Jump to content

Baba oluyorum...<okkko>

okkko
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 201
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

35

• okkko

20

• Xman

18

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Kardeş kavgası daha anne karnındayken başlıyo..

düşmanın yoksa kardeşinde mi yk diye boşuna söylemiyorlar... :D

sözüm meclisten dışarı tabi... hehe

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest city_planner

üff bizde Berkayla (kardeşimle) azmı kavga ettik.

ama bak şimdi aynı forumdayız hiç kavga ediyomuyuz.berkobalım nerdesim kuzum :))))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest city_planner

yok kuzumun okulu çok yoğun.son senesi bu sene.hem öğretmenlik yapıyo hem dersleri var.

kavga etmeyiz artık bu saatten sonra onlar eskidendi:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest city_planner

zaten şunu asla unutmamak lazım.testte kesin sonuç diye yazan bişey yok.

o testlerin sonucu ihtimal olarak veriliyor.yani 1/50 oranında down sendromlu ya da 1/20,000 oranında

gibi sonuçlar veriyolar.tabiki yanılma payları da mutlaka var.karnını açıp bakamadıktan sonra kesin bişi sölemek zaten zor.yaptırıp yaptırmamak tamamen annenin psikolojisine bağlı bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ağam güzel yazmışsında. Son bölümdeki;

"Hasta ya da sağlıklı hiç farketmez, o benim çocuğumdur ve her haliyle benim hayatımdır."

Sözüne de eyvallah ama, şu soruyu sormak lazım. Ne dersin bu konuda?

Allah korusun, kimselere vermesin ama olaki bir sakatlık durumunda ana ve baba ömrünce baktı diyelim. Ya daha sonra?

Örnekleri yaşıyoruz çevremizde. "Benim yavrum bakarım, ederim" diyenler yarın bugün öldüğünde ne olacak? Kim bakacak onlara? Bu soruların cevapları da verilmeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emanet ettikleri için erkenden ölmüş zaten.

Maalesef kötüsüne rastlamışsın ağam. Büyük varta atlatmışsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçenlerde söylüyorlardı, cennet vatanımızda doğumların % 50 si sezeryanla yapılıyormuş, köyleri kasabaları düşününce, şehir doğumlarının neredeyse tamamı demektir bu, ürktüm, bunun sebebi nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

doktor diyor ters döndü, yan yattı, kordon dolandı, sezeryan yapmamız lazım... ne yapak, anlamadığımızdan olsa gerek vakit de yok. yap doktor kurtar diyoz, paralar cukka...

şu işi şerefiyle yapan kaldı mı yahu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest city_planner

valla kötü doktorlara rastlayan arkadaşlara üzüldüm. gerçekten çoğu tüccar olmuş.

bende aynı kaygıyı taşımıştım ve açıkça sordum.normal doğum yapmak istesem ve gece 2 de sizi arasam gelcekmisiniz dedim.ailemden herhangi biri ölümcül derecede acil hasta olmadığı taktirde mutlaka dedi.ki bizim kurumdaki tüm bayanların doktoru,yılbaşında davetteyken aradığında arkadaşım doğumun ilk safhasından itibaren yanında oldu.sancı çektiği anlarda bile başında bekledi.ben her ihtimale karşı sezeryan istedim.bunuda sormuşsunuz neden diye.bildiğiniz gibi normal doğum öyle dizilerdeki gibi ah karnım ağrıdı dedikten 5 dakka sonra fırt diye doğmuyor.24 saat bekleyen var.24 saat devlet veya üniversite hastanesi ortmaında o durumda beklemeyi göze alırmıydınız.kaldıki özel hastane bile olsa o süreçte size hakettiğiniz gibi davranma olasılıkları maalesef Türkiye şartlarında zor.ayrıca doğumsonrasında yaşanan sıkınıtlarda cabası.doktorların bellibi süre bekledikten sonra ameliyata alalım demelrine de pek kızmayın bence.çünkü haftasını dolduran bi bebeğin iiçinde yaşadığı ortamdaki sıvı azalmaya başlıyo.azaldıkça kordonun boynuna dolanma ihtimali artıyo.ayrıca bağırsakları çalışmaya başlayıp anne karnında kakasını yapması oalsılığıda artıyor.dolayısıyla anne ve bebeğin zehirlenme olasılığı.bu gibi biçok nedenle normal olarak başlayan doğumlar sezeryanla sonuçalnıyor.yani çokta fazla yüklenmemek lazım ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır ağam, para dan önce şeherli hanımların çok tırsak olması. Hepsimi paralı bunların?

Doğru söylüyorsun, hadi ilkini bilmediklerinden normal doğuruyorlar da ikinciyi sezeryan diye tutturuyorlar, başıma geldi de oradan biliyorum...:D

Yalnız şu var anladığım, duyduğum kadarıyla, normal doğum zor, sancılı ama iş orada bitiyor, diğeri 3 hafta ağrı çektiriyor sonradan, zaten depresyona giriyorlar bildiğiniz gibi doğumdan sonra, o ağrılar da cabası oluyor, ben tecrübelerimize binaen, bir zorunluluk yoksa normal doğum tavsiye ederim..

