Jump to content

Yurt Dışından Araç Getirme

Guest Japon:)
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yurt dışından araç getirtmek istediğimizde ne gibi detaylar ile karşılaşırız.

Maliyeti ne olur yüzü astarını geçermi,İmkanı olan getirtmelimi.....

Japon ve Alman

Alman Passat,Japon Lantis...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok zor bir süreç.

1-Öncelikle satın alıpta gümrükten geçirmek daha pahalı ve zorlu yol.

2-Birde permi yolu var. Oranın vatandaşı geri dönerken (Sadece bir kez) getirebilir. O da kesin dönüş olmalı.

3-Bu yolda aracı belli aralıklarla sınırdan çıkartmak ve girişi yapmak. Bu durumda araç yabancı plaka olacak mecburen.

Benim bildiklerim bunlar. Eksik veya yanlış bilgi varsa rkadaşlar gerekli düzenlemeler yapacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende çifte vatandaşlık ve avrupa birliği vatandaşlığı var. mazda3 dizelin olmadığı dönemlerde bulgaristandan böyle bir getirme girişimim olmuştu. ama baktımki iş çok pahalıya çıkıyor denemedim bile. yanlız şu şekilde yapabilirsiniz ancak bunun için çifte vatandaşlığınızın olması gerekiyor.. örneğin  2004-2005 model bmw 3.20 D veya Cİ alacaksınız. bu aracın bulgaristandaki fiyatı 15.000 - 20.000 tl arası değişiyor. aracı aldığınızda Türkiyeye getirirseniz 1 yıl içerisinde 6 ay tutabiliyosunuz. türkiyede aynı aracı 50.000 tlden aşağı bulamazsınız.  vereceğiniz mtv, zorunlu trafik sigortası, kaskosu derken kapının önünde hiç çalıştırmadan tutsanız yılda 2000-2500 tl para ödeyeceksiniz. eğer avrupadan getirirseniz 500-600 tl civarı bir para tutuyor. yani taktik şu avrupadan keyfinize göre merco-bmw-audi vs. vs.  neredeyse bedava sayılacak paraya 2 adet 2.el araç alıyosunuz. birini orada bırakıp diğerini buraya getiriyosunuz. getirdiğinizin süresi dolunca diğeriyle değiştiriyosunuz. bu sayede hem 2 araba sahibi oluyosunuz hemde vergi, kasko ve sigorta gibi yükleriniz olmuyor. ama bulgar plaka araçla dolaşmakdan hoşlanmadığım için henüz böyle bir girişimim olmadı. belki birgün aklımı başımdan alacak bir araba bulursam yapabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarıyla çifta vatandaşlık kalmadı.Almanya gurbetçilerimizden yeni yasa ile tercih yapmasını istedi ya,tc ya,alman vatandaşlığı ab,vbg.

Yurtdışında özellikle almanyada yaşayan vatandaşlarımız'ın eskiden1 araç getirme hakkı vardı bildiğim kadarıyla yeni uygulama hakkında bilgisi olan varsa yazarsa aydınlatıcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Erhanın kastettiği Almanya değil galiba. Bulgaristan olabilir. Çünkü Bursadan yazıyor. :)

Sanırım bulgaristan,Ama benim öğrenmek istediğim alman & japon bulgaristan'da tanıdığım yok.

Şayet erhan'ın dediği uygulama ( 6 ay )almanyada uygulanıyorsa çok iyi olur.Japonya olursa daha iyi tabi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Erhanın kastettiği Almanya değil galiba. Bulgaristan olabilir. Çünkü Bursadan yazıyor. :)

aynen gökhan abinin tahmin ettiği gibi :) eşim 1990 bulgaristandan zorunlu göç edenlerden sonradan onlara çifte vatandaşlık imkanı sağlanıyor. bende geçen yıl eş durumundan bulgar vatandaşlığını alıp kırmızı pasaportu çıkarttım. bursadada çok fazla göçmen var ve bahsettiğim uygulama çok yaygın olarak yapılmakta aracın giriş çıkış sayısında hiçbir sınırlama yok tek sınırlama araç türkiyede 1 yılda 6 aydan fazla kalamaz. almanya için uygulama hakkında bilgim yok ama bahsettiğiniz gibi olabilir. çünkü bu sistemi uygulayacaklar arabayı en ucuz orası olduğu için almanyadan alıyorlar sonrada ücretsiz olarak bulgar plaka yapıp Türkiyeye getiriyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

