Jump to content

Fren Yumuşaması.

labtek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bende mazda mekanik ustasıyım senin yapabilecegin uygulamalar yazacagım onları kontrol et

adım_1__ motor kapalıyken fren pedalına 6-7  kez  pompala ve basılı tut

adım_2__fren pedalına basılı durumdayken motoru çalıştır

adım_3__motor çalıştıktan sonra pedal hafif bir şekilde asagıya dogru hareket ederse:;fren hava takviyesi saglamdır

yani sistemde hava yoktur.

bir arıza bulunursa tek yönlü valf veya vakum hortumlarını kontrol ediin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guest mazdamania06

buna benzer bir sorunlada ben karşılaştım fren şişti pedal sertlesti ve basmadı allahtan trafik içinde dur kalk yapıoduk hemen el frenini çekip kontağı kapatıp açtım fren normale döndü ama hala içimde bir süphe var orjinal balataları takalı 4-5 ay oldu ama fren disklerini değistirnedim bir balata daha gideceğini düsünerek sebep neyden olabilir.Suan bi sıkıntısı yok bende haftaya muayneye gircem ankarada bi sıkıntı çıkar mı  :dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimde yeni başıma gelen bir arıza var, pedal bazen yarıda duruyor yani yarısı boş bazende pedal ayagımda tam şişkin durumdayken kaydırma yapıyor yarım pedallık kadar

şimdi sşöyle birşey daha var ben sürekli el freni çekerim ve arka balatalarım bitmeye yakın oldular

arka balatalar böyle oldugundan mı oluyor yoksa hava mı var, fren hortumlarını kontrol ettim hatta 1dk boyunca basılı tuttum frene dibe inme yapmadı yani patlak yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı sorun bende de var daha çözemedim acıkcası sorun ön disk balata ve fren hortumlarımı değiştikten sonra başıma geldi. önceden frenlerim cok iyi iken bu değişimleri yaptıktan sonra sanki frende bir şişme varmıs gibi oluyor. fren pedalım tam dibe kadar oturuyor. arka fren balataları bittiği için bunu yaptığını düşünerek arka fren balatalarını da değiştirdim sorun yine aynı. özellikle fren hortumları değiştikten sonra bu olay başladı

( ön diskleri değişirkende usta akısa takılan vidayı takmadı jantı sıkınca onun yerinden oynamıyacağını söyledi bende pek önemsemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben iki kez sol arka teker yüzünden muayeneden kalınca arka balatalar orijinaliyle değişti, kampanalar tornaya girdi fakat sol arka fren yine iyi tutmuyordu ve fren pedalında yumuşaklık vardı.Usta iki kutu fren hidroliği harcayıp iyice havasını aldı ve fren düzeldi, öyleki muayenede arka tekerleklerin ikiside aynı değerdeydi.Benimde bir fren borusu, dört fren hortumu ve ana merkez değişmişti ve bu kadar işlem yapılınca demekki havasının çok iyi alınması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slmlar herkes frenlerden şikayetçi bir şikayettte ben sunayım belki bir görüşü olan olabilir benim 94 323 ün frenleri gayet iyi tutyor tutmasına ama frene basınca araç sola doğru kayı gidiyor direksiyon sola dönüyor balatalar yeni hidrolik iyi kaçak yok lastik havaları doğru bak pistonlar çalışıyor eee bulamadık, sol salıncak azcık eğri 1 cm geride acaba çekme bundan yapabilirmi fikri olan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

diskler sıcakken su tuttuysanız şekil değişikliğine ugramıs balans yapmıstır yada balatalar daha oturmamıştır, sorun balataysa normal diskse kısa zamanda değiştirmenizi tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim arka sol iyi tutmadığı zaman bile çekme yapmıyordu.Büyük ihtimalle ön tekerlerinden sol, sağa göre daha iyi tutuyor ve sola çekiyor diye tahmin ediyorum.Salıncaktan yaparmı bilemiyorum.Fren testine girme imkanın varsa aracı bir teste sok.Disklerde düzensiz bir aşınma varsa yani biri diğerinden daha fazla aşınmışsa balatalar alışıncaya kadar bu sıkıntıyı çeker veya diskleri torna ettirirsin.Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı sorun bende de var daha çözemedim acıkcası sorun ön disk balata ve fren hortumlarımı değiştikten sonra başıma geldi. önceden frenlerim cok iyi iken bu değişimleri yaptıktan sonra sanki frende bir şişme varmıs gibi oluyor. fren pedalım tam dibe kadar oturuyor. arka fren balataları bittiği için bunu yaptığını düşünerek arka fren balatalarını da değiştirdim sorun yine aynı. özellikle fren hortumları değiştikten sonra bu olay başladı

( ön diskleri değişirkende usta akısa takılan vidayı takmadı jantı sıkınca onun yerinden oynamıyacağını söyledi bende pek önemsemedim.

fren yumusaması sorununu çözdüm

frenlerden 4. kez hava aldırdım ve hava cıktı 1 kutu hidroliği bitirerek havasını aldım frenlerim eski haline geri döndü.

ana merkezi değişmekten kurtuldum :).

Yardımcı olanlara tesekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Frenle ilgili, hortum, boru, merkez gibi parçalar değişince mutlaka çok iyi havasının alınması gerekiyor.Ben o hava yüzünden neler çektim.

valla sayende kurtuldum neredeyse anamerkez alacaktım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...