Jump to content

Mazda 3 2010 arabaya Tartarini...

osendur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 74
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• S.Halilduru

5

• osendur

19

• serdar471

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Evet arkadaşlar LPG ile yaşamış olduğum şeyleri burada sizlere faydalalı olacağını düşündüğüm için paylaşıyorum..

Öncelikle şunu söylemeliyim tam 750 km oldu lpg ile kullanmım.Bunun 400 ü şehirler arası 350 si şehir içi . Öncelikle performansı değerlendirmek gerekecekse çok tereddütlerim olmasına rağmen beni yeterince tatmin edecek bir çalışma prensibi var.Uzun yolda da şehir içinde de herhangi göze batan bir performans kaybı yok bütün ihtiyaçlarınıza cevap veriyor.Arabanın içinde 6 kişi olmamıza rağmen taş gibi gitti. Bir sorun yok anlayacağınız.

Araca Aygaz Lpg kullanmamı önerdiler şimdilik bi sıkıntı yok.

Ses konusuna gelirsek aracın içine herhangi bir ses gelmiyor ancak dışarıdan dikkatli dinleyiciler için yani şöyle söyleyeyim duymak isteyen duyar tarzı bi ses yani demem o ki gayet sessiz.

Tassaruf konusuna gelince ise; Abi ben böyle şey görmedim artık araba sürüyorum ve anlık tüketime kesinlikle bakmıyorum :D ne olduğu umrumda değil yani gayet bildiğin babamın arabasını sürüyor gibi sürüyorum :D :D şimdi size tasarrufla ilgili rakamları vermek istiyorum;

Benzin ile depo 150 tl ile doluyor ve ort. 40 lt benzin alıyor benzin litresi (3,7)

ve ben ortlama 450 km yol yapabiliyordum (şehirler arası kullanımda max.50 km fark ediyordu.

Lpg ile 150 tllik gaz aldığınızda benim lpg tankım 41lt fakat 38 litre alıyor yaklaşık 2 depodan biraz fazla demek . Ben bu gaz ile Klimalı+Devirli (devili dediysemde vitesler 5000-6000 de değişiyor bilemedin 4500) tam 750 km yol gittim .Bu nedemek oluyor derseniz özetle;

BENZİN(tl) /MENZİL(km)  :150 / (450-500)      km de 0,33 kuruş  :kafa::sopa:

LPG(tl)      /MENZİL(km)  :150/ 750 +klima+devir+KEYF  km de  0,20 kuruş  :egy::tey::clap::nazar::D

Tabloya bakılınca herşey çıkıyor meydana bence fazla söze gerek yok emin olun 6 aydır Lpg li mazdaları araştırıyorum ve sonunda taktım bence hiç bir sorun yok. Cebinizi yakması önemli değilse bile takın çünkü aynı araba aynı performans aynı kalite daha ucuza abi reklam yapsan anca bu kadar olur.

Ve son olarak arıza lambası olayı daha karşılaşmadım ve Lpg'yi taktırdığım servis bununla karşılaşma şansımın %5 gibi küçük bir olasılık olduğunu söyledi ve ayrıca olsa olsa fakir karışım gibi bir sorundan lamba yakbileceğini söyledi.Daha karşılaşmadım çok şükür ancak olursada önemli değil 10 dk gibi kısa bir sürede hallediliyormuş.

Evet sevgili mazdacılar emin olun ben taktırmadan önce böyle detaylı bir anektot bulamadığım için yazdım ve aranızdan biri olduğum için bunu ciddiye alacağınızı tahmin ettim ve bende o ciddiyetle yazdım umarım faydalı olur. Hepinize slmlar

Bu arada lpg servisim 2 hafta sonra kontrole gidince bana yakıtın 0,17-0,20 arasına düşeceğinide söyledi ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

70 tl lik LPG ile tek kişi yarı klimalı olarak 470 km yapmıştım.

70 tl lik lpg ile klimalı araçta 4 kişi bagaj dolu 430 km yaptım şimdi tatildeyim dönüş yolunda bakıcaz artık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikli olarak hayırlı olsun. Ben de bu site ve birkaç site de dahil olmak üzere lpg işini araştırdım.Ama hala beni tatmin eden bir cevap alamadım.Sadece servisimden aldığım bilgilere göre 30.000-40.000 de bir arabada yaklaşık 2000-3000 tl civarında hasarım meydana geldiği söylendi.Fakat hasarın sadece bu şekilde kalacağı konusunda garanti veremiyorlar.Ben de diğer yakıt tasarruf sistemlerine baktım fakat onlar konusunda da net olarak bir şey söyleyemiyorlar.(%25 tasarruf sağlayan iletkenlerden üretilen sistemler)

Sonuçta araçlarımız diğer araçlar gibi bazı verileri işleyip benzin yakıyor.Bu sebeple bizim yapacağız her türlü müdahale sonrasında bu verileri işleyen beyin dediğimiz şeyin tekrar programlanması gerekiyor gibi geliyor bana.

Bor katkısını motoru korumak ve Almanya'da mercedes le yapılan testler sonrasında kullanmak istedim. Bu sefer de servis müdürü katalizöre zarar verebileceğimi söyledi.

