Jump to content

DSC açık mı kapalı mı olmalı?

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest uyumsuzelement

O senin dediğin DSC değil TCS Ahmet, seninkini bilmiyorum ama benimki ilk başta bile araba biraz patinaj çektikten sonra devreye giriyodu, araba 80.000'e dayandı, durum hala aynı bende...

bende de aynı patinaja düşmeden neden devreye girsinki sadece acıkken hazır bekliyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O senin dediğin DSC değil TCS Ahmet, seninkini bilmiyorum ama benimki ilk başta bile araba biraz patinaj çektikten sonra devreye giriyodu, araba 80.000'e dayandı, durum hala aynı bende...

okancım ben devreye girmiyo demiyorum ilk günkü gibi aynı şekilde devreye giriyo ama verdiği tepkide biraz azalma olduğu kanaatindeyim sadece yoksa ışığı falan normal yanıyo ama eskiden baya silkelerdi arabayı patinaj çekmemek için şimdi fazla kasmıyo kendini artık onu belirtmek istedim çekiceği varsa çekiyo yani :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eheh bilmiom belki lastiklerdendir, bende bi değişiklik yok, etkisinde azalma olması da garip geldi bana... Lastikleri değiştirince anlarsın olayın aslını bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eheh bilmiom belki lastiklerdendir, bende bi değişiklik yok, etkisinde azalma olması da garip geldi bana... Lastikleri değiştirince anlarsın olayın aslını bence.

Bende aklımın erdiğince biraz lastikden olduğunu düşünüyorum tabi sistemin işleyişini bilmiyorum hangi parçalar görevli ve işlevleri nelerdir bu sistemde? belki bilsek yıpranması muhtemel parçalardan hareket ederek bi sonuca ulaşabiliriz ama aklımca sonuçda bu fren görevi yapan bi sistem frenlerimizin ilk günkü gibi tutmadığından yola çıkarsak yani sürekli aşınmadan dolayı biraz daha uzadığını farzedersek bunda da yorulan parça olması muhtemeldir diye düşünüyorum biraz. yanlışda olabilir tabi kesin bi iddam yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yahu eskiyecek bi parça yok sistemde, bi sensör lastiğin diğerlerinden daha hızlı döndüğünü tespit edip fren yapıyor. Ya lastiklerin aşınmıştır, frene rağmen yine tutunamıyodur, ya da frenler... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi çok hızlı mesaj yazıyosun olmuyo ama benim yazdığım cevabı göremeden sen cevap göndermiş oluyosun bizde site zor çalışıyo yavaş biraz :D

Sensör konusuna gelince ne bilim ben hayatımda hiç sensör görmedimki :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 13 yıl sonra ...

Aracımda gy efficientgrip lastikler var. Daha 1 senelik. Yol tutuşta sorun yok. Otomatik 2.nesil

şöyle bir sorunum var. Sorun mu değil mi bilmiyorum açıkçası. Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

1.sorun yağışlı havada rampada veya düzde gaza biraz fazla basarak kalkış yaparsam Tcs ve dsc Devreye giriyor. Göstergede kayma işareti yanıyor. Buraya kadar normal. Ama bu elektronik devrelerin çalışması biraz şiddetli oluyor. Araç içinde küt küt küt vuruyor. Sistem çalışıyor mu çalışıyor. Ama bu kadar şiddetli olması normal mi? 

diğer sorunum ise çok dik rampalarda (bebek yokuşu, kağıthane yokuşları gibi) kuru-ıslak farketmeksizin araç ilk kalkışta hafif patinaja kalıyor. Tork konvertörü olduğu için yüksek torkla kalkıyor. Ve göstergede kayma işareti ve abs lambası yanıyor. Yaklaşık 1 saat yanık kalıyor lambalar. Bir saat sürüşten sonra önce kayma işaret lambası sonra da abs sönüyor. Hata kodu ise bu. Sizce ciddi bir sorun mu var? 

bunun yanında tpms sensörlerinde de zaman zaman hata uyarısı alıyorum. O konu da biraz garip

C0020 abs pompa motor kontrol uyarısı korkuttu

3C2C52AA-0B26-46A9-807B-CDE8DE5A039E.jpeg

BB529637-B503-4E82-9E72-9442EBC766C5.jpeg

1A247600-0ACA-4C3D-A478-285BD1701EDB.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tansu ıslak yolda tcs nin torku kısıtlaması dediğin gibi kütürdeyerek oluyor o normal.

