Jump to content

Fiat'tan 500 modeline 0.9 Lt'lik yeni turbo motor

Kado
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Fiat-500-500C-TwinAir-271578.jpg  Fiat; 0.9 litrelik, 85 HP gücündeki 2 silindirli yeni motorunu Fiat 500’de tanıttı.

Evet, yanlış okumadınız! Sadece 2 silindirli ve sadece 0.9 litrelik silindir hacmi. Son dönemde downsizing uygulamasına ağırlık veren Fiat’ın TwinAir isimli bu yeni motoru; FPT-Fiat Powertrain Technologies tarafından geliştirilmiş ve MultiAir sisteminin özel akışkan dinamiklerinin yakıt verimliliği için optimize edilmesiyle ortaya çıkmış. TwinAir son ekini alarak yeni bir motor ailesinin de ilk örneği olan 2 silindirli, 0.9 litrelik turbo motor, 5500 d/d’de 85 HP güç ve 1900 d/d’de 145 Nm tork üretiyor. Yani yaklaşık 1.4 litrelik atmosferik motorların sağladığı gücü ve 1.6 litrelik atmosferik motorların sağladığı torku sağlayabiliyor.

file.php?id=512

İtalyan üretici bu motorun Fiat 500 gamındaki 1.2 litrelik 8 supaplı motordan yüzde 23 daha güçlü olduğunu belirtirken, manuel şanzımanla kombine edilmiş versiyonlarda 0-100 km/s hızlanma süresinin 11.0 saniye, maksimum hızın ise 173 km/s olduğunu açıklıyor. Otomobilin ortalama tüketim değeriyse 4.1 lt/100 km.

TwinAir motorlu Fiat 500’ün Avrupa’da satışına Eylül 2010’dan itibaren başlanılacak.

Fiat-500-500C-TwinAir_motor9184.jpg

Alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyle haberleri görünce bir mazdacı olarak sinirlerim havaya kalkıyor.

Millet 1.4 motordan 155-170 beygirleri çıkartıyor.

Bizim öküz gibi 6'nın 2.0 motorunda daha yeni yeni, o da lütfen 155 beygir oluyor.

Hazmedemiyorum aga...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hoşgeldin Kadir. Merak ediyordum ne yaptın diye?

Konumuza dönersek, yahu çevremde Mazdacı diye adım çıktı. Ama Albea sahibi arkadaşlarım bana fiatın motorlarını söyleyip DALGA geçiyorlar.

Senin söylediğin konu ise matematik sınırlarını zorluyor zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi fiatın sadece yakıtı düşük konfor gram yok 100 km de 1.3 multijet motor 3.8 lt yakıyor ki bu araba 180-190 bile yapıyor babam hergun 140km yol yapıyor sadece yakıt için tercih etti zaten yoksa fiat Allah a yakın bana uzak olsun :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...