Jump to content

Mazda 3 Son Hız

orhan başara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu arada, bunca zamandır ilk defa 160 'ın üstüne çıktım, ilk sıkıştırmam yani. Yoksa trafik canavarı değilim :) Passat'ın biri oldukça tahrik etti beni, Allahtan 1.6 passattı yoksa 15 yıllık şoförlüğümde ilk kez bu kadar gaza gelmişken kaybedebilirdim :)

Tsi olunca işler baya zorlaşıyor zaten...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün akşam Çanakkale dönüşü 100 km hızla  tın tın gelirken yanımdan gri bir Mazda3Hb  geçti, yetişmek için o sırada hızlandığımda ibre 160' ı  gösteriyordu, sonra 175 e kadar çıktım  fakat arabada ufaklıklar olduğu için hızımı düşürdüm.

Bu yazıyı okuduktan sonra trafikte birlikte hız yaptığımız arkadaş aramızdan biride olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

215 km/s.

Valla arkadaşlar, bana kimse düz yolda ve yalın halde (modifiye ve ektrasız) bizim araçların 215 km/h yaptığını söylemesin, gözümle görmeden inanmam. Bence dediğim şartlarda 195 bilemedin 200 ün üstü imkansız...

Neden derseniz 185 km hızda devir saatine bakın derim, 215 km/h hız için devir saatinin 7000'i (Redline 6500 de başlıyor) geçmesi lazım  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla arkadaşlar, bana kimse düz yolda ve yalın halde (modifiye ve ektrasız) bizim araçların 215 km/h yaptığını söylemesin, gözümle görmeden inanmam. Bence dediğim şartlarda 195 bilemedin 200 ün üstü imkansız...

Neden derseniz 185 km hızda devir saatine bakın derim, 215 km/h hız için devir saatinin 7000'i (Redline 6500 de başlıyor) geçmesi lazım  :D

bu hız benim araba ile hız/devir limiti ustası ileri sürüş teknikleri konusunda uzman bir arkadaşım tarafından, Mersin-Adana otobanında otobanın sakin olduğu bir saatte yapıldı.

Bana ilk dediğinde bende inanmamıştım ama, yaptığını görünce inandım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de mazda2 ile yokuş aşağı maksimum İstanbuldan dönerken 225 görebildim. Daha 1 km bile gitmedi. Meşhur Çamlıdere inişinde yani 1400 rakımlı bir inişti. Düzde ise 190 da kalıyorum imkansız 1 km daha gitmiyor. Teknik veriler de 188 son hız 10.4sn 0-100 olduğunu düşünün. 3 lerin verileri daha kötü ancak düz yolda 190 görür daha fazlasını düz yol da basamaz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

215 km hız yaptığını söyleyen arkadaşın aracını incelemen lazım sanırım :) biraz farklıda :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

215 km hız yaptığını söyleyen arkadaşın aracını incelemen lazım sanırım :) biraz farklıda :hi:

Ben 215 KM yaptım eski kasa 2006 Model Mazda 3.Araba hemde otomatik vites .Şimdiki yeni kasa ile denemedim.Herhalde denememde.Yol Bursa-İzmir otobanı.O hızda ne kadar eğim var farkedemedim.Araçta 15 inch jant vardı.Sonradan 17 inch jant taktım.180 km zor geçti.

Not:Ben öyle gazlama muhabbeti yapan bir tip değlim.Öyle fazla yüksek hız yapan biride değilim.O gün istisnahi özel bir durum vardı.Yetişmem gereken bir durum.Yani anlayacağınız inanan inanır.İnanmayan kendi bilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

220yi gördüm ama meyil aşağı, çeşme otobanında.. hatta pazar kahvaltısı amaçlı bir MazdaClubTR® organizasyonuydu :D ve 3 adet mazda3 hb yanyanaydık, hesapta da önden gidip masa tutmak vardı :D düze çıkınca 180 civarına geriliyor tabi.. en iyi ihtimalle 183-184 görmüşümdür düzde, 185 olamadığını hatırlıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

düz yolda 200 ü gördüm manuel vites mazda 3 2009 jantlar 16 inç. arabada tartarini tüp var dip gaz  la 10 sn kadar gittim sonra bıraktım belki biraz daha artabilirdi 1800 rakımda oldu bu tabi erzurumda :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest premirek

aracım dizel ilk aldığım zamanlarda daha motor açılmamışken düz yolda 195 km/h hafif eğimde de 210 km/h. merak içindi sonra da denemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla büyükçekmece-güzelce arasındaki yokuşu 190 la çıktım çok fazlada basmadım daha yolu vardı....allaha şükür performansla ilgili bir sorun yok araç da çok başarılı..(yokuş da tam bir bilgim olmamasına rahmen 25-35 derecelik bir yokuş dur herhal de) sabah dı kimsenin canını yakmam trafik canavarlığına hayır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben mazda 6yla 220 gordum sehir ici sayilabilecek biyerde oyuzden daha fazla basamadim 240 goren varmi acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, aracın ne kadar hız yaptığı değil ne kadar çabuk durduğu önemlidir. Hayati tehlike atlatmadan önce bunun farkına varmanızı umut ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düz yolda 200 km/h gördüm. Daha da çıkmadı. Bu değeri lpgde yaptığımı belirtmeliyim. Benzinde fark edermi bilmiyorum.  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinde bir %10 daha artabilir.... Otomobilin sınırlarını görmek güzel birşey olmakla birlikte bunları test olarak değerlendirip çok çok dikkatli davranılması gerekli...

Örneğin Almanya'da hız sınırı yok ama otobanda giderken birinin bariyerden atlayıp karşıya geçme ihtimali de yok. Şerit ihlali yapan bir Allah'ın kulu da yok. Ama bizde, Ankara-İstanbul otobanında karşıdan karşıya geçeni pek yadırgamıyoruz artık... Otobüs kamyon en sol şeritte rahatlıkla gidebiliyor ya da orta şeritte giden yalpalaya yalpalaya sol şeride kayıyor ya da acil durum şeridi dinlenme şeridi olarak kullabılabiliyor ya da yağmurda biriken sulardan arabalarımız zaman zaman hoverkraft moduna geçebiliyor vs. vs....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kime sorsan mazdayı güzel kaliteli sorunsuz diyor ama satışlara bakıyorsun kimse almıyor ilginç bir durum ..Konuyla alakası yok ama aklıma geldi konuyla alakalı olanı yazmıştım daha önce

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...