Jump to content

Mazda 3 Son Hız

orhan başara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

186 yı otomatik viteslilerde göremezsiniz

şanzumanı korumak için bir hız limitörü varmış

ama bazı rivayetlere göre çip vb. 185 i de aştırabilirmişsiniz

önemli olan bence aracın çok süratlenmesinden öte 170-180 de giderken bile güven verebilmesidir bu güveni biraz açacak olursak; 4 kişi artı ful bagaj doluyken bile 185 ile sanki 120 ile gidiyormuşçasına (otobanda) yormaması, virajlarda yola tutunmaktan vazgeçmemesı ve konforu ve ihtiyaç dahilindeki frene olumlu tepki vermesi olarak nitelendirebilir ve hatta birçok şey ekleyebiliriz...

megan clio veya fluance hiç farketmez ne kadar az yaktığı nasıl hızlı kaçtığı vb önemli değil, hafif bir yol düşüklüğü olan bir çevreyoluna çıkış yolunda hafifte bir kıvrım var ve fluueencae denilen leylekvari araç orada yaylanarak refüjdeki geniş çimlik alana tavan üstü çakılmış bir vaziyeti gördükten sonra ve geçmişte yine benzer bir sorunla ölümlü kazaya sebep olduğunu gördüşüm megane 2 ile de reno grubuna olan mesafem hiç değişmedi. son fluaeance kazası da bunu teyid eder niteliktedir.

Türkiye yollarında 130 un üstüne çıkma gibi bir niyetim yok zaten, heleki yanımda birbaşkası varsa,  kimseyi tehlikeye atmaya gerek yok.

Benim için en önemlisi "Safety First"  ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir başınayken şehirlerarası yolda denemiştim

ama otobanda içerdekilerin onayı olmadan o hızlara çıkmadık tabiki

araba sıcak asfaltta bi başka huzur veriyor tabi otoban radarlarına takılmadığınız sürece ;-)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk çıktığı zamanlarda sıradan şehirlerarası yolda 1.4 golf tsi 175 bg ile 235 hızları görmüş biri olarak yazıyorum, bir arkadaşım eski kasa jettayla işte 240 gördüm şöyle uçuyordum böyle kaçıyordum diye anlatırken benim arabayı gördü oo spor modelli bunlar daha da hızlıdır dedi...  dedim 185i geçmez ama uzun yolu gerçekten konforlu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim gördüklerimi, yaşadıklarımı gören olsaydı; belki direksiyona oturmaya korkardı...

abi bir şeyleri görünce yada yaşayınca ki kısmen görüp yaşamışlığım var, yok diyosun bir daha hız mız yapmamak lazım ama o koltuğa oturunca arabanın sana verdiği güvenle her şeyi unutuveriyorsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada haftasonu ankara-istanbul dönüşü 4 kişi + bagaj deneme amaçlı düz yolda yüksek devirlere çıktım 210 km gördüm..ve yol tutuşunun ve fren mesafesinin bana verdiği güvende en ufak bir azalma olmadı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi bir şeyleri görünce yada yaşayınca ki kısmen görüp yaşamışlığım var, yok diyosun bir daha hız mız yapmamak lazım ama o koltuğa oturunca arabanın sana verdiği güvenle her şeyi unutuveriyorsun..

Yüzlerce yaralamalı, onlarca ölümlü kazaya müdahale eden birisinin unutacakları şeyler değil maalesef... Yine de unutuluyorsa; Allah korusun demekten başka söylenecek şey kalmıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi konu dışı ama şu imzanı beğenmedim :) bilgi ve tecrübene ihtiyacı olan çok var aramızda pire için yorgan yakmayalım bence lütfen yani ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki forumda satılık 2012 ve sonrası otomatik var mı?

