Jump to content

DSC açık mı kapalı mı olmalı?

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

makyajlı kasa ve makyajsız kasa abs beyinleri farklı mı? 2010 ve 2011 için abs beyinlerinde translate çevirisi olarak fırça tasarım hatası benzeri bir şey okudum. nemli şehirlerde sorun yaratan bir hataymış. benim araç da izmir'de 8 sene istanbul'da 2 sene geçirdi.

sakarya'ya git gel yaptım. abs dsc tcs lambalarından hiçbiri yanmıyor. temas, soket sorunu olsa yolda da yanardı. dün ilk arıza lambasını yaktığı rampaya gittim. 2 kere kalkış yaptım. abs tcs lambası yandı. hidrolik seviyesi de max bu arada. ferodo dot 4.

bu nasıl bi hataysa çok dik rampada sorun yaratıyor. onun haricinde tüm sistem normal çalışıyor. abs beyni çok pahalı. abs beyin tamircileri 600 liraya beyin tamiri yapıyor. yaptıranlar da memnun. biraz daha böyle sürmeye devam edeceğim. izleyeceğim yani. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, tansu87 :

makyajlı kasa ve makyajsız kasa abs beyinleri farklı mı? 2010 ve 2011 için abs beyinlerinde translate çevirisi olarak fırça tasarım hatası benzeri bir şey okudum. nemli şehirlerde sorun yaratan bir hataymış. benim araç da izmir'de 8 sene istanbul'da 2 sene geçirdi.

sakarya'ya git gel yaptım. abs dsc tcs lambalarından hiçbiri yanmıyor. temas, soket sorunu olsa yolda da yanardı. dün ilk arıza lambasını yaktığı rampaya gittim. 2 kere kalkış yaptım. abs tcs lambası yandı. hidrolik seviyesi de max bu arada. ferodo dot 4.

bu nasıl bi hataysa çok dik rampada sorun yaratıyor. onun haricinde tüm sistem normal çalışıyor. abs beyni çok pahalı. abs beyin tamircileri 600 liraya beyin tamiri yapıyor. yaptıranlar da memnun. biraz daha böyle sürmeye devam edeceğim. izleyeceğim yani. 

Belirtilen bültenlerde hatanın tespitinden sonra abs beyninde hatanın oluşmaması için revizyon yapıldığı yazıyor. Parça kodları da farklı zaten. Bağlantı şekil ve soketlerinde değişiklik yoktur büyük ihtimalle ama motor fırçaları ve nemden etkilenen bölümlerde değişiklik olduğu kesin. Makyajlıda hiç görmedim belirtilen hata ile ilgili bir işlem, kullanıcı veya bülten. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@ibrasoft benim şase numarasından bakınca,( kadir’e de sordum haber verecek) BBY7-43-7AZD bu mazda kodu çıkıyor  ama buna benzer a426g isimli parça çok var  hemen sağında yazan 09w106 neyi temsil ediyor? Çünkü bu koddan farklı çok var  land rover, ford, focus fiesta mazda ve bir çok markada var. Acaba eski parça değil de yeni makyajlı kasadaki taksak uyar mı? Arabanın neresinde bi baksam buna İbrahim?

spacer.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araçta Ford'un yaptığı, yaptırdığı herşey tutanın elinde kalıyor, arkadaş!

Ondan sonra da 'focus 2'de de aynı parca kullanılmış, ucuza hallettik' diye seviniyoruz.

Ford, Fomoco amblemini gördükce, kan beynime yürüyor artık.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, tansu87 :

@ibrasoft benim şase numarasından bakınca,( kadir’e de sordum haber verecek) BBY7-43-7AZD bu mazda kodu çıkıyor  ama buna benzer a426g isimli parça çok var  hemen sağında yazan 09w106 neyi temsil ediyor? Çünkü bu koddan farklı çok var  land rover, ford, focus fiesta mazda ve bir çok markada var. Acaba eski parça değil de yeni makyajlı kasadaki taksak uyar mı? Arabanın neresinde bi baksam buna İbrahim?

ABS motoru dediğimiz parça akünün arkasında, akü kabını söküp çıkarman gerekiyor.  Debriyaj merkezini değiştirirken çektiğim fotoğrafta görebilirsin. Ama kodu arka tarafında kalıyor. Aradan görülebilmesi çok zor gibi.

