Jump to content

626 Lastik Ebatı

strtdriven
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

domestos abi size önerim şu eğer üstündeki jantlar orjinalse hiç değiştirmeyin yok orjinal değilse stepne deki ölçülere göre yenilerini alınız. eğer aracınızın kullanım kitapçığı varsa en uygun  kullanılabilecek tüm jant vede lastik ölçüleri mevcuttur oradan bulabilirisiniz, bide şu var zaten sanırım jant ölçülerinizi değiştiemezsiniz çünkü lastiklerinde değişmesi gerekir. jant satan firmaların sitelerine baktığınızda aracınızın marka vede modeline göre kullandığı tüm jant ölçülerinide bulabilirsiniz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birader aynı arabadan bende var şu an bakımda , 114.3 bijon aralığı,14 ebat ,6j jant taban kalınlığı 6jx14 düşünürsen 205/60/14 yokahama lastik al hem kaliteli arabayı da cok güzel açıyor ben kullanıyorum ama 17 takıcam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

domestos abi size önerim şu eğer üstündeki jantlar orjinalse hiç değiştirmeyin yok orjinal değilse stepne deki ölçülere göre yenilerini alınız. eğer aracınızın kullanım kitapçığı varsa en uygun  kullanılabilecek tüm jant vede lastik ölçüleri mevcuttur oradan bulabilirisiniz, bide şu var zaten sanırım jant ölçülerinizi değiştiemezsiniz çünkü lastiklerinde değişmesi gerekir. jant satan firmaların sitelerine baktığınızda aracınızın marka vede modeline göre kullandığı tüm jant ölçülerinide bulabilirsiniz. :)

Jantları orijinal kendi jantı ve 5*114,3 ölçülerinde... Bu ebatlarda zevkime uygun çelik jant bulmak neredeyse imkansız CMS'nin üç veya dört modeli var bana hitap edebilen...

Lastiklerim yeni olduğu için şimdilik jant ve lastik masrafına ekstradan girmek istemiyorum, araç bende kalırsa ileride jantları 15 veya 16 inç yaparak lastiklerle birlikte değiştirmeyi düşünüyorum...

birader aynı arabadan bende var şu an bakımda , 114.3 bijon aralığı,14 ebat ,6j jant taban kalınlığı 6jx14 düşünürsen 205/60/14 yokahama lastik al hem kaliteli arabayı da cok güzel açıyor ben kullanıyorum ama 17 takıcam

Bu ölçüleri tavsiye etmem... 205 lastikleri bilemem de 17 jant ağır ve abartı gelir diye düşünüyorum... Gerçi çıplak gözle görmeden bir şey demek yanlış olur... Tam tersi çok hoş da olabilir... Zevk meselesi tabi.

Bilgi için teşekkürler...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yüzde olarak oranını verdiğin iyi oldu ama bunun ölçümü neye göre acaba?? Neyin yüzde üçü??

Lastikler ömrünü tamamladığında; 15 jant ve 195/65/15 lastik kullanmayı düşünüyorum... Çok olağandışı bir durum olursa ve uyarsa jant ölçüsünü 16 yapabilirim...

:krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bakınız daha öncede bu konu açılmıştı aracınızın orjinal ebetlarını yazıyosunuz sonra takmak istediğiniz ebatları aradaki fark %3 ü aşarsa o değişiklik aracınıza vede cebinize zarar demek oluyor.

http://www.lastikcim.com.tr/index.php?do=dynamic/view&pid=17

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bakınız daha öncede bu konu açılmıştı aracınızın orjinal ebetlarını yazıyosunuz sonra takmak istediğiniz ebatları aradaki fark %3 ü aşarsa o değişiklik aracınıza vede cebinize zarar demek oluyor.

http://www.lastikcim.com.tr/index.php?do=dynamic/view&pid=17

Sağolasın bu linki kaydettim hemen... Şimdiki takılı olan ebatlara göre jantı 15 inch yaparak etiketinde yazılı orijinal lastikleri taktığımda vermiş olduğu yüzdelik fark değeri;

3,13

Bu değer de çok kötü bir değer değil...

;)

Ama kendi orijinal ebatlarına göre düşündüğüm orijinal ebatları taktığımda otomatik olarak bu değer yüzde 4'e çıkıyor...

Düşündürücü...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

%3 ü geçerse her açıdan zarardasınız demektir hem yakıt , hem performans, hemde konfor açısından; bence değişecekseniz bile orjinal ebatlarını kullanınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

%3 ü geçerse her açıdan zarardasınız demektir hem yakıt , hem performans, hemde konfor açısından; bence değişecekseniz bile orjinal ebatlarını kullanınız.

Orijinal ebatta jant yok zevkime uyan... Sorun burada zaten...

:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar konuya tüm kalbimle tekrardan değinmek istiyorum , bazı arkadaşlar çok öncelerden 17" jant koymak istiyorum gibi talihsiz açıklamalar yapmışlar.. Görüntü olarak güzel durabilir belki, ama dün 17" jantara sahip bir 626 kullandım ve aman yarabbi.. O kasislerden geçişimiz o ne biliyim bilmemne anlatamıyorum, tam bir at arabası olmuş caaanım  626 .. N'olursunuz lezzetli bir sürüş zevki için orjinal ebattan en azından bu arabada vazgeçmeyelim.. teşekkürler ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...