:2funny:

Şaka bir yana bilgi için teşekkürler canım kardeşim, deneme amaçlı oralara çıkmıştım ve bir daha çok zorunlu olmadıkça çıkmam diye tahmin ediyorum...

derken abi hayırdır düşüncen nedir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi konu dışı ama şu imzanı beğenmedim :) bilgi ve tecrübene ihtiyacı olan çok var aramızda pire için yorgan yakmayalım bence lütfen yani ;)

Bilgi ve tecrübe sahibi olan sadece ben değilim forumda, hiç kimse kalıcı değil fani dünyada, birileri gider, birileri gelir... Hoş bir tat bırakabilene ne mutlu... Ayrıca; mola iyidir...  :fiuw:

derken abi hayırdır düşüncen nedir :D

Spontane yapılan espriydi sadece... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Son hız, her şeyin sonu olmasın aman dikkat. Sürat zevkli olduğu gibi bir o kadarda ölümcül olabilir. Yol, hava koşulları ve aracın limitlerini tanıyor olmak dahi yeterli değil. Eğer illaki son sürati görmek istiyorsanız bunu kuru havada , gündüz ,bir diğeri ile yarışmazken ve tüm rotayı görebildiğiniz düz bir yolda denemekte fayda var. Ama gençlere ne desek boş olduğunu biliyorum. Bir rallide katılımcının babasının ; " Kaskı takınca insanın dişleri uzar" cümlesi halen hatırımda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Hız kesici hakkında herkes birşeyler demiş ama aklıma gelenlerle açıklayayım. Eğer yetkili ve bilgili arkadaş varsa ondan duymak tabi daha iyi olabilir.

Arabam 2012 Mazda 3 Dizel Touring haliyle manuel vites (Normalde cruise yok ama fabrika çıkışı üzerinde takılı)

1. Bu araba ile İstanbul-Ankara arası hafta içi sabah 6-7 gibi yani yol boşken 210km hız yaptım. Tabi biraz meyilli bir yoldu. Düz yolda çok zorlanıyor. Bagaj yoktu. Artı bir yolcu vardı. Şoför+yolcu. Malum o hızlara çıkarken depodaki yakıt bile size ağırlık olarak geri döner ve son hızınızı etkiler.

2. Araç 182 km nin üzerinde seyrederken Cruise set yaparsanız kesinlikle işlemiyor. Mesela 200 ile hız sabitleme yapın ancak 182 ye inene kadar sabitlenmiyor. Limitör dediğiniz/dedikleri şey bu olabilir. Cruise ın bir alt ve bir de üst limiti var.

3. Otomatik vites araçlar manuel vites araçlara göre hız limitlerine çok daha müsait olurlar otomatik arabam yok, bu konu hakkında deneyimimde yok.

4. Manuel vites araçlara limitör koymak bana çok mantıklı gelmiyor, zira ben sizin 4.viteste ulaştığınız hıza deviri çok zorlayarak 3.viteste de ulaşabilirim. Geçen gün 2.viteste 4500 devire dayadım aracı, 80-90km ye çıkardım. Bu devirlere çıkarak 4.viteste bile 180e dayanabilirsiniz. Manuelin esprisi zaten devri kendiniz kontrol etmenizdir. Sonuçta bu araçlar dyno ya giriyor ve son hızları arttırılabiliyor. Turboları değişiyor,intercoolerları değişiyor ve aracın beygir gücü artıyor. Yani özetle manuel vitesli araçlarda limit olabileceği işi benim pek aklıma yatmıyor. Varsa da çok saçma geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Araba otomatik viteste 169 km oldukça hızlı geliyor ama 169'da hem hız hemde motor devri aniden düşüyor hız kesici 169 veya 170 km ayarlanmış olabilirmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendi aracımda 210 ve 215 arasını göre biliyorum. Fakat şunu açık ve net söylüyorum güvenlik sistemlerini devre dışı bıraktığında arabanın performansında bence artış oluyor. Şimdi elbette sürat felaket ama insan ister istemez arabası ile bazen sürat yapma isteği geliyor. Mazda' nın mühendisleri tamam güzel araba üretiyor fakat yeni mazda3 tarzında bir arabayı az daha seri yapmaları güzel olur ve hatta sollamalarda insanın elini güçlü kılardı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendi aracımda 210 ve 215 arasını göre biliyorum. Fakat şunu açık ve net söylüyorum güvenlik sistemlerini devre dışı bıraktığında arabanın performansında bence artış oluyor. Şimdi elbette sürat felaket ama insan ister istemez arabası ile bazen sürat yapma isteği geliyor. Mazda' nın mühendisleri tamam güzel araba üretiyor fakat yeni mazda3 tarzında bir arabayı az daha seri yapmaları güzel olur ve hatta sollamalarda insanın elini güçlü kılardı.