Kalkışlarda daha hafif basmayı öğrenmen lazım. Goodyear efg ler maalesef 2 seneden sonra çok kaydırmaya başlıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, quiteguide :

Hangi adaptörü/elm cihazını kullanıyorsun?

bunu kullanıyorum abi. uygulama forscan'ın iphone uygulaması paralı olan

Ekran Alıntısı1.JPG

3 dakika önce, Mutlu Tekir :

Tansu ıslak yolda tcs nin torku kısıtlaması dediğin gibi kütürdeyerek oluyor o normal.

Kalkışlarda daha hafif basmayı öğrenmen lazım. Goodyear efg ler maalesef 2 seneden sonra çok kaydırmaya başlıyor.

kütür kütür normal mi yani. ama ciddi kütürdüyor. bi yerler kırılacakmış gibi. seri kalkmam normalde ama bazen ayarı tutturamayınca patiye kalıyor araç. 

lastik basınç sensörlerinin abs ile ilgisi var mı? onun beyni mi okuyor? uzun süreli abs ve tcs ışığının yanması normal mi? abs sensörlerim bozuk olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forscanle pidleri izlemeden önce böyle şeyler oluyor muydu? Lastik basınç sensoruyle yaşadığın durum ve bu olay?

Bu alet wifiden mi bağlanıyor programa?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, quiteguide :

Forscanle pidleri izlemeden önce böyle şeyler oluyor muydu? Lastik basınç sensoruyle yaşadığın durum ve bu olay?

Bu alet wifiden mi bağlanıyor programa?

başka forumlarda başka araçlarda da küt küt vurma oluyormuş sanırım normal ama korkutuyor beni.

wifi ile bağlanıyor. tabi. zaten ben forscan kullanmıyordum. birçok sensörü okusa da arayüz kişiselleştirme zayıf olduğu için tercih etmiyorum. ama sensörleri okuyan başka uygulama yok. tpms hatası alınca forscandan bakmıştım. ilgili yok gibi sanki. ama bilemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forscanden bütün hata kodlarını sil. Errors bölümünde, sağ üst soldan 2. işaret, butun modülleri sıfırlar.

Aracı çalıştırmadan, Obd portundan cihazı çıkart, bir hafta aracın beynine hiç bağlanma, aynı şartlarda kullanmaya devam et bakalım, nasıl olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim manuel araçta patinaj esnasında iç uyarı lambası yanıyor ama patırtı kütürtü,  hiç duymadım. Abs nin uzun süre yanması normal değil. frenlerde balata sıkması falanmı oluyor, özellikle arka fren disklerinde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, quiteguide :

Forscanden bütün hata kodlarını sil. Errors bölümünde, sağ üst soldan 2. işaret, butun modülleri sıfırlar.

Aracı çalıştırmadan, Obd portundan cihazı çıkart, bir hafta aracın beynine hiç bağlanma, aynı şartlarda kullanmaya devam et bakalım, nasıl olacak.

araç çalışmıyorken mi bağlanıp modülleri sıfırlayayım? 

11 dakika önce, Renegade :

Benim manuel araçta patinaj esnasında iç uyarı lambası yanıyor ama patırtı kütürtü,  hiç duymadım. Abs nin uzun süre yanması normal değil. frenlerde balata sıkması falanmı oluyor, özellikle arka fren disklerinde.

abs lambasının uzun süre yanması bana da normal gemiyor zaten. ama kendi kendine de sönüyor. dik rampa haricinde böyle bir şey yaşamadım hiç. nerelere bakmalıyım bilmiyorum da. tekerleklerde abs sensörü var mı? bozuldu mu yoksa abs beyninde mi sıkıntı var bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kontak on, motor off.