Hanım da sezeryandan çok pişman olmuştu sonradan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kimin kaç doğurduğunu anlatmaya çalışayım

8. ayda gebelik zehirlenmesi dendi acil uludağ üni. gönderildik

doktorumuz iyi biri ancak şansımıza çalıştığı hastanede 2 hafta önce yangın çıkmıştı (bursada hastane yangınları bi ara meşhurdu) uludağ üni de proflar olduğu için bu zorlu doğumu başka yerde yapamazlarmış

neyse gittik yatışımız yapıldı ve suni sancıyla normal doğum olacağı söylendi

bu arada hepsi öğrenci insiyatif kullanmaktan uzak neredeyse ben yönlendiriyorum

sonuç 36 saat suni sancı (yasal süre 12 saat diye öğrendik ) ve 36 saat sonrasında ki ben önceden bebek doğuma hazır olmayabilir günleri dolmadığından doğum pozisyonunda olmayabilir ultrason çektinizmi dememe ramen çekmemişler ve 36 saat sonra dediğim çıktı doktor adayı arkadaş sıkıla sıkıla sezeryan olması gerektiğini söyledi 36 saat bütün ailenize ve size aziyet çektiren birine sadece lanet olsun sizin gibilere diyebildim

ameliyat sonrası oğlumun resmini çekmek için kapıda bekledik ve onun yerine ameliyatı yapan doktor çocuk doğum süresi uzun sürdüğünden çok yorulmuş bu yüzden kendi nefes alamıyormuş aletler aracılıile nefes alabildiğini söylediler tabi beyin hasarı da olmuş olabilir dendi bunlar yetmedi birde uludağ üni de bu özellikleri bulunduran küvöz yokmuş ( yer yokmuş) bu yüzden özel hastaneye gönderebiliriz dendi para durumunu soran yok yinede önemli değil o anda ne varsa satılır yeteri iyi olsun

sonra ambulansa bindirdiler küvözde nekadar küçük kırılgan bende arabayla ambulansın peşinden uludağ üni şehrin bi yanı gidilen hastane medical park yani bursa için uzun mesafe saylır

9 doğurma kısmını bilmem ama yolda keşke şuan bi kaza geçirsem ve bu zor durum bitene kadar komada kalsam diye düşündüm

medical parkta anladık ki nefeste sorun yokmuş buna ramen bebek kusuyor gazı var diye diye 10. gün dolandırıldığımı düşünerek ve hemşirelerin aslında bebek iyi ama doktor bilir demesi üzerine tedaviyi ret tutanağı imzalayıp 1500 tl ödeyerek oğlumu hastaneden aldım

eşimi ve oğlumu evde görmek hemde sağlıklı dünyanın benim için en mutlu haliydi

15 aylık olacak kerata onun sayesinde anneme babama saygım birkat daha arttı onlar için ben nekadar önemli olduğumu oğlumdan anladım

kusura bakmayın uzun oldu asıl konuya geleyim

okan allah sağlıklı ailesine ve vatanına hayırlı evlat nasip etsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kimin kaç doğurduğunu anlatmaya çalışayım

8. ayda gebelik zehirlenmesi dendi acil uludağ üni. gönderildik

doktorumuz iyi biri ancak şansımıza çalıştığı hastanede 2 hafta önce yangın çıkmıştı (bursada hastane yangınları bi ara meşhurdu) uludağ üni de proflar olduğu için bu zorlu doğumu başka yerde yapamazlarmış

neyse gittik yatışımız yapıldı ve suni sancıyla normal doğum olacağı söylendi

bu arada hepsi öğrenci insiyatif kullanmaktan uzak neredeyse ben yönlendiriyorum

sonuç 36 saat suni sancı (yasal süre 12 saat diye öğrendik ) ve 36 saat sonrasında ki ben önceden bebek doğuma hazır olmayabilir günleri dolmadığından doğum pozisyonunda olmayabilir ultrason çektinizmi dememe ramen çekmemişler ve 36 saat sonra dediğim çıktı doktor adayı arkadaş sıkıla sıkıla sezeryan olması gerektiğini söyledi 36 saat bütün ailenize ve size aziyet çektiren birine sadece lanet olsun sizin gibilere diyebildim

ameliyat sonrası oğlumun resmini çekmek için kapıda bekledik ve onun yerine ameliyatı yapan doktor çocuk doğum süresi uzun sürdüğünden çok yorulmuş bu yüzden kendi nefes alamıyormuş aletler aracılıile nefes alabildiğini söylediler tabi beyin hasarı da olmuş olabilir dendi bunlar yetmedi birde uludağ üni de bu özellikleri bulunduran küvöz yokmuş ( yer yokmuş) bu yüzden özel hastaneye gönderebiliriz dendi para durumunu soran yok yinede önemli değil o anda ne varsa satılır yeteri iyi olsun

sonra ambulansa bindirdiler küvözde nekadar küçük kırılgan bende arabayla ambulansın peşinden uludağ üni şehrin bi yanı gidilen hastane medical park yani bursa için uzun mesafe saylır

9 doğurma kısmını bilmem ama yolda keşke şuan bi kaza geçirsem ve bu zor durum bitene kadar komada kalsam diye düşündüm

medical parkta anladık ki nefeste sorun yokmuş buna ramen bebek kusuyor gazı var diye diye 10. gün dolandırıldığımı düşünerek ve hemşirelerin aslında bebek iyi ama doktor bilir demesi üzerine tedaviyi ret tutanağı imzalayıp 1500 tl ödeyerek oğlumu hastaneden aldım

eşimi ve oğlumu evde görmek hemde sağlıklı dünyanın benim için en mutlu haliydi

15 aylık olacak kerata onun sayesinde anneme babama saygım birkat daha arttı onlar için ben nekadar önemli olduğumu oğlumdan anladım

kusura bakmayın uzun oldu asıl konuya geleyim

okan allah sağlıklı ailesine ve vatanına hayırlı evlat nasip etsin

sağol sunay teşekkür ederim...

benim başıma bunlar gelirse çıkarır vururum doktoru da hastaneyide yakarım. fena bir durummuş, geçmiş olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...