelmemesi, çok yazık. 

Ülkemiz için konuştum. Yurtdışında olsak bu sorunları hiç yaşamazdık. 2.0 Mazda 3 bile ülkemizde sayılı maalesef.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...