estafurullah abi :) öncelikle şöyle anlatayım her ab üyesi ülke vatandaşlarının kırmızı pasaportu oluyor. buda demek oluyorki istediğin zaman istediğin kadar herhangi bir ab üyesi ülkede kalabilirsin ama çalışamazsın. yani kırmızı pasaport avrupa birliği vatandaşlarında oluyor diplomatik kişilerle bir alakası yok. normalde eş durumundan vatandaşlık almak çok uzun sürüyor ve çok zor. ama bulgaristanda durum biraz farklı ve daha kolay sadece önce oradada bir nikah yaptık sonrada bir türk köyünün muhtarının yanında 10 gün çalışmış gibi gösterdiler sigorta kaydımda oldu. tanıdık vasıtasıyla başvurumuzu yaptık ve 2 haftada vatandaşlığa hak kazandım. geçen ayda kimliğim çıkınca 3 gün bulgaristana gittim ve pasaportu çıkardım. durum bundan ibaret

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım Erhan teşekkür ederim. Bizde kırmızı diplomat olunca karıştı hatlar.

Bu işlerle ilgili olarak nereden bilgi alabiliriz acaba?

Kayınvalidem 1 yaşındayken 1951de göç etmişler Rusçuktan. acaba onun olabilir mi diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi ben baya koşturdum bu işin peşinde biraz bilgi sahibiyim yardımcı olayım. 1. öncelikle 1989-90da  göçenlerin haricinde pek vatandaşlık hakkı tanınanlar yok gibi. en azından orada baya büyük bir tanıdığının olması gerektiğini iyi biliyorum. eniştem bile doğum yeri bulgaristan / filibe olmasına rağmen 1976 yılında göçtükleri için vatandaşlık hakkı hala verilmedi ve verilmeside çok zor gözüküyor. yani abi kayınvalidenizin bulgaristanda üstdüzeyde bir tanıdığı yoksa işi imkansız gibi. hee birde 1989-90dan önce göçenlerin vatandaşlık alabilmeleri için en büyük şartlardan biride bulgaristanda ailesine ait taşınamaz mal veya mülke sahip olması.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım Erhan teşekkürler. Akrabalarının hala daha Tuna kenarındaki tarlalarını işlettiği hakkında haberler var.

Bakalım neler olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

bir ara bu isi bayagi arastirdim ..18 yil neredeyse yurtdisinda bulunuyorum .. nedir ne degildir baktim ..bu ise hic kalkismayin derim ..aynen astari yuzunden pahaliya geliyor ..ne olursa olsun otv vs vergiyi oduyorsun ..permi hakki vs hikaye oldu artik..ozel durumlar var..araci alti ayda yurtdisina cikarma sonra 3 aydan once getirememe vs vs moskova buyukelcilik internet sitesinde bu konuda bayagi aciklamali bilgi var http://moscow.emb.mfa.gov.tr/ShowInfoNotes.aspx?ID=30

