Jump to content

RX8 kullanım-tüketim bilgileriniz -- Kılavuz

teggy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest ThUnDeRbErK

valla berk acıkcası motor işine biraz soguk bakıyorum headers ve kn typhoon var üstünde suan motoru alırsak bigun elimize belki bir 20b getirtirim yani headers intake  den baska bisey koymayı dusunmuyorum bir ara cai çok düşündüm ama su alma olayı beni bayabir korkuttu zaten kn dehset bir ses verior ama su aralar aklım paso evo 7 9 ve 350z arası gezmiyor degil bizim aracın içine en yakın araba 350z yakıtı assa yukarı aynı o problem degilde vergi olayı sinir bozucu az

Aslında yapılcak şeyler zor değil ama biraz risk biraz güven sonuçta bu araca uygulanmış bir çok tune parçası mevcut su alma riski kışın olur yağmurda su çekme ihtimali o yüzden cold air kit olarak kışın sökülüp short ram kitler kışın daha çok kullanılıyor evo konusuna gelirsek ben bu zamana kadar evo hakkında çok bilgi sahibi oldum güzel araba zevkini alırsın 4 çeker ama ne insanlar evodan anlar eğer hani ilgi çekmek istiyorsan kimse anlamıyor ayrıca donanım yok motora laf yok zaten anca gazlarsın satmaya kalkınca satmak çok zor parçası çok pahalı diferansiyeli kırsan 20 milyara yakın bir masrafı var acd biliyorsun çok zorlanan makineler olduğu için temizini bulmak zor 4g63 makinesi sağlıklıdır ama 350z gelirsek güzel ama vergisi çok ve binmiş gezmişliğim var 350z ile çok hantal kalıyor rx8e göre herkeste böyle düşünüyor atik deği yakıtta m3 gibi yakıyor aslında m3 düşünsen senin açından daha iyi oluyor e46 m3  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ThUnDeRbErK

Buyrun size dünyadan Manuel, 231 PS (170 kW ) Mazda RX-8 lerin sarfiyat bilgileri :)

http://kolayurl.com/3fr

Paylaşım çok iyi bilgiler elinize sağlık adamlar 11 küsür litreye kadar düşürmüş sarfiyatı hakikatten çok başarılı iyimser yaklaşım oluyor böyle yakıt sarfiyatlarını görünce  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son veri sabah iti bari ile acaba nekadar yaktırabilceğimi düşünüp yeşilköy beylikdüzü yaptım takribi 22km 10 km trafik  yokuş yukarı arabayı zorlamadan yaklasık 60km 5 vites düzde 5 vites 90 km yokus assa bosta 1 çentik bile düşmedi arabayı stop edip tekrar baktıgımda 1 centiğe yakın düşüş oldu takribi 3 lt yakın yapıyor ama inanın canım sıkıldı  ayrıca motor normale gore daha sıcak gibi geldi basmama ragmen intercooler doğutucusu devreye girdi yüksek vites düşük devir kötüdür

berk mailadresim messersmith16@hotmail.com ekle rx8ler toplanıyoruz istanbulda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkesde amma takmış bu yakıt işine :). spor araba yakacak iste.

Bu ara coldfear, gözün yağ basıncında olsun bu arlar hava sıcaklığı da dahil arac daha fazla ısınacak daha fazla yag basacak araba.

Mod konusunda eğer NA bakıyorsanız bir kaç ıvır zıvır var, CAI,Flywheel,clutch,pully,final drive,headers,mid-pipe ve exhaust,ECU (MM/Cobb)....

FI de petit racing supercharger veya turbo

ama sorun bunları yapacak adam bulmak TR de birde genel olarak herkesin rx8 motoru patlar geyiği yüzünden FI li bir RX8 2 el çoooook zor gider.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ThUnDeRbErK

son veri sabah iti bari ile acaba nekadar yaktırabilceğimi düşünüp yeşilköy beylikdüzü yaptım takribi 22km 10 km trafik  yokuş yukarı arabayı zorlamadan yaklasık 60km 5 vites düzde 5 vites 90 km yokus assa bosta 1 çentik bile düşmedi arabayı stop edip tekrar baktıgımda 1 centiğe yakın düşüş oldu takribi 3 lt yakın yapıyor ama inanın canım sıkıldı  ayrıca motor normale gore daha sıcak gibi geldi basmama ragmen intercooler doğutucusu devreye girdi yüksek vites düşük devir kötüdür

berk mailadresim messersmith16@hotmail.com ekle rx8ler toplanıyoruz istanbulda

Tamamdır ekledim  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Erel sende bende aynı fikirdeyiz yanisc veya tc siz asırı gucler bu aracta olmuo yani bilemedin 280 hp yap aracı 231hp yetinemiyrsan 280de kesmicektir o yüzden ecu işine girmeyin :D tc bulsamayın ben biraz dıs gorunus üzerine yüklencem zira enkei yada rota jantları bekliyorum 19 alım bitane hafifinden zira stock jantlar essek ölüsü gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ThUnDeRbErK

