Jump to content

Mazda'larin Elektrik Aksami Durumu

imzuhak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaslar kulaktan dolma bilgilere itibar etmemekle birlikte bu konuda mazda'larin olasi elektrik arizasinda ciddi sikintilar duyumlari aldim. bu konuda sizin tecrübelerinizle daha dogru bilgilenmis olacagim. tesekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar kulaktan dolma bilgilere itibar etmemekle birlikte bu konuda mazda'larin olasi elektrik arizasinda ciddi sikintilar duyumlari aldim. bu konuda sizin tecrübelerinizle daha dogru bilgilenmis olacagim. tesekkürler.

siz bir de PSA grubu araçları görün...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdanın yıllar sonra verebilceği tek arızası silecek far kolu o da araç üretiminden yaklaşık 15 sene sonra

Örnek Tombak. 1993 model, geçenlerde sadece parklar yanmamaya başladı. Diğer tüm işlevlerini yapıyor ama. Bende sislere direkt bağlattım parkları.(Sisler zaten işe yaramıyorlardı)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle bir örnek vereyim. Dikkat edin piyasadaki bir çok aracın stop lambalarıyla sinyal lambaları karışır. Parlaklığı kaybolur. Bunun sebebi elektrik aksamındaki oksitlenme ,düzgün şase alamamasıdır. Bizdeki mazda 92 model ve en ufacık bir karıştırma söz konusu bile değil. Elektrik aksamındaki tek sıkıntı distribütörü modullü olan modellerde modülün bozulmasıdır. Bu gayet normal bir durum sonuçta ömürü olan sarf malzemesi olarak görülebilir. Zaten ateşleme sistemini kontrol eden bir parçadır. Elektrik aksamı elemanı  olarak bile sayılmaz. 2000 model altındaki bütün araçlardaki röleler orjinal japon malıdır. Çıkartırn bir röleyi üzerini okuyun. Ayrıca elektrik aksamı olarak beyinleri denso markadır. Ben daha yananı arızalananı görmedim. Göstergelerde yazaski olması lazım. Yani şu andaki bütün japon araçlarının kullandığı markadır. Genel olarak araç kurcalanmadıysa hiçbir sıkıntı çıkarmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben başıma gelen olayı özetliyim,bir gün eve geldim gece vakti koldan farları södürdüm baktım gösterge ışıkları hala yannıyor,bi baktım parklara bağlı olan her şey komple yanıyor,en sonunda kutup başını söküp elektrikçiye gittim.Aynı olay 2 hafta önce tekrar başıma geldi,bu sefer kökten halloldu galiba herhangi bi sorunu kalmadı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artık far açılan kasa 323 HB ve aynı model sedan mazdalarımızın en genci 16 yasında. Piyasada 16 yaşında olan arabalarla kıyaslayın mesela fark var mı? Ford ve Opel forumlarına bi göz atın kaç tane kronik sorun var? Forumda, Evet bir sürü konu var ve bu Türk olmamızdan kaynaklanan bir durum. İnternet forum vs bilen bir topluluk değiliz. İnterneti face msn gibi chat progamlarından ibaret gören ve aynen öyle kullanan bir toplumuz. İddia ediyorum interneti adam gibi kullanan insan sayısı Türkiyede 1 milyonu geçmez. Herkesin önemli bir verisi vardır ama kimse CA gibi programları bilmez, raidden anlamaz. Kimseden anlaması beklenmez ama öğrenmek için çaba göstermemesi insanı çıldırtır. Bigisayar bozulunca ahh derler.

Arabalarıda aynen bilgisayar örneği gibi düşünebiliriz. Facede laga luga yapana kadar şurada iki satır birşey okunsa faydalı. İnanılmaz güzel bilgiler var. Sadece bu site için söylemiyorum genel anlamda. Mesela ben şimdi download yapıyorum. Aksiyonlu bir amerikan filmi yerine ingilizce eğitim dökümanları vs indiriyorum...

Ben siteye kayıt olduğumda 323 başlığı altındaki bütün konuları okudum. İçeriği bilmeden atlayanlara kapak edecek bi lafım mutlaka var. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıpmış. Bende ayıp edenlere kapak tavsiye ediyorum :)

Bu forumu mazdanın yetkili teknik servisi sananlar bile var  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

iyi de arkadaslar peki neden buradaki forumlarda bile bir sürü ariza topici var? 323 topicinde hic te azimsanamayacak sayida sorun basligi var!!! :nea:

Açıp baktınız mı konulara?

Ben sizin yerinizde olsaydım açıp hepsini tek tek okurdum.

Sonra da bir istatistik çıkartırdım, hangi parçalarda veya ne gibi durumlarda insanlar ne tür arızalarla karşılaşmışlar. Şimdi bu sizin açtığınız konu da "arıza" listesine +1 olarak eklenmiş oluyor. Konu içeriği arıza mı? değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Açıp baktınız mı konulara?

Ben sizin yerinizde olsaydım açıp hepsini tek tek okurdum.

Sonra da bir istatistik çıkartırdım, hangi parçalarda veya ne gibi durumlarda insanlar ne tür arızalarla karşılaşmışlar. Şimdi bu sizin açtığınız konu da "arıza" listesine +1 olarak eklenmiş oluyor. Konu içeriği arıza mı? değil.

Konular arıza olarak açılıyor ama arızaların çoğu gerçekten can sıkıntısından çıkarılan, ciddi olmayan,yolda bırakmayan arızalar. O yüzden konu hep kaynatılıyor. Konu komedi senaryosuna dönüyor.

En çok kim kaynatıyor bu konuları? istatistiğini çıkarıp asıl arızayı bulalım.:)

Benim oyum Mustafa Güneş'e. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim oyum Mustafa Güneş'e. :fiuw:

Sizlerin desteğiyle buralara geldim zaten :D

Bak şimdi işin gırgırı bir yana, bu konuyu ele alalım. Arkadaş konu açmış elektrik aksamı diye, sonra bir daha uğramamış bile ve gitmiş başka bir başlık altında sıfır mı ikinci el mi diye konu açmış, oraya da bir daha uğramamış. Bu şekilde bir iki hamlesi daha var sonuçsuz kalan. Şimdi bu arkadaşın amacı üzüm yemek mi? bağcıyı dövmek mi?

Ben topu tomarı 4 sene 323HB kullandım ama o 4 sene boyunca arabam hakkında bir sürü şeyler öğrendim hemen hemen her gün. 30 yaşımdan sonra forumlarla tanıştım, ben yeni birşeyler öğrendikçe insanlar da öğrensin diye üşenmeden yazdım. Ama bir yere kadar. Birilerinin egoları tatmin olsun diye her konuya ciddi cevap veremem. Hem zaten site içinde hemen hemen tüm bildiklerimi yazmışım, heybede pek bişey kalmamış dağıtacak. Gerçekten ihtiyacı olan, merak eden adam aradığını illaki bulur. ;):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...