Jump to content

2010 Mazda3'e Turbo Takılabilir mi ?

hakanbirol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yok yaw galeyana gelmeyin fol yok yumurta yok...

Ama o araca turbo demek gayet iyi bir güç elde etmek demek olurdu. Mesela Bülent abi tahminen 80hp koydu üzerine... Mz6 ya 80 hp koydunmu mps oluyor zaten, yani 266 hp olur.

Ben maddi anlamda sıkıntı yaşarım o araca bir şey yaparsam. kendi değeride baya var. Rx-8 al daha iyi olur turbo yapana kadar :)

Ama bülent abinin arabada garip bir durum oldu, tork fazla geldiğinden, ara. 1ve2 yi kullanmıyor sadece 3 ve 4. vites var arabada :D gaza asılırsan 1-2ye geçiyor :2funny:

Uyumsuzcar'ın ortalama yakıt tüketimi 4.1 lt :D

110km ile giderkende anlık yakıt tüketim 3.3 :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 kmde mi ? :D

yok 90-110 km/h ortalama sürat + 10 dakikalık ağır trafikten sonra ortalama tüketim 5.1'e çıktı ile dün onunla ilgili yeni konu açacaktım internetim gitti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önemli olan bir depoyla kaç km gidiyor veya depoyu tamamen doldurup kullandıktan sonra tekrar doldurarak ölçtünüz mü? Bilgisayar ile aynı mı değerler. Ecu falan takıp arabanın beynini sulandırdınız doğru ölçemiyor :D Nede olsa dayak garanti bari hakkıyla yiyeyim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önemli olan bir depoyla kaç km gidiyor veya depoyu tamamen doldurup kullandıktan sonra tekrar doldurarak ölçtünüz mü? Bilgisayar ile aynı mı değerler. Ecu falan takıp arabanın beynini sulandırdınız doğru ölçemiyor :D Nede olsa dayak garanti bari hakkıyla yiyeyim :D

921 km gidebilirsin diyordu yol bilgisayarı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben pek bilgi sahibi değilim Mazda3 konusunda ama ? Normal değeri kaçtı peki ?

turbodan önce yol bilgisayarı aynı durumda 7-8 lt arası gösteriyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

921 km gidebilirsin diyordu yol bilgisayarı

Eğer yaktığını yanlış ölçüyorsa menzili de yanlış gösteriyordur. En doğrusu yol bilgisayarından bağımsız bir test yapmak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Eğer yaktığını yanlış ölçüyorsa menzili de yanlış gösteriyordur. En doğrusu yol bilgisayarından bağımsız bir test yapmak.

yanlış ölçtüğü kanısına nereden kapıldın açıklarmısın bir zahmet
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlış ölçtüğü kanısına nereden kapıldın açıklarmısın bir zahmet

İhtimal olarak düşünüyorum abi. Ama şehir içinde 1 depoyla 800 km gidebiliyorsan o zaman ihtimaller ortadan kalkar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Aem'ler zaten çok pahalı, unichip de iyi bir beğin şikayet eden görmedim ama artık yetmiyor diyeni duydum

neye yetmiyormuş?

İhtimal olarak düşünüyorum abi. Ama şehir içinde 1 depoyla 800 km gidebiliyorsan o zaman ihtimaller ortadan kalkar :)

100km yi gectim tamamı şehiriçi 2 çizgi indi daha ibre basmassam 800 olmasada yakın bişey görürüm,ışık yandıgında 130 km daha gidersin diyordu fulledim hakkaten 5.5lt daha varmış iyi kötü yakın bi rakam ama tabi o riske girip yolda kalana dek kullanmak ne kadar mantıklı o da ayrı
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

neye yetmiyormuş?100km yi gectim tamamı şehiriçi 2 çizgi indi daha ibre basmassam 800 olmasada yakın bişey görürüm,ışık yandıgında 130 km daha gidersin diyordu fulledim hakkaten 5.5lt daha varmış iyi kötü yakın bi rakam ama tabi o riske girip yolda kalana dek kullanmak ne kadar mantıklı o da ayrı

Arkadaş senin arabanda bir uyumsuz kendini dizel otomobil sanıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100km yi gectim tamamı şehiriçi 2 çizgi indi daha ibre basmassam 800 olmasada yakın bişey görürüm,ışık yandıgında 130 km daha gidersin diyordu fulledim hakkaten 5.5lt daha varmış iyi kötü yakın bi rakam ama tabi o riske girip yolda kalana dek kullanmak ne kadar mantıklı o da ayrı