Forscan, sonra senden yine off/on yapmanı isteyecek.

Off yapınca aleti çıkart, sonra marşa baş.

Bunları basınç sensorundeki konuya yazacaktım ama elm cihazından emin olamadım. Şimdi resmini görünce wifi ile bağlanma işi, iyice işkillendirdi.

Wifi sinyalleri programla veri aktarırken, yeterli hızda veri alış verişi yapamıyor yada modüle jammer etkisi yapıyor diye düşünüyorum. 

ABS modulunden aldığın iletişim hatasinin da aynı sebepten kaynaklanabilecegini düşünüyorum.

Bu elm cihaziyla beyinden veri okuma işlerinden önce bu durumlar olmadıysa, 1 hafta içinde özelikle basınç sensörü sorunu tekrar etmezse, sorun adaptörde.

Bir dene bakalım. Umarım, öyledir.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, quiteguide :

Kontak on, motor off.

Forscan, sonra senden yine off/on yapmanı isteyecek.

Off yapınca aleti çıkart, sonra marşa baş.

Bunları basınç sensorundeki konuya yazacaktım ama elm cihazından emin olamadım. Şimdi resmini görünce wifi ile bağlanma işi, iyice işkillendirdi.

Wifi sinyalleri programla veri aktarırken, yeterli hızda veri alış verişi yapamıyor yada modüle jammer etkisi yapıyor diye düşünüyorum. 

ABS modulunden aldığın iletişim hatasinin da aynı sebepten kaynaklanabilecegini düşünüyorum.

Bu elm cihaziyla beyinden veri okuma işlerinden önce bu durumlar olmadıysa, 1 hafta içinde özelikle basınç sensörü sorunu tekrar etmezse, sorun adaptörde.

Bir dene bakalım. Umarım, öyledir.

sürekli takıp kullanmıyorum abi. arada takıyorum obd cihazını. ama dediğini yapacam. sıfırlayıp hiç kullanmayacam cihazı. bakalım napacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir anda 2 ayrı lastik basınç sensörü bozulmaz yada pilleri bitmez. Tekerleri değiştirince başka bir sensorden hata aldığını söylemişsin zaten.

Sorun adaptörden, gösterge paneli ilgili bağlantı bölümünden ya da moduldendir. Umarım elm cihazındandır.

Benim kablolu cihazla bile, 30-40 pidi aynı anda okuyunca bazen anlık RVM modülü iletişim hatası alıyorum. Ama arıza kodum asla yanmaz, gösterge panelindeki RVM sarı renk almaz, yada arıza kodlarını tekrar aratınca 'Dtc set at time of request' demez. 'Previously set Dtc, not set at time of request' der. Malum sitede bazen satılık araçlara bakıyorum, panelde RVM sarı yanıyor. Sıkıntı!

Velhasıl, beyine/modüllerde yan sanayi adaptörle giriş yapınca böyle olabiliyor.

Bu ABS muhabbeti jantlar yer değiştirdikten sonra oluştuysa, bu durumu da göz önünde göz önünde bulundur diyecegim ama herhangi bir ABS sensörü/bağlantısı kaynakli bir sorun olsa, nokta atışı hata kodu vermesi gerekirdi. Canını sıkmadan, buraya bir göz at. Modulle alakalı bir sorun olabilirmiş. 🤐

https://www.mazda3forums.com/62-suspension-brakes/761770-mazda-3-abs-lights-faulty-abs-pump-code-c0020-fixed-reasonable-price.html#/topics/761770

Bu durumla ilgili servis bülteni de varmış. Umarım direk ABS modülü değil de, bağlantı yerlerinde temassizlik, oksitlenme vs. ile alakalı bir durumdur, Tansu.

IMG_20200224_003338.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...