genelde kanunlar ayni.. opulmeden malesef bu isler olamiyor..selamlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben size çok enteresan bir şey anlatayım. çok yakın bir arkadaşım bir sigorta şirketinin yaptığı ihaleden 11.000 tl ye 2006 model bmw 5.20d aldı. araba bir kaza sırasında uçurumdan yuvarlandıktan sonra denize düşmüş ve perte çıkmış. araba bmw den başka herşeye benziyordu. sonrasında almanyaya giderek perte çıkan aracın aynısından alarak bulgaristana döndü oradada arabayı kendi üstüne alarak bulgar plakaya çevirdi. arabanını toplam maliyeti 23.000 leva yani 24.500 tl gibi bir rakama denk geliyor. sonrada o aracıda kaskosuz olarak türkiyeye getiridi. sonra çakallık burada başladı.. tanıdığı bir kaportacıda aracın tüm resmi şase numarası ve benzeri ayrıntıları iki araç arasında değiştirdi. son olarakda getirdiği araca türk plakasını takarak 2006 model bmw 5.20d sahibi olmuş oldu. iş burada bitmedi tabi. getirdiği aracı bulgaristana vaktinde götürmezsen suç işlemiş olursun. bundan dolayı çakalımız 6. ayın dolmasına 1 gün kala aracı başka bir uçurumdan aşağıya attı. sonrada polis çağırarak arabanın piknik yaptıkları sırada aracın el firenini çekilmemesinden dolayı uçurumdan aşağıya uçtuğu yalanını uydurdu. tabi arabanın kaskosu olmadığı için bu işi araştıranda olmadı. arabanın oradan çıkarılıp takrar gümrükten geri dönmesi işlemlerinede 1500tl harcadı. pert araba üzerindende yaklaşık 7.000 tl lik parça sattığını hesaba katarsak ve ıvır zıvır harcamlarla bu işlemlerin tümünün maliyeti 33.000tl gibi bir rakama maloldu. tabi bu işlemler benim anlattığım kadar basit işler değil. çok sabır ve uğraş gerektiriyor ben ne olursa olsun bu kadar uğraşmazdım. sonuçta aracı yarın satsan bile o aracın resmiyettde pert gözükmekte. ve en önemliside yakalanması ne kadar zor olsada yaptığı suç...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben size çok enteresan bir şey anlatayım. çok yakın bir arkadaşım bir sigorta şirketinin yaptığı ihaleden 11.000 tl ye 2006 model bmw 5.20d aldı. araba bir kaza sırasında uçurumdan yuvarlandıktan sonra denize düşmüş ve perte çıkmış. araba bmw den başka herşeye benziyordu. sonrasında almanyaya giderek perte çıkan aracın aynısından alarak bulgaristana döndü oradada arabayı kendi üstüne alarak bulgar plakaya çevirdi. arabanını toplam maliyeti 23.000 leva yani 24.500 tl gibi bir rakama denk geliyor. sonrada o aracıda kaskosuz olarak türkiyeye getiridi. sonra çakallık burada başladı.. tanıdığı bir kaportacıda aracın tüm resmi şase numarası ve benzeri ayrıntıları iki araç arasında değiştirdi. son olarakda getirdiği araca türk plakasını takarak 2006 model bmw 5.20d sahibi olmuş oldu. iş burada bitmedi tabi. getirdiği aracı bulgaristana vaktinde götürmezsen suç işlemiş olursun. bundan dolayı çakalımız 6. ayın dolmasına 1 gün kala aracı başka bir uçurumdan aşağıya attı. sonrada polis çağırarak arabanın piknik yaptıkları sırada aracın el firenini çekilmemesinden dolayı uçurumdan aşağıya uçtuğu yalanını uydurdu. tabi arabanın kaskosu olmadığı için bu işi araştıranda olmadı. arabanın oradan çıkarılıp takrar gümrükten geri dönmesi işlemlerinede 1500tl harcadı. pert araba üzerindende yaklaşık 7.000 tl lik parça sattığını hesaba katarsak ve ıvır zıvır harcamlarla bu işlemlerin tümünün maliyeti 33.000tl gibi bir rakama maloldu. tabi bu işlemler benim anlattığım kadar basit işler değil. çok sabır ve uğraş gerektiriyor ben ne olursa olsun bu kadar uğraşmazdım. sonuçta aracı yarın satsan bile o aracın resmiyettde pert gözükmekte. ve en önemliside yakalanması ne kadar zor olsada yaptığı suç...

:) evet sirf bu isle ugrasanlar var.. ama derimki bu ulkede yasiyorsan bu ulkede alacaksin .. ayni araclara 10-15 bin tl kafadan fazla  para verdigimi bilerekten ve cok cok bana dokunaraktan  Turkiyede arac sahibi oluyorum ..ama el mahkum ..aldigim arac mazda 3  ayni paraya neredeyse  full  mazda 6 aliniyor yurtdisinda, moskovada diyelim  ..gerisini siz dusunun  ..bu durumlari duzeltmek icin fikirleri dusunceleri olan forumdaslar varsa lutfen yazsinlar.. selamlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yurtdışından kafanıza göre araba getiremediğimizi zannediyorum.Bunun için otomotiv sektöründe olmak ithalat belgemiz olması gerekiyor herhalde.Bu spot araba getirenlerle konuşmak lazım onlar istenilen her aracı cüzzi bir komisyonla getiriyorlar.Spot araç satan yerler (balmumcuda arsel etilerdeki galericiler vs.vs)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...