Sağındaki solundaki şeklinde bir sonuca varılmaz parça kodunda. Farklı markada soket değişikliği durumları çok olur. Benim araç için güncel kod BFY2-43-7AZ  parça geçmişinde benim araç için bir revizyon görmüş parça. Bir önceki kodu da BFY1-43-7AZC 

ABS merkezinde dizel benzin farkı olacağını zannetmiyorum ama parçalara baktığımda gövde tipine göre seçtiğimde sanroof lu ve sanroofsuzda abs merkezine farklı kod veriyor. Enteresan geldi.
Listelemeye göre baktığımda 7AZD yazdığın kod hb benzinli için son güncel parça gibi görünüyor. 3-4 tane revizyon görmüş makyajsız kasada bu parça. Şaseni verirsen bakarım müsait olduğumda.

IMG_20190805_181627.jpg.78cc06c5417d6ce30f647e3ccee3e857.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, ibrasoft :

ABS motoru dediğimiz parça akünün arkasında, akü kabını söküp çıkarman gerekiyor.  Debriyaj merkezini değiştirirken çektiğim fotoğrafta görebilirsin. Ama kodu arka tarafında kalıyor. Aradan görülebilmesi çok zor gibi.

Sağındaki solundaki şeklinde bir sonuca varılmaz parça kodunda. Farklı markada soket değişikliği durumları çok olur. Benim araç için güncel kod BFY2-43-7AZ  parça geçmişinde benim araç için bir revizyon görmüş parça. Bir önceki kodu da BFY1-43-7AZC 

ABS merkezinde dizel benzin farkı olacağını zannetmiyorum ama parçalara baktığımda gövde tipine göre seçtiğimde sanroof lu ve sanroofsuzda abs merkezine farklı kod veriyor. Enteresan geldi.
Listelemeye göre baktığımda 7AZD yazdığın kod hb benzinli için son güncel parça gibi görünüyor. 3-4 tane revizyon görmüş makyajsız kasada bu parça. Şaseni verirsen bakarım müsait olduğumda.

IMG_20190805_181627.jpg.78cc06c5417d6ce30f647e3ccee3e857.jpg

Bakması zor gibi. Önüne baksan kodu gözükmüyor. Ama makyajlı benzinli dediğin gibi BFY2-43-7AZ. Bendeki 2010 ise BBY7-43-7AZD. Servise parça sorduğumda sistemden 7az olanı göstermiyor. Yani revizyonlu diye sistem yeni parçayı söylemiyor. 7az makyajlı kasa için. Ama servis sistemi işte. Tpms’de de aynı şey olmuştu. Eski sensörleri gösteriyordu. Sipariş geçince yeni versiyonlar geliyor. Yenisi uyumlu mu değil mi bilmiyorum. Servisten sipariş geçersen 7azd için fiyat 12000 civarı. Fiyat verdiğine göre sanırım versiyonlu ürünü değil de eski model pompayı getirtiyor. Bilemedim. 

Parça zaten pahalı. Eğer olay sadece motor fırçası ise tamiri de zor değil sanki. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sigorta kutusundaki abs ig 7,5a yazan şey nedir arkadaşar? Özellikle beyaz bi kapakla korunmuş 

Bir de dsc sigortası ayrı. Dsc abs pompasıyla çalışan bir mekanizma değil mi zaten? Farklı bi beyin mi var? Hemen üstünde de tcm var ama onu anlamadım

F7A57CF1-E425-4840-88FE-8D5EC6F58F6B.jpeg

6C87B002-2E3E-40AB-B31A-60EBB0F6E160.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sigortaları kontrol et tabi ama senin durum ABS motoru değişmeden/işlem görmeden düzelmeyecek gibi.

Tcm; Transmission Control Module?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, quiteguide :

Sigortaları kontrol et tabi ama senin durum ABS motoru değişmeden/işlem görmeden düzelmeyecek gibi.

Tcm; Transmission Control Module?

Tcm olabilir. Kitaba da bakarım. 

abi önce en basitleri bi yapayım. Sigorta, kablo kontrolü falan. Bu sorun akü değişiminden sonraya denk geldi. Bi ihtimal de ona veriyorum. Farklı bi aküde arıza lambası yakan rampada deneyeceğim. O da tutmazsa bırakacam. Ne zaman düz yolda yanmaya başlar o zaman tamire veririm. Şu an çok dik rampalar haricinde arıza lambası yakmıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 gün önce akü aldığım yere gidip büyük bir akü ile deneme yapmak istediğimi söyledim. varta e39 startstop aküsü taktırarak 2 gün boyunca sürdüm. biraz da bilerek dik rampalara falan gittim. 

sonuç: her zaman yanan rampada 2-3 keredeneme yapmama rağmen abs arıza lambası yanmadı. bunun üstüne boş yolda ışıksız kavşakta biraz seri kullandım ve dsc'yi hafiften devreye sokacak şekilde kullandım. yine birkaç dik rampada denedim. en son arıza lambası yandı. fakat geç yandı. daha büyük akü ile daha geç yandı. bunun yanında 3'ten 2'ye düşüşteki vites geçiş sesi kesildi.

