Jump to content

Araçlarda hava yastığı (airbag) nasıl çalışır?

mazdamx-5
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

vala gözümün önünde opel takla attı hava yastığı falan açılmadı ama arabada konserveye dönmedi kaportaları sağlam

Daha öncede yazıldığı gibi emniyet kemeri takılı değilse açılmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
Guest cagricalisan

arac mazda deıldı laguna ıdı 110 km/sn hız ıle ( son baktıgımda ) soldan saga gecerken arkadan temas ıle araba spın atıp sag barıyerlere sol on taraftan vurup ve donup sol arka kıcını vurup yolun ortasına attıgı bır kazada Aırbag acılmamıstı bende .. kemer takılı ıdı takılı olmasa zaten oölürdüm heralde .. bı ara dava acmayı dusundum ama sonra duzenlı yetkılı servıse gıtmedıgım ıcın ve arac 7 yasında oldugu ıcın ( 6 yılda bır aır bag bakımı varmıs ) vede renault bana bı duzune avukat yollıycagı ıcın bu davadan vazgecmıstım .. 0 arabada olsa aırbagıne guvenmeyın ben artık alacagım araçlarda aırbag aramıyorum ! Yaşasın E.Kemeri :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim patronun hanımının hyundai trajeti var aracı kaldırıma vurmuş düşük bir hızda (yaklaşık 40 km/s civarı ) araçda herhangi bir darbe gözükmüyor ama alttan baktığımızda alt saşede darbe var hafiften kırılma yamulma  vs. yok 

iki airbag ve aktif gergili emniyet kemerleri devreye girmiş....

Airbag sisteminin devreye girmesi için aracın dağılması gerekmeyebilir.

aldığı darbe kontrol ünitesini tetiklemeye yeterse devreye girer..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest cagricalisan

walla benım kazda devreye gırmedıyse algılayıcıyı benzın deposuna koydular demektır sol komple yoktu ve onden şaseye kadar gırıp on kaput camı catlatmıstı.. kul yapısı daha dogrusu kulun yaptıgı makına yapısı ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanma kitapçıklarında ayrıntılı olarak açıklanıyor açılmayabileceği durumlar, sende de yan hava yastığı yoksa, yan darbelerde ön yastıklar açılmamış olabilir, anlattığından anladığım kadarıyla darbeler hep yandan... Sensörler ön ve arka ortada diye biliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest cagricalisan

hyr abı nası anlatıyım sag onden capraz gırdı anı onde hasar buyuk ama buyuk hasar sol onde yanı soforun onunde.. laguna uzun bı arac olmasa bacaklara kadar gırerdı baska arabada.. keske resımlerı dursada koysam anlardınız . hatta nası sağ cıktın bu aractan derdınız :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cansıkıcı bir durum o zaman, güvenli araba diye araştırıp dünyanın parasını fark verip alıyorsun, işe yarıyacağı anda ortada yok hava yastığı, ara ki bulasın... Uğraşmak lazım bunlarla aslında, periyodik bakım serviste yapılıyorsa bakıp kontrol etmeleri gerekir hepsini...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 16 yıl sonra ...

Bir kaza sonucu hava yastığı ünitesi değişen bazı araçlara sahte ve ölümcül hava yastığı ünitesi monte edilebiliyormuş.  Tüketicinin, hatta bazen tamircinin bile, aradaki farkı anlaması neredeyse olanaksız oluyor.  Gerçek hava yastığı üniteleri çok pahalı oluyor (her biri en az $1000. ve üzeri gibi) ve bunu fırsat bilen bazı üreticiler ucuz ($100. ila $350 gibi) ve düzgün işlev görmeyen hava yastığı üniteleri satıyor.  Sahte üniteler teşhis edildiğinde hukuki işlem başlatılıyor ama çoğu kez bunlar teşhis bile edilemiyor.  Bunlar illegal olarak ülkeye girip satılıyor.  Tabii olan (Allah korusun) tüketiciye oluyor.

https://www.wsj.com/business/autos/counterfeit-car-airbags-deaths-8e0d9d65?st=iv5syqzof4jzp5s&reflink=desktopwebshare_permalink

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...