Jump to content

Mazda'dan enteresan bir hareket!...

okkko
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ya öyle neler var neler. herkesi ben mi sanıyorsunuz :) servislerde neler var neler. geçen servis kaydına gittim, koltuğa naylon sermeden oturdular :( bana mps kılıfı aldıracaklar :D

bence mazdanın yaptığı hıyarlık :) madem sigortadan arabaları geri almışsın, sat "refurbished" olarak. bizim ülkede peynir karpuz gibi satılır :) hem garibanlar araba görür fenamı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • Yanıt 43
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

3

• okkko

6

• bunk

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Hangi konuya yazacağımı bilemedim ama en uygun yer burası gibi. arkadaşalar yanlış yere yazdıysan kusura bakmayın.

Bazılarımız bilir;

Mazda'nın 2006 yılında japonyadan kuzey amerikaya giden bir gemisi (cougar ace) balans tanklarındaki bir arızadan dolayı açık denizde yan yatmıştı.

bu gemi 1 haftada tamir edildi. ardından içine bakıldı. tabi yan yatan gemide araçlarda yan yattı. bazıları birbirine sürtmüştü. basızlarında hiç birşey yoktu.(araçların herbiri çok sağlamca bağlandığı için.)

Mazda bu arabaları ne yaptı?

gemideki 4703 aracın tamamını ki bunlar mazda3, mx5, rx8 ve bol sayıda cx7 idi.(hatta kuzey amirakaya giden ilk cx7 partisi) bu araçların tamamı geri dönüştürüldü. ACIMASIZCA...

bu araçlar tabiki sigortalıydı. Sigorta gemiden kaynaklanan zararı ödedi. sonra mal sigortanın oldu. sigorta firması araçları tamir ettirip satmak istedi. mazda markanın problemsizlik, sağlamlık vs imajına gölge düşmemesi için bu araçların tamir edilip sıfır araç gibi satılmasını önlemek adına tamamını geri satın alıp preste ezdi.

hareketin doğruluğu tartışılır. ama videosunu izlerken ağlamamak için kendimi zor tuttum.  :krrsz: güzelim sıfır araçlar böyle geri dönüştürülür ancak. mutlaka videoyu izleyin... İşlemin tüm detayları var...

DOĞRU MU? YANLIŞ MI?

Resimler için >>> http://www.autoblog.com/2006/07/27/cargo-ship-cougar-ace-tips-over-4-700-mazdas-aboard/

Mazda'nın klasına yakışır hareket,  galericilerimiz izlemeli mutlaka  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önce o geminin kaptanını dürtmek lazım...

:D

Geçen yıl meydana gelen Japonya depreminden sonra fabrika parkında suya maruz kalan araçlarına Honda da aynı işlemleri yapmıştı...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence yol,su,elektrik olarak geri donmustur bu zarar bize)) aynen kacak elektrik kullananlarin cezasini bizim cektigimiz gibi )))) zarar gormemis lastikler, jantlar ,farlar gibi bircok parca bence yeniden kullanilabilirdi. Genel anlamda dusunursek milli servettir, yaziktir derim.Ama markanin imajini korumak icin boyle bir islemi yapmasini da takdir ediyorum. Ya da belki videoya konu olan sayili arac geri donusturuldu reklam icin ))) bilemeyiz )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...