Jump to content

İlk Viteste Yüksek Devirde Oluşan Titreşim (2004)

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dündar Ustam,

Biliyorsun bende 2004 model otomatik Mazda 6 var. Özellikle ilk vites ve yüksek devirde arabanın genelinde bir titreşim oluyor.

Tabii bu titreşim doğal olarak konsol ve birçok yere yansıyor. Rahatsız edici birşey değil ama acaba genel bir durummudur merak ettim.

Aklıma ilk darbe veya titreşim emen bir mekanizmadan birşeylerin eskimesi/yıpranması geldi . Var mıdır sence böyle birşey ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. vites hızlanmasında yapıyorsa bu ani ivmelenmeden kaynaklanabilir ama diğer tüm viteslerdede yapıyor ve özellikle rampada sarsıntı şiddeti artıyorsa akslardanda kaynaklanabilir , birde diğer viteslere bir dikkat et rampada sarsıntı şiddeti artacakmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi dün akşam birşey dikkatimi çekti bu ufak titreşimler araba boşta ve gaza bastığımda da oluyor. Demekki vites ile değil daha çok arabanın devriyle ve motor titreşimi ile alakalı. Motorun titreşimini emen parçalarda bir deformasyon felan olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanmam bir miktar titreşim tüm araçlarımızda var tamamını kesebilmek zaten imkansız , yakında çalışmasını yaptığım bir ürünü sizlerle paylaşacağım aracımızın tork unu yükselterek seyir halinde neredeyse bir vites aralığı kazandıracak bir hafta on güne kadar kesinleşecek mazda3 dahil bir kaç araçta denedim gelişmeler harika ;) bekleyin........

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Sanmam bir miktar titreşim tüm araçlarımızda var tamamını kesebilmek zaten imkansız , yakında çalışmasını yaptığım bir ürünü sizlerle paylaşacağım aracımızın tork unu yükselterek seyir halinde neredeyse bir vites aralığı kazandıracak bir hafta on güne kadar kesinleşecek mazda3 dahil bir kaç araçta denedim gelişmeler harika ;) bekleyin........

anlaşıldı birde izmir yolu görünecek bize :2funny:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...