Ali'cim hem vergilerden ötürü, hemde yakıt fiyatlarından dolayı. Düşük hacimli motorlu araçları, kullanmaya mecbur bırakılıyoruz. Turbo kullanmayı da tercih etmiyor marka. O yüzden yüksek performans beklemek biraz hayal bence. 2.0 - 2.2 - 2.5 CC Hacimli araçları ancak rüyamızda görürüz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısın abi fakat bu pazarın durumunu bilen mazda bence biraz iyileştirmeler yapabilir. Motor kötü kesinlikle demiyorum fakat ben biraz arabanın atikliğini isteyen bir kullanıcı olarak bunu fabrikanın ürünlerine yansıtmasını istiyorum. Vergi ve benzine artık tepki vermiyorum çünkü desem de bir şeyin değiştiği yok. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali, markanın hedef pazarları ürünleri belirliyor biraz da. Mazda'nın satış yaptığı pazarları dikkate alırsan onlarda bizdeki özel durumlar yok. Avustralya, Amerika, Rusya zaten 2.0 veya 2.5 ile sorun yaşamıyor, bunlarda üretilen güç de onlara yetiyor. Avrupa'da da performans isteyen 2.0 alıyor, 2.2 dizel alıyor. 1.5 alanların derdi ise az tüketim ve az emisyon. Onlarda 120 beygir motor bile yok. Kısacası eğer ileride Türkiye satışları çok attarsa belki bize göre özel seçenekler üretilir. O zamana kadar en fazla 1.5 motorda olduğu gibi kısılmış özelliklerin açılması ile yetineceğiz .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arabalar fabrika verisi olarak verilen son hızı aşamazlar. Son hızın hesaplanmasına dair bir formül var. Fizik yasaları nedeniyle  de bu son hız düz yolda aşılamaz.

Peki neden kadranda daha yüksek hızlar görünüyor. Bunun temel nedeni, araç üreticilerinin kendi güvenliği, hızınız son hıza varmadan bile kadran son hızı gösterir ve geçer. Burada amaç son hıza ulaşmadan sürücünün hızını durduracağı beklentisidir.

Araç satışlarında son hız satışa bir artı katan unsurdur.Eğer 1 km daha yapabilse zaten yazarlar. Kadranda görünen hızlar kesinlikle belli aralıklar için doğrudur.

O nedenle ben yaptım 220 gördüm vs gibi söylemlerin fizik yasalarının sınırları nedeniyle geçerliliği yoktur. Araç üzerinde oynamalar yapılmadıkça da bu hızı aşamayız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de deneyimlerimi yazayım;

Araç henüz 1800 km de ve daha yeni yeni 180 km yi görüyor. Sanırım motor açılması vs. gibi durumlar var. Anladığım kadarıyla da yokuş aşağı olmadıkça da 180 km geçemeyecek çünkü Mazda tarafından son hız 181 olarak belirlenmiş. Ne kadar bassak da araç 180 km yi geçmeyecektir demek bu. Tabi arkadaşların dediği gibi üzerinde bir oynama yapılmadığı sürece. Yurt dışı forumlarında aracın özellikleriyle oynandığını ve hız sınırlamasının kaldırıldığını okumuştum ve böyle bir yöntemle aracın rahatlıkla 220 km yi görüğünü yazmışlardı. Ne kadar doğrudur bilemem. Ama benim tecrübe ettiğim kadarıyla 180 km den sonrasına çıkmayacak araç .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdanın sınırlandırması var mı bilmiyorum fakat bizim kasalarda 215 km/h çıkıyorduk. Benim bildiğim ikinci nesil üçlerde sınırlandırma vardı. Almanlarda mesela araçları ne kadar seri olursa olsun ortak kararları 250km/h geçmeyecek dileyen olursa bunu kaldıra bileceklerdi. Ben son hızdan çok ara hızlanmalar ve sollamalarda atiklik istiyorum turbolulara hayranım o konuda açıkcası. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kitapcıkça yazan son hız fizik yasaları nedeniyle aşılamaz hızdır.

Kesici varsa o ayrı. Ama normal şatrlarda 1.6 motor bir araba 190'ı aşamaz zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...