5.5 litre benzin varken mi 130 km gidersin diyordu ben mi yanlış anladım? Çünkü 7 litre falan kaldığında 0 km gösteriyor bilgisayar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

5.5 litre benzin varken mi 130 km gidersin diyordu ben mi yanlış anladım? Çünkü 7 litre falan kaldığında 0 km gösteriyor bilgisayar.

yavrum o senin arabanda öyle,ben 120 ye çıkmak için ayakkabı tabanımı pedala teget geçiyorum :D

malum tork egrisi deişti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yavrum o senin arabanda öyle,ben 120 ye çıkmak için ayakkabı tabanımı pedala teget geçiyorum :D

malum tork egrisi deişti

Yine ezdin :D Pedalı döşemeye yapıştırmadan 120 ye çıkamıyorsak bizim suçumuz ne yani :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzini aldığında bende yanındaydım 49küsür litre benzin aldı araç depoda 55 lt olduğuna göre 5küsür lt benzin vardı araçta bu hesapla(devlet bahçeli mode on ) sonra yol bilgisayarını resetledik gayet sakin bir şekilde yola çıktık . Ortalama önce 3.8 lerde idi sonra 4.1e çıktı 10 dakika ağır trafik altında bu değer en son 5.1e kadar çıktı + araçta ömrünü tamamlamak üzere olan kış lastiklerininde bulunduğunu belirtirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

kador bugun tahtakaleye gittim dünkinden daha da yogun bir trafiğe girdim bir ara ortalama 6 yı buldu su an 5.4te bu sefer en fazla 80i gördüm hız olarak 100 ve üzerinde direk 3lere düşüyo anlık tüketim pedalı okşayarak gidersen bakalım sabreder de basmadan kullanabilirsem bu sefer anlıcaz meseleyi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kador bugun tahtakaleye gittim dünkinden daha da yogun bir trafiğe girdim bir ara ortalama 6 yı buldu su an 5.4te bu sefer en fazla 80i gördüm hız olarak 100 ve üzerinde direk 3lere düşüyo anlık tüketim pedalı okşayarak gidersen bakalım sabreder de basmadan kullanabilirsem bu sefer anlıcaz meseleyi :)

Bu turbo konusunda bütün bilgiler verildimi? nekadara mal oldu? kac hp alındı? 0-100 km/h kac saniye???vb baya soru oldu ama bunları ögrenirsek cok güzel olucak...Yaptırmak istedigimizde kime basvuracagız? aklıma soru geldikce yazıyım dedim:d

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu turbo konusunda bütün bilgiler verildimi? nekadara mal oldu? kac hp alındı? 0-100 km/h kac saniye???vb baya soru oldu ama bunları ögrenirsek cok güzel olucak...Yaptırmak istedigimizde kime basvuracagız? aklıma soru geldikce yazıyım dedim:d

Günlük kullanıma uygun olması ve asıl amaç "kapışmak" olmadığı için(düz vites olsa idi dahada fazla yüklenirdi) +170beygir 270nm üstü otomatik olduğu için dynoda sıkıntı olduğundan ölçme şansı çok az ama gidişi çok değişti aracın en ufak bir dokunuşta araç çok iyi bir şekilde hızlanıyor

-fiyat Bülent abinin bazı özel istekleri doğrultusunda biraz arttı ( valf body , özel tesisat yeni gelecek balatalarla) ama fiyat konuşmak taraftarı değil kendisi

-yaptırmak istediğinde Bülent abi sana kimlere başvurabileceğini söyler sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Kadir kardeşim gayet güzel cevaplamış, ilk zamanlar resim video falan koymayı düşünmüştük daha sonra bazı sebeplerden dolayı vazgeçtik 0-100 ölçmedim bana yetiyor şu anki hali insignialar ağlıyor arkamdan :D :D fiyat konusuna gelince o konuda birşey söyleyemem zira hem özel isteklerim oldu,ekstralarım oldu hemde dost işi oldu yapılan iş ,gerçekten niyetli olanlara ilgili arkadaşla bağlantı kurdururuz yoksa genele yazıp adamın başının gereksiz yere ağrımasına vesile olmak istemiyorum, özetle araca %60-70 e kadar güç ekleniyo fazlası için masraf değişebilir benim 30 hp daha saklı duruyor bir köşede ama şanzıman sağlıgı açısından gerek görmüyorum yeterince keyifli durumda zaten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...