Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Egzoz Ugulamaları

grk41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim arabada sebring spor egzos var orjinal aksesuar listesindeki ses olarakta memnunum hiç rahatsız etmiyor açıkcası tabi ses isteyen kişiler için yeterli değil. Performans kısmına gelince orjinali ile farkını bilmiyorum aracı teslim alırken Evo mazda da taktırdım. Orjinal aksesur olmasının en iyi yanı parçalar yerli yerine oturdu hiç uğraşmadan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskiden beri oval egzoz ucunun çok daha fazla yakıştığını düşünürüm ama çift egzoz düşünmüyorum. Eskiden öyleydi hala öyle mi bilmiyorum ama 2. egzoz için çeki demiri kesilmesi gerekiyordu.

Savaş bu ovalleri nereden almıştın ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskiden beri oval egzoz ucunun çok daha fazla yakıştığını düşünürüm ama çift egzoz düşünmüyorum. Eskiden öyleydi hala öyle mi bilmiyorum ama 2. egzoz için çeki demiri kesilmesi gerekiyordu.

Savaş bu ovalleri nereden almıştın ?

Maslak Sanayi'de İskender Usta'ya yaptırdık. Oval uçları da oradan temin ettik.

Çeki demirini kesmeye gerek kalmıyor. Sedan araçlarda daha kolay bir sıkıntı olmuyor. HB olanlarda ise çeki demirini u şeklinde geçmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bencede Ovaller daha çok yakışıyor.Bizim adana'daki şuayip usta beyaz bir hyundai ' ye uygulamış çok hoş.  8)  Bir kaç tanede bizim mazdalardan örnek :)

post-7092-141695287238_thumb.jpg

post-7092-141695287245_thumb.jpg

post-7092-141695287251_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bu çift egzoz uygulaması niye bu kadar vakit alıyor diye düşünüyordum; lanet çeki demiri!

Yaptıracaklara kolay gelsin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet biraz zahmetli işmiş. Bende bunu forumdaki arkadaşlar sayesinde öğrendim. Çift egzoz uygulaması neredeyse 1 gününü yemiş yaptıran arkadaşlarını. O yüzden bende zaman ayıracağım için havalar biraz ısınsın istedim yaptırmak için. İşin başında duracağımız için.

İlhan nerede yaptıracaksın çift egzoz uygulamasını? ayrıca yaklaşık kaça çıkıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bu çift egzoz uygulaması niye bu kadar vakit alıyor diye düşünüyordum; lanet çeki demiri!

Yaptıracaklara kolay gelsin :)

Çeki demiri engel değilmiş. Forumda bir kaç kişi çeki demirinin kesilmesi gerektiğini filan söylemişti. Ama Çeki demirine her hangi bir müdahale olmadan U bir aparatla yapılabiliyormuş.Tamponun kesilmesi vs. zaman alan bir işmiş ama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan nerede yaptıracaksın çift egzoz uygulamasını? ayrıca yaklaşık kaça çıkıyor?

Maslak oto sanayide İsken Usta. Ama ne dükkanı biliyorum ne ustayı tanıyorum. Bu forum sayesine öğrendim bende. Buray bey geçen hafta forum adına gitmiş Ustayla konuşmuş. Forumdan yaptırmak isteyen arkadaşlar var diye. Tek uzatma uç için 70 TL çift egzoz için 400 TL fiyat vermiş. Yaptırmak isteyen arkadaşlar var ise toplu olarak konuşulup, indirimli fiyat almaya çalışılıyor. Hatta çift egzoz uygulaması diye bir konuda vardı ama bulamadım linkini.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maslak oto sanayide İsken Usta. Ama ne dükkanı biliyorum ne ustayı tanıyorum. Bu forum sayesine öğrendim bende. Buray bey geçen hafta forum adına gitmiş Ustayla konuşmuş. Forumdan yaptırmak isteyen arkadaşlar var diye. Tek uzatma uç için 70 TL çift egzoz için 400 TL fiyat vermiş. Yaptırmak isteyen arkadaşlar var ise toplu olarak konuşulup, indirimli fiyat almaya çalışılıyor. Hatta çift egzoz uygulaması diye bir konuda vardı ama bulamadım linkini.

