Jump to content

Mazda 3 Son Hız

orhan başara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1997 Civic 1.4  90 beygir düz vites        max 210 gördüm

2008 civic  hb 1.8 140 beygir  i-sift          max 230 gördüm

2004 corolla hb 16.110 beygir  düz vites                max 180 gördüm daha fazla giderdi belki ama korkudan basamadım.(araç güven vermiyordu.) :nea:

2006 mazda 3 hb at                max ...    henüz otobana çıkma fırsatım olmadı...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

lpg de 185 i geçmiyor ancak benzinde 200 e  geldim daha da devir saati giderdi redline vardı

fazla basmadım yol hafif tatlı eğim geneli düz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben geçtiğimiz hafta Ankara'ya giderken. Otoyolda Düzce-Gerede arasında 245 Km hızı gördüm. Bayağı bir süre bu hızımı korudum. Bir süre sonra, tabandan ayaklarıma soğuk hava gelmeye başladı. Klimayı kontrol ettim 23 derecede duruyordu. Yani klimada sıkıntı yoktu. Sonra camlarımı kontrol ettim onlarda da bir sıkıntı yoktu.

Tabi bu kontrolleri yaparken hızımı düşürdüm mecburen. Sonra aklıma acaba klima kapalı ilen kaç km hıza çıkabilirim diye düşündüm. Sonra klimayı kapatıp tekrar son gaz yüklendim araca. 190-200-210-220-230-235-240 Km hızı gördüm. Bu seferde garip bir ses gelmeye başladı. Sesin ne olduğunu, nereden geldiğini anlamaya çalışırken. Yine hızımı normal, kontrollü seyir hızına düşürdüm. Kısa bir süre sonra sesin ne olduğunu anladım. Bizim daha 1 aylık bile olmayan bebeğimiz. Çınar Emre'nin ağlama sesiydi bu !! Ayaklarıma gelen soğuğun sebebi ise. Meğer üzerimden yorgan açık kalmış ondanmış. 260 Km hızı görecektim ki rüya yarıda kaldı. Bir daha ki sefere inşallah. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

240'ı okudum o anda dedim bunun totosu açıkta kalmış diye. az daha kassan sonrası takeoff zaten :)

Ben geçtiğimiz hafta Ankara'ya giderken. Otoyolda Düzce-Gerede arasında 245 Km hızı gördüm. Bayağı bir süre bu hızımı korudum. Bir süre sonra, tabandan ayaklarıma soğuk hava

gelmeye başladı. Klimayı kontrol ettim 23 derecede duruyordu. Yani klimada sıkıntı yoktu. Sonra camlarımı kontrol ettim onlarda da bir sıkıntı yoktu.

Tabi bu kontrolleri yaparken hızımı düşürdüm mecburen. Sonra aklıma acaba klima kapalı ilen kaç km hıza çıkabilirim diye düşündüm. Sonra klimayı kapatıp tekrar son gaz yüklendim araca. 190-200-210-220-230-235-240 Km hızı gördüm. Bu seferde garip bir ses gelmeye başladı. Sesin ne olduğunu, nereden geldiğini anlamaya çalışırken. Yine hızımı normal, kontrollü seyir hızına düşürdüm. Kısa bir süre sonra sesin ne olduğunu anladım. Bizim daha 1 aylık bile olmayan bebeğimiz. Çınar Emre'nin ağlama sesiydi bu !! Ayaklarıma gelen soğuğun sebebi ise. Meğer üzerimden yorgan açık kalmış ondanmış. 260 Km hızı görecektim ki rüya yarıda kaldı. Bir daha ki sefere inşallah. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben geçtiğimiz hafta Ankara'ya giderken. Otoyolda Düzce-Gerede arasında 245 Km hızı gördüm. Bayağı bir süre bu hızımı korudum. Bir süre sonra, tabandan ayaklarıma soğuk hava gelmeye başladı. Klimayı kontrol ettim 23 derecede duruyordu. Yani klimada sıkıntı yoktu. Sonra camlarımı kontrol ettim onlarda da bir sıkıntı yoktu.

