Jump to content

Aracıma sis farı takma istiyorum

Murat b
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

abi tamamda arka sisleri iptal etcem sadece önsisler yancak kablo neden erisin ki?

Arka sisleri iptal ettirmen bence daha da sakat. Siste yakman gerekince ne yapacan ?

Bir de aynı akımı çektiklerinden eminmisin ki biri diğerini karşılayacak diye düşünüyorsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 161
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

17

• Murat b

29

• M.E.G

34

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Benim eski arabada hepsi aynı koldaydı.Bir şey olmuyordu.

aynen abi,aynı yerde olması hiçbir sorun çıkarmaz,yeter ki arasına role konsun...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rