Jump to content

Çizdim guzumu ellerimle

honuuu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

önceki günlerde aracı park yeri bulamadığımdan iki apartmanın arasına parketmiştim mecburiyetten. sanki benim parketmemi bekler gibi o gün yan apartmanın dış cephesini boyamışlar (ve nasıl bir düşüncesizlik ve vicdansızlıktır ki kimseyede haber vermemişler bu arabalar kimindir çeksinler buradan diye)  :kafa: ve, neyse iki gün sonra arabanın başına geldiğimde farketmedim bi kaç gün sonra farkettim ki ufacık ufacık toplu iğne başından daha küçük beyaz  beyaz boya lekeleri var arabanın sağ tarafında.  Ama dün guzuyu bi yıkattım boya lekeri sol tarafta sağda gördüğüm kadar var, neyse dedim sağa bir baktım sağda birsürü var kaput desen berbat öyle tavan daha berbat :((( neyse bunlar yıkamayla çıkmaz abi felan dedi yıkamacı arkadaş. eve geldim gündüz gözüyle hemen bişeyler yapmalı dedim, araba için cam ve kaportadaki sinek böcek vs lekelerini temizlemek için satılan bi sprey vardı onunla boyayı yumuşatıp mikrofiber bezle yumuşak yumuşak silmeye başladım sol taraftan, sol ön kapıyla kaputu bitirdiğimde paramaklarımın acıdığını fark ettim kalanınada yarın başlarım dedim. sabah kalktım işlerimi hallettim hemen indim guzunun yanına baktım sol taraf ve kaput güzel, sağ taraf tavan arka tampon bagaj kapağınıda hemen temizleyim dedim, ama önceki günden ellerim acıdığı için bezi yumak yaptım yani bezin arkasına parmağımı koymadım, ve bi hırsla giriştim, girişmez olaydım:((  en son bagaj kapağını silerken, şöyle sıvıları bi arındırıp bakıyım, köpüğün arasında boya noktası kalmış mı diye, tamponu biraz temizledimki ne göreyim; bezi sürttüğüm her yer bildiğin zımparalanmış gibi, muhtemelen araba bir gün bekleyince üzerinde biriken tozların beze yapışması ve benim abartı güç uygulayarak bezi bastırmam mahvetmiş boyanın dışını . resmen çöktüm yıkıldım:( hemen gerçek hasarı görmek için arabayı yıkamaya soktum araba yıkamadan çıktı ve rezil manzara tamamen karşıma çıktı, sağ kapıda bir kaç yer, tavanda birsürü yer (sağ yarı), bagaj kapağı ve arka tamponda da pek çok yer zımparalanmış gibi çizik çizik mat iğrenç çok kötü :((((  :kafa: :'( yıkamacıda kendi kendime söyleniyorum bu cehaletimin bana yaptırdığına bakarak. (tavanı dikkatle inceleyince leke sanıp silmek için uğraştığım bi yer daha vardı ki, orayı nerdeyse çökertmişim :(( ) neyse yıkmacı arkadaş pasta cila boya korumayla hepsinin hallolacağını söyledi, meguiars ürünlerini kullanıyorlarmış, pasta cila boya koruma için toplam 150 tl dediler, hava karakmak üzere olamasa hemen yaptıracaktım. neyse eve gelip eşimle durumu paylaşınca biraz sakinleştirdi üzüntümü basıtırdı gazımı aldı :) .

Ama bakalım çok gözüme takılırsa ayın 15inde yaptırırım galiba. tek tesellim boya lekelerinin pasta ciladan başka bi şekilde çıkarılamayacak olması, ellememiş olsam boyalar için yine mecbur yaptıracaktım pasta cila şimdi boya lekeleri yok ama çizikler için yaptıracağım pasta cila.

benim için acı bir ders oldu; siz siz olun arabanızı sileceğim temizleyeceğim leke çıkaracağım diye fazla zorlamayın bırakın profesyoneller halletsin, canınız sıkılmasın...  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pasta cila büyük oranda sorunu çözecektir. Çok dert etmeyin.

aynı kanıdayım korkulacak pek birşey yok gibi

inşallah halledecek ama şuanki hali baya canımı sıkıyor, bakalım yarın ne halde olduğunu tekrar göreceğiz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pasta cila + profesyonel uygulayıcı = parlak çiziksiz bir boya.

canınızı sıkmayın...

benim kız kardeşim 5 yaşlarındayken babamın pikabının kasadan tavanına çıkıp zıplaması sonucu çökertmesi ve babamın bakışı gözümün önüne geldi... :D

sonra babam kardeşimi yakalayıp dövecekken benim içerden tavana dokunup bulup sesiyle eski haline gelmesi kardeşimi dayaktan kurtarmıştı. babamın bu bakışı daha bi görülmeye değerdi... :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkürler arkadaşlar içimi rahatlattınız, artık müsait olduğum bir zamanda pasta cila yaptırcam bakalım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

çok teşekkürler arkadaşlar içimi rahatlattınız, artık müsait olduğum bir zamanda pasta cila yaptırcam bakalım...

yaptırdın mı sonuç ne oldu ?

ama okanın dediği gibi kesinlikle proffesyonel birileri yapsın

bana kalırsada izler geçecek gibi görünüyor anlattığın kadarı ile

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaptırdın mı sonuç ne oldu ?

ama okanın dediği gibi kesinlikle proffesyonel birileri yapsın

bana kalırsada izler geçecek gibi görünüyor anlattığın kadarı ile

geçen gün bi kere yaptırmaya niyetlenmiştim ertesi gün nerelerinde leke vardı diye arabaya bir baktım sağ arka kapıda 5-6cm uzunlığında 2-3cm genişliğinde beyaz bi leke, muhtemelen apartmandaki beyazlardan biri kapısını açarken benim kapıya geçirmiş  :sopa: iyi bari dedim bu da çıkar pasta cilayla, ön tarafa bakarken sol kapının üstünde de 4-5 cm'lik bi çizik daha görünce iyice canım sıkıldı vazgeçtim yaptırmaktan. ben özendikçe bişey oluyo mutlaka, bugün ben yaptırsam yarın yine birileri bi zarar veriyo guzuya. böyle ufak tefek çiziklerle kullanmaya devam edicem, arabayı aldığımda sonax da yaptırmıştım 1 yılı doldursun ondan sonra yine uğrarım artık. yıkatmaya korkuyorum arabayı yeni çizikler çıkacak diye :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sakınılan göze muhakkak çöp kaçıyor.

otomobillerimizi koyduğumuz yere 10 Lira kağıt para koymayız ama bir serveti öylece bırakıyoruz olduğu yere..

Allah başka zeval vermesin demek en iyisi galiba.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun,bir yere sürtme sonucu yapılan çizikten iyidir yinede.. Pro cila uygulamaları sorunu halledecektir artık günümüzde mükemmel boya koruma ürünleri üretiliyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler, napalım artık katlanıyoruz bi şekilde, forumda okumuştum aracının üzerinde ayak izileri gören bir arkadaş vardı, benimkileri gördükçe onu hatırlayıp, böyle öküzler de var şükret diyerek sakinleşiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...