şarj dinamosunu iki yere baktırdım. klasik voltmetre ile baktılar. bir sıkıntı görmediler. kaldı ki hiçbir zaman da yolda kalmadım akü yüzünden.

aklıma lpg geldi. bugün yine 60lık akümü taktırdım. lpg sigortasını çıkardım. bu arada lpg aküden besleniyor benim. çünkü akünün artı ve eksisine bağlantısı var. 

2. sonuç; istanbulun çeşitli yerlerinde dik rampalarda denemeler yaptım. seri kullandım. 1 saat sürdüm aracı. arıza lambası yanmadı. benzin de hazır ucuzken benzinden sürmeye devam edeceğim. ama lpg'de ne olabilir ki lamba yaktırsın. fazla akım? kaçak?

@quiteguide sen bana şanzımandan gelen sesle ilgili vites düşürme anında sanırım bobin voltajı yada başka bir şeyin voltajına bak demiştin. akü büyüyünce veya lpg sigortasını sökünce bu sesin kesilmiş olması, artı abs lambasının yanmaması neye işarettir abi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, tansu87 :

akü büyüyünce veya lpg sigortasını sökünce bu sesin kesilmiş olması, artı abs lambasının yanmaması neye işarettir abi?

Aracı sakin sürmen gerektiğine... :D

• Beğen 1
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şaka bir yana, artık araçlar eskiyor. Voltaj dalgalanmaları artıyor. 

Lpg ayarlarından emin misin? Çok fakir ya da zenginse, sistem kendisini korumaya alıyor gibi birşey olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akü ile alakalı bir durumda, ABS modülünün U3003 (battery voltage) kodunu da yakması gerekirdi.

Düzeldiyse, pek şey yapma bence :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

53 dakika önce, Mutlu Tekir :

Şaka bir yana, artık araçlar eskiyor. Voltaj dalgalanmaları artıyor. 

Lpg ayarlarından emin misin? Çok fakir ya da zenginse, sistem kendisini korumaya alıyor gibi birşey olabilir.

Stf ltf sıfıra yakın seyrediyor. 

16 dakika önce, quiteguide :

Akü ile alakalı bir durumda, ABS modülünün U3003 (battery voltage) kodunu da yakması gerekirdi.

Düzeldiyse, pek şey yapma bence :)

Düzeldi de benzine mi dönek :) 

şu kamera için iç sigorta kutusuna taktığım ve konumlandırdığım volt düşürücü ve sigorta çopaltıcıyı çıkardım. (Mirror yazan sigortaya takmıştım) malum kamera bağlantısı tpms sensörlerini etkilemişti. Lpg’de sürerek Önce bunu bi eleyeyim. Eğer lamba yanarsa volt düşürücü sigorta çoğaltıcı ile alakası yok. Yanmazsa bunlar sıkıntılı demektir. 

2.aşama uzun süre benzinde kullanmak. Eğer lamba yanmazsa sorun lpg sistemindedir. 

3.aşama, eğer benzinde lamba yanarsa sorun ya gerçekten abs pompasında ya da ateşlemede. Bobin ağrızalarında ya da bozulmaya başlamasında abs’yi etkiliyor olabilir mi?

daha açık sorayım abi. Hata kodunda pompası Yazıyor direkt. Ama abs sensörler voltaj düşüklüğü ya da yeterli akımı alama durumuna uyanıp bunu hata kodu olarak verir mi? Yoksa sadece pompa arızası mı yazar direkt?

diğer sorum da bu volt düşürücü ve sigorta çoğaltıcı aracın voltaj dengesini bozar mı? @Mutlu Tekir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

Stf ltf sıfıra yakın seyrediyor. 

Düzeldi de benzine mi dönek :) 

şu kamera için iç sigorta kutusuna taktığım ve konumlandırdığım volt düşürücü ve sigorta çopaltıcıyı çıkardım. (Mirror yazan sigortaya takmıştım) malum kamera bağlantısı tpms sensörlerini etkilemişti. Lpg’de sürerek Önce bunu bi eleyeyim. Eğer lamba yanarsa volt düşürücü sigorta çoğaltıcı ile alakası yok. Yanmazsa bunlar sıkıntılı demektir. 