Zuhahaha  :2funny:  Bende kaptırdım kendimi okuyorum vay be abimize bak... Yollara bak nere bura diyorum.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

motor daha yeni diye üstüne gitmiyorum birkaç bin olsun bir deneme yapcam :)

6. vites 3000 devirden sonra motor sesi çekilmez oluyor. Denemeyin boşverin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün 2014 clio 4 ile ufak bi deneme yaptık 1.5 90 hp dci gerçekten performans anlamında başarılıydı özellikle 130 üstünü çok rahat aşması beni cezbettti 190 a kadar gördük motorun rahatsız edici hiçbir sesi yoktu bağırmasını dahi duymadım full + full paket 60.000 tl .. şimdi bu paraya mazda3 dizel almak daha mantıklı geliyor .. benzinli mazda3 at de aynı yolda basmaya kalk motorun bağırtısı canımı yakarcasına gibi geliyor o yüzden basıp da kıyamıyorum ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

186 yı otomatik viteslilerde göremezsiniz

şanzumanı korumak için bir hız limitörü varmış

ama bazı rivayetlere göre çip vb. 185 i de aştırabilirmişsiniz

önemli olan bence aracın çok süratlenmesinden öte 170-180 de giderken bile güven verebilmesidir bu güveni biraz açacak olursak; 4 kişi artı ful bagaj doluyken bile 185 ile sanki 120 ile gidiyormuşçasına (otobanda) yormaması, virajlarda yola tutunmaktan vazgeçmemesı ve konforu ve ihtiyaç dahilindeki frene olumlu tepki vermesi olarak nitelendirebilir ve hatta birçok şey ekleyebiliriz...

megan clio veya fluance hiç farketmez ne kadar az yaktığı nasıl hızlı kaçtığı vb önemli değil, hafif bir yol düşüklüğü olan bir çevreyoluna çıkış yolunda hafifte bir kıvrım var ve fluueencae denilen leylekvari araç orada yaylanarak refüjdeki geniş çimlik alana tavan üstü çakılmış bir vaziyeti gördükten sonra ve geçmişte yine benzer bir sorunla ölümlü kazaya sebep olduğunu gördüşüm megane 2 ile de reno grubuna olan mesafem hiç değişmedi. son fluaeance kazası da bunu teyid eder niteliktedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 180'ni gördüm daha fazla basmadım, daha doğrusu hız kesici aklıma gelmedi, gelseydi biraz daha basarak hız kesici olayını test etmek isterdim, bir daha da o hızlara çıkacağımı tahmin etmiyorum...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

veli ağabey hayırlı olsun yeni farkettim aracını tazelemişsin benim hala çok beğendiğim bir model o kasanın sedanı allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin,

ve mazda club ailesi olarak da görünür görünmez tüm kaza bela ve musibetlerden de bizleri ve sevdiklerimizi ve yakınlarımızı muhafaza etsin inşallah...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

veli ağabey hayırlı olsun yeni farkettim aracını tazelemişsin benim hala çok beğendiğim bir model o kasanın sedanı allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin,

ve mazda club ailesi olarak da görünür görünmez tüm kaza bela ve musibetlerden de bizleri ve sevdiklerimizi ve yakınlarımızı muhafaza etsin inşallah...

Bütün iyi dileklerin, duaların için sağolasın canım kardeşim... Allah herkesin gönlüne göre hayırlısını versin... 10 gün oldu aracı alalı, tanışma ve alışma evresindeyim... ;) İlk kasa bakarken, makyajlısı nasip oldu, iyi de oldu, biraz borçlandık ama Allah can sağlığı versin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 180'ni gördüm daha fazla basmadım, daha doğrusu hız kesici aklıma gelmedi, gelseydi biraz daha basarak hız kesici olayını test etmek isterdim, bir daha da o hızlara çıkacağımı tahmin etmiyorum...

:)

Senin aracta hiz kesici yok abi. Yokus asagi 215 civarina kadar gidersin :)

2012 ve sonrasinda hiz kesici var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin aracta hiz kesici yok abi. Yokus asagi 215 civarina kadar gidersin :)

2012 ve sonrasinda hiz kesici var.

Peki forumda satılık 2012 ve sonrası otomatik var mı?

:2funny:

Şaka bir yana bilgi için teşekkürler canım kardeşim, deneme amaçlı oralara çıkmıştım ve bir daha çok zorunlu olmadıkça çıkmam diye tahmin ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki forumda satılık 2012 ve sonrası otomatik var mı?

:2funny:

Şaka bir yana bilgi için teşekkürler canım kardeşim, deneme amaçlı oralara çıkmıştım ve bir daha çok zorunlu olmadıkça çıkmam diye tahmin ediyorum...

Imam, cemaat iliskisine doner abi :)  sen yapsanda bize soyleme :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Imam, cemaat iliskisine doner abi :)  sen yapsanda bize soyleme :)

:D

Örnek harikaydı... Aklıma; ahçı, uşak, bahçevan sonra da şoför dörtlüsü geldi... Cem Yılmaz sağolsun...

:D

Ciddi not; 120 km sonrası herkes için tehlikedir Allah korusun... Benim gördüklerimi, yaşadıklarımı gören olsaydı; belki direksiyona oturmaya korkardı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...