Jump to content

LPG Konusunda Çok Önemli Bir Detay

Guest architect
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

buji veys buji kablolarından olabilir aracınıza uygun kodda buji kullanın vede buji kablo uçlarının gevşek oynak olmamasına dikkat ediniz.

Zaten şu anda orjinal bujiler var ? kablolarda gevşek değil. NGK nın lpg iridyum laser bujisini kullanan var mı acaba bu sorunları düzeltiyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

SELAM ARKADAŞLAR...... 2010 mazda 3 impressive otomatik lpg li 40000 de olan aracım için hangi yağı ve buji  kullanmalıyım..servisim bujilerin markasının NGK olduğunu yağın da MOBİL olduğunu söyledi.bu arada bursa mustafakemalpaşa da ikamet ediyorum. sizce yağ olarak mobil 5-30 ve buji olarak NGK İFR6E11 mi kullanmalıyım...TEŞEKKÜRLER...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar Merhabalar; Buji ile ilgili bir sorum olacak. Araçımın üzerinde standart BKR5E-11 buji çıktı bujilerin ömrünü tamamladığından dolayı bujileri değiştirmek istiyorum ve  araştırmalarım sonucunda LPG li araçlarda NGK IFR6E-11 kodlu bujisini öneriyor. Bu bujileri almayı düşünüyorum fakat kafama takılan bir soru var. Şayet bu IFR6E-11 kodlu bujiyi aldığım zaman buji kablolarında değişmesi gerekiyor mu? Çok araştırdım fakat hiç bir sonuça ulaşamadım. İrindyum bujinin gereksiz olduğunu söyleyende var irindyum bujinin hem yakıtı hemde performansı etkilediğini söyleyen de var. Bu konuda yardımcı olabilecek yada bu bujiyi kullanan arkadaşların yorumları nelerdir? Saygılarımla.

2011 Model 2. Nesli Otomatik LPG'li Mazda 3

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...
8/1/2016 at 13:24, DeKLaRe :

Arkadaşlar Merhabalar; Buji ile ilgili bir sorum olacak. Araçımın üzerinde standart BKR5E-11 buji çıktı bujilerin ömrünü tamamladığından dolayı bujileri değiştirmek istiyorum ve  araştırmalarım sonucunda LPG li araçlarda NGK IFR6E-11 kodlu bujisini öneriyor. Bu bujileri almayı düşünüyorum fakat kafama takılan bir soru var. Şayet bu IFR6E-11 kodlu bujiyi aldığım zaman buji kablolarında değişmesi gerekiyor mu? Çok araştırdım fakat hiç bir sonuça ulaşamadım. İrindyum bujinin gereksiz olduğunu söyleyende var irindyum bujinin hem yakıtı hemde performansı etkilediğini söyleyen de var. Bu konuda yardımcı olabilecek yada bu bujiyi kullanan arkadaşların yorumları nelerdir? Saygılarımla.

2011 Model 2. Nesli Otomatik LPG'li Mazda 3

Gerek varmıymış kablolarin degismesine.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerekmez değişmesine neden değişsin ki? Bizim araçlarda buji kablosu yok zaten bobin direk buji nın üstüne oturuyor. 

İridyum kullanmak istemeyen lpg kullanıcıları bkr6e11 den devam edebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Yaklaşık 1 yıla yakın bir süredir  kullanmaktayım. Kablo değişimi gerekmedi. Bariz bir fark göremedim diyebilirim. Yada ben fark etmemişde olabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...