2.aşama uzun süre benzinde kullanmak. Eğer lamba yanmazsa sorun lpg sistemindedir. 

3.aşama, eğer benzinde lamba yanarsa sorun ya gerçekten abs pompasında ya da ateşlemede. Bobin ağrızalarında ya da bozulmaya başlamasında abs’yi etkiliyor olabilir mi?

daha açık sorayım abi. Hata kodunda pompası Yazıyor direkt. Ama abs sensörler voltaj düşüklüğü ya da yeterli akımı alama durumuna uyanıp bunu hata kodu olarak verir mi? Yoksa sadece pompa arızası mı yazar direkt?

diğer sorum da bu volt düşürücü ve sigorta çoğaltıcı aracın voltaj dengesini bozar mı? @Mutlu Tekir

Bilemicem. Dokunma bence hiç. Bir şey sıkıntısız çalışıyorsa hiçbir şeyini değiştirme kurcalama. Murphy kanunu. ;)

Mazdalar nazlı ya boşver sat kurtul. :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Bilemicem. Dokunma bence hiç. Bir şey sıkıntısız çalışıyorsa hiçbir şeyini değiştirme kurcalama. Murphy kanunu. ;)

Mazdalar nazlı ya boşver sat kurtul. :D 

Corolla kalmamış. Çekmeköyde buldum. 1.6 dream otomatik beyaz. 
cam koruma, seramik kaplama, kaput film, ön arka park sensör, havuz ve yer paspasları ile 156’ya bırakıyor. Bundan sonraki sevkiyat mayısta. Fiyatlar artabilir. Ne dersin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Edirneden sakaryaya kadar araba yok. Beyaz renk de sevmiyorum. Vazgeçtim :) ama üretim başlayınca sanırım zamlı fiyatlar gelecek. Şu an dream paket otomatik 152 bin. 

ben deneme yapmaya devam edeyim. Belki sorun basittir. En kötü abs tamiri 600 lira. Şu ortamda araba almak zor. Bi yandan arabalar zamlanırken bir yandan ekonomi iyiye gitmeyecek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, tansu87 :

Edirneden sakaryaya kadar araba yok. Beyaz renk de sevmiyorum. Vazgeçtim :) ama üretim başlayınca sanırım zamlı fiyatlar gelecek. Şu an dream paket otomatik 152 bin. 

ben deneme yapmaya devam edeyim. Belki sorun basittir. En kötü abs tamiri 600 lira. Şu ortamda araba almak zor. Bi yandan arabalar zamlanırken bir yandan ekonomi iyiye gitmeyecek. 

Bu konuda haklısın. Sıfır mantıklı değil şu anda alacaksan uyguna acil satandan almak daha mantıklı. Ama dream için fiyat güzel sana onu söyleyim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Mutlu Tekir :

Bu konuda haklısın. Sıfır mantıklı değil şu anda alacaksan uyguna acil satandan almak daha mantıklı. Ama dream için fiyat güzel sana onu söyleyim. 

fiyat güzel. birkaç opsiyonla cillop gibi olur da renk beyaz. bir de benim aracı satmam lazım. her yer corona. kadın diyor alacaksan cumaya kadar alman lazım vs. alasım var ama grisi veya buz mavisi olmalı. artık kısmet. fabrika açılınca tekrar düşüneceğim.

lpg taktırmasam, istanbulda ort 21km hız ile kaç yakar benzinde? mazda 10,5 civarı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, tansu87 :

fiyat güzel. birkaç opsiyonla cillop gibi olur da renk beyaz. bir de benim aracı satmam lazım. her yer corona. kadın diyor alacaksan cumaya kadar alman lazım vs. alasım var ama grisi veya buz mavisi olmalı. artık kısmet. fabrika açılınca tekrar düşüneceğim.

lpg taktırmasam, istanbulda ort 21km hız ile kaç yakar benzinde? mazda 10,5 civarı

Fabrika verisi 7.2lt. Tahminim 8.5 lt yakar. 

Ben Mazda ile 15 lt lpg yakıyordum, Corolla ile tam test edemedim agresif kullanımda 10.5 lt gösteriyor. Akşam dönüş ful yokuş yukarı tek yön Mazdada 18 lt leri görürdüm, Corolla ile en fazla 14 gördüm. Sabah okulda giderken yokuş aşağı Mazda ile 7 lt vs görürdüm, Corolla ile 5.5-6 lardayım.

Dağ geçitleriyle dolu Karabük-Zonguldak Ereğli arasında en fazla 100 e çıkarak, ortalama 90 a sabitleyerek git gel 6.2 lt yaktım. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...