Hal böyle olunca ben de gaz pedalına çok acil olmadığı sürece hafif dokunmaya başlayarak aracı kullanmaya başladım.

Sonuçta elde ettiğim değerler çoğu zaman beni tatmn ediyor. Şimdilik yakıt tasarrufunu bu şekilde yapacağım.

Benim elde ettiğim değer 100km'de 5.8 lt ortalama hız 88 bir ara 80 km hıza düştüğü de oldu şehir dışında.

şehir içi ortalama değerlerim 6.8 lt-7.6 lt arasında değişiyor. Fakat bu değerleri elde etmek için çok düşük devirde ve gaz pedalına çok ama çok nazik davranmak gerekiyor. Sonuçta anlık değerlerde 67lt /100km değerlerini de çok gördüğüm için pedala nasıl dokunduğunuz çok önemli.

Mazda 3 2010 touring a/t manuel kullanım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de çok araştırdım araç 40 km de zaten sana 7-9 bin kar ettiriyor lpg li sistemde ee bunun 2-3 nü verirse kimsenin zoruna gideceğini düşünmüyorum bence lpg ii abicim milleti dinlemeye kalksam mazda almazdım

;) o yüzden en iyi karar hemen alınan karardır ben alamadım ama keşke alsaymışım diyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fakat buradaki masraf şimdilik 30.000 de bir olan bir masraf bu arabanın motoru tamamen ne zaman değişecek bu konuda kesin olarak konuşamıyor servis.Bu masraf magnezyum alaşımlı parçaların lpg nin yüksek patlama sıcaklığı ile işlevini kaybetmesi sonucu oluşuyor. Motorun geneline nasıl bir zarar veriyor bu konuda kesin bilgiler yok galiba. Sonuçta bu arabayı 500.000 km kullanabilmemiz gerekir.Kaldı babamın işte kullandığı 1998 model torosu 270.000 km de sorunsuz bir şekilde sattık. Fakat ben mazdamın bu lpg de bu kadar dayanabileceği konusunda şüpheliyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunun oluşma ihtimali olan km 30.000 değil, gördüğümüz kadarı ile en erken 50.000 ve çıkan masraf da öyle 2000 - 3000 değil. Toplam 1.100 - 1.500 TL arası

Merak edenler için aşağıdaki konuyu tavsiye ederim.

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,13984.0.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisleri de anlamak mümkün değil. Ya da bunlar gerçekten yetkili servis mi?

Biri garantiden LPG takıyor, diğeride 20bin km. sonra bi dünya masraf diyor.

Bu nasıl iş?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha öncede benzer konuda bahsetmiştim, biladerin lpg li şirket arabası volvo yanlış hatırlamıyorsam 300.000 i bulamadan motor istemişti. 200.000 km tüplü kullanılmış. serviz bu motorun normalde 500.000 i rahat gördüğünü ancak lpg nin motorun ömrünü azalttığını söylemişti. Motor yapıldıktan sonrada hayretmedi araba sattılar. araç şirket arabası olduğundan ve hor kullanıldığını bildiğimden tam emin olamadım lpg motoru bu kadar hırpalarmı diye.

Ben olsam lpg taktırdıktan sonra 100.000 civarı rahat rahat kullanır, başım ağrımadan aracı elden cıkarmaya çalışırım :) geç kalınırsa elde edilen karın 4000-5000 TL si motora gidiyor, rektefiyeli aracı satarkende oluşacak kaybı düşünürsek karar vermek iyice zorlaşıyor. Sonuç olarak hesap edildiğinde taktıran zarar etmez ama ne kadar kar edeceği soru işareti :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araya biraz espri katayım.

ben 10.000 km diyorum ve aradan çıkıyorum :D

konumuza devam edebiliriz, başka yerlere çekmeyelim :)

Hakikaten ya 50.000 den başladık 20.000 lere düştük. Kulaktan kulağa dediğin böyle birşey olsa gerek.

Sercan 4000-5000 çok ciddi rakamlar. Ne yaptın sen yahu :) Bir ara servis söylemişti Yeni Mazda6 nın sıfır motoru 6.000 TL diye :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gazlı bir aracı ilk çalıştırma prensibi nasıl olmadır?benim evimle işim arası 1.5 km 3 dk içinde motoru kapatıyorum gazlı çalışan bir araçta  belli bi süre benzinde çalıştırmak gibi bir durum varmıdır?tüpü taktırınca nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 20000 de yim hiçbir sıkıntı yok. İyi montaj ve ayarla sıkıntı çıkarmaz. İtalyada fabrika çıkışı lpg var bizi mazdalarda. 100000km garanti veriyorlar. Ve motorları araştırdım bizimkilerin aynısı en ufak değişiklik yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 20000 de yim hiçbir sıkıntı yok. İyi montaj ve ayarla sıkıntı çıkarmaz. İtalyada fabrika çıkışı lpg var bizi mazdalarda. 100000km garanti veriyorlar. Ve motorları araştırdım bizimkilerin aynısı en ufak değişiklik yok.

Motorları araştırdım derken bu magnezyum alaşımlı parçalar hakkında konuşuyoruz değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...