Öyle topluca yapılacak bir organizasyon olursa çok daha iyi olur :) ben yeni aracı henüz teslim almadım ama alır almaz yaptırmak istiyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bunlarda güzel ama oval çift egzoz çok daha şık duruyor... bu arada diğer konuyu bulup inceledim.

baya ciddi ele alınmış :) dediğim gibi benim aracı teslim almam nisan 9 u bulacak. umarım o zamana kadar diğer arkadaşlarda yaptırmazda hep birlikte organizasyon yapılır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bunlarda güzel ama oval çift egzoz çok daha şık duruyor... bu arada diğer konuyu bulup inceledim.

baya ciddi ele alınmış :) dediğim gibi benim aracı teslim almam nisan 9 u bulacak. umarım o zamana kadar diğer arkadaşlarda yaptırmazda hep birlikte organizasyon yapılır :)

Kesinlikle oval uçlar daha güzel. Burada da diğer konuda da oval uçların daha güzel olduğunu dile getirmiştim. Çift egzoz uygulamasında kesinlikle oval uçları tercih edeceğim. Özelden bana iletişim bilgilerinizi gönderirseniz daha iyi bir organizasyon yapabiliriz. iyi akşamlar dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaptıracak olanlar kesinleştirsin. İskender ustayı arayıp bir cumartesi için randevu alırız tüm gününü bize ayırır. bu arada ben de gelirim yapılmış halini görürsünüz hb için :)  Hatta Yunus'a da söyleriz o da gelir sedan içinde görürsünüz :)

Yeni kasalarda çeki demiri ile ilgili bir işlem yapılmıyor.  sedanlarda bir sıkıntı zaten yok, hb olanlar daha kısa olduğu için egsoz çıkışına doğru hafif u şekli verdirmek gerekiyor yoksa  uç çok dışarda kalıyor.  bunuda çeki demirinin oradan yaptı İskender Usta. Bu sayede çeki demirine de müdahale edilmemiş oluyor.

Ses olarak çok az bir artma oluyor. Bu da 3000 devirden sonra hissediliyor. Rahatsız edici bir artma değil. Dediğim gibi çok az bir miktar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaptıracak olanlar kesinleştirsin. İskender ustayı arayıp bir cumartesi için randevu alırız tüm gününü bize ayırır. bu arada ben de gelirim yapılmış halini görürsünüz hb için :)  Hatta Yunus'a da söyleriz o da gelir sedan içinde görürsünüz :)

Yeni kasalarda çeki demiri ile ilgili bir işlem yapılmıyor.  sedanlarda bir sıkıntı zaten yok, hb olanlar daha kısa olduğu için egzoz çıkışına doğru hafif u şekli verdirmek gerekiyor yoksa  uç çok dışarda kalıyor.  bunuda çeki demirinin oradan yaptı İskender Usta. Bu sayede çeki demirine de müdahale edilmemiş oluyor.

Ses olarak çok az bir artma oluyor. Bu da 3000 devirden sonra hissediliyor. Rahatsız edici bir artma değil. Dediğim gibi çok az bir miktar.

Çift egzoz aklımda vardı zaten. Ama yolda Yunus beyin otomobilini görünce, kesin olarak karar verdim çift egzoza. Yaptırmak isteyenler arasında benim bildiğim ve takip edebildiğim kadarıyla forumdan alicinkara,ben çift egzoz yaptırkamak istiyoruz. Bu arada alicinkara yeni aracını 9 Nisanda teslim alacak. Burak bey tek uzatma krom egzoz ucu yaptırmak istiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çeki demiri problemi eski kasalardan aklımda kalmıştı, daha önce de Savaş açıklamıştıi şimdi de söyledi, konu açıklığa kavuştu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...