Aslında sc tc basınc fazla acılmadan rahatca kullanılabılır  ;) merak ettiğim bir husus var 4 rotor veya 3 rotor yapılabilir mi ekstrada housing ve malzemeleri felan alıp  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ThUnDeRbErK

Arkadaşlar Rodaj yapılır mı yeni arabaya diyenlere rotary için gerekliliğini bir kez daha anlaşılması açısından rx8club dan aldığım bilgileri burada paylaşmak için ekliyorum lazım olacağı kesin ;) Sonra motoru bitti bilmem ne yaptı kötüleyenlere ekmek çıkartmayın  :D

RACING BEAT procedure

- For the first 1000 miles (1609km) do not accelerate under full throttle.

- During the first 1000 miles (1609km) do not exceed 4000 RPM.

- For miles 1000-2000 (3218km), expand the RPM upwards - but do not accelerate at full throttle.

- Over 2000 miles (3218km), full throttle and high RPM is acceptable.

Japanese Rotary Mechanic Procedure

0-600 (965.4km) Follow the Manual, but keep it under 4000

600-800 (1287.2km)Open it up a bit, vary accelerations and speed RPM < 5000

800-1000 Drive the car, enjoy it but still keep RPM's < 6000

1000-1250 (2011km) Drive it as it's powercurve intended it to be RPM's < 7000

1250-1500 (2413.5km) Test the car frequently from RPM's 6000-9000 in every gear

> 1500 Drive it anyway you want

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ThUnDeRbErK

Arkadaşlar yeni bilgilere devam ediyoruz araştırmalarım sonuc rx8club'dan bulduklarımı aktarıyorum sizlere   ;)

MAKYAJLI KASA 2009 - 2010 S2 Oil Filter By Pass rating is 20.3—26.1 PSI

MAKYAJSIZ KASA 2004-2008 S1 Oil Filter By Pass rating is 11.4—17.1 PSI

Mazda GENUINE OIl Filter is Part Number N3R1-14-302

2764.jpg

Servislerde bakımlarda yağ filtresine dikkat edin basınç farkları var makyajlı ile makyajsız arasında kendi rx8'inizin doktoru kendiniz olun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ThUnDeRbErK

Evet arkadaşlar bilgi paylaşımına devam ediyorum rx8club'dan bulduğum yeni bilgilerde makyajlı rx8 r3 lerin mekanik değişiklik bilgilerini paylaşıyorum.

CONFIRMED MECHANICAL CHANGES FOR SERIES II RX-8 2009~2010

All New Powertrain Control Module (PCM) with TEMPERATURE SENSOR newly added and built into the PCM, when ETC (Engine Compartment Temperature) reaches 230F or 100C with Ignition OFF, Medium Cooling Fans Switch ON.

New Larger Genuine Oil Filter and Repositioned On Front Timing Cover Housing To-wards The Sump (Left Hand Side). USE GENUINE 09 SERIES II OIL FILTER ONLY.

Revised Oil Filler and Dip Stick (Longer Type).

New EMOP "Electric Metering Oil Pumps" Two of them... Internal Oil Pressure in EMOP's is between 7.3 and 21.7 PSI (Used for the first time by Mazda)

New Design Oil Injection Nozzles 3 per Rotor Housing..Totalling 6.

New Oil Pump Assembly.

50% Higher Oil Pressure Rate at 100 oC (121oF) @3000 RPM...500 kPa {5.10 kgf/cm2, 72.5 psi} When compared to Series 1 RX-8.

New Oil Pressure Sensor (Located on #1 EMOP).

Larger Oil Pan Sump Capacity.

New Hex (8mm) Type Sump Drain Plug.

New Internal Oil/Sump Pan Magnet...(First Time Used In A Rotary Engine Since 1985 FC RX-7)

New External Silver Plate Engine Sump Guard.

New Inlet Manifold with Changed APV Position Sensors.

Revised 4 Fuel Injection Nozzles (2 Primary, 2 Secondary). (Series I six Port Engine had 6 FI Nozzles).

Revised Atmospheric Air Control Solenoid (Near Throttle Body)

New Fuel Pump.

New Radiator Core.

New Radiator Electric Fan Motors.

Revised Radiator Fans Speeds from 2 to 3 Speeds. (Low, Middle, High).

New Alternator.

New Starter Motor.

New Battery 80D26L. (80 AMP Hour) (Was 50D22L (50AH) or 75D26L (75AH) in Series I)

New Exhaust System.

New Yaw Rate Sensor Unit.

New Air Conditioner Temperature Controller (Amplifier).

New Bridgestone RE050A's in 18" and 19" (R3).

New Manual Transmission (6 speed MX-5/Miata) (Reverse is now next to 1st gear not next to 6th gear).

New Differential Ratio (Manual).

New Differential Fixing Plate Washer on PPF (Power Plant Frame).

Changed Throw Out Bearing (Thrust or Fork Bearing).

Revised Oil Coolers, Air Intakes and Oil Cooler Hose Lines.

Extra Rotor Knock Sensor (Now 1 per Rotor, Total Of 2).

New Water Pump/ New Timing Cover to suit.

New Water Pump Pulley.

New Water Pump "O" Ring as Gasket.

New Spark Plug Leads.

New Ignition Coil Backing/Mounting Plate (looks ventilated or holed)

New Alternator/Air Compressor Drive Belts.

Revised Eccentric Shaft (Crankshaft) Pulley.

Revised Oxygen Sensor (CAT).

Revised Air/Fuel Ratio Sensor (Exhaust Manifold).

New Air Pump Control Unit.

New One Piece Trans Tunnel Heat Shield (Previously Two Piece).

New Under Body Covers Reducing C Drag from 0.31 to now 0.30.

Larger Fuel Tank (5 litres extra or around a gallon).

New Dynamic Stability Control (DSC) Hydraulic Unit Control Module.

New Differential Mounting Bracket.

New Rear Suspension Control Links (Rods) Upper/Lower and Trailing have Increased In Diameter.

New Rear Stabilizer Bar.

New Rear Shocks And Springs.

New Rear Parking Brake Cables.

New ABS Wheel Sensors (All 4 Wheels).

Revised TPMS (Tire Pressure Monitoring System) US Only.

New Front Upper And Front Lower Suspension Arms (Wishbone).

New Front Steering Knuckles And Wheel Hubs.

New Front Stabilizer Bar.

New Front Shock and Springs.

Revised Power Steering Control System Unit.

Revised Headlamp Auto Leveling Sensors.

New 3 Piece (Instead of 2) Strut Tower Brace (Manual Only), Auto's Retains Two Piece Tower Brace.

Revised Front and Rear Wheel Arch Splash Guards/Shields.

Thicker (Heavier Guage) Steel On The Two Front Strut Towers.

Additional Spot Weldings Around Both Door Openings For Increased Rigidity.

Stiffened Body Shell = Torsional (twisting) and Flexural (bending) Rigidity have been increased by 5.4 and 8.7 per cent respectively.

Auto's and Manual's both have 6 port engines, Max Power RPM (kw) has been limited to 7500 for Auto compared to 8200 RPM for the manual.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ThUnDeRbErK

Burada da süspansiyon sistemleri ile ilgili bilgi paylaşımımı yapıcam makyajlı ve makyajsız rx8 olarak gene rx8club'dan edindiğim bilgilerle.

Bilstein are also different between S1 and S2..

S2 (2009-2010 rx8 series 2)

Rear Shocks...

F190-28-700A Normal

F197-28-700A Bilstein Sport (R3 USA and R3 UK, GT model Australia).

S1 (2004-2008 rx8 series 1)

Rear Shocks..

there are 6 ,different ones listed...

FE92-28-700 Normal 2004-2008

F157-28-700D "Sport" 1st Dec, 2004 to 1st Oct 2005 Production.

F184-28-700A Special Tune UP TO 1st Oct 2005 Production

F232-28-700A Hard Suspension

FE87-28-700 "Sport" from 1st Oct 2005

FE91-28-700A Special Tune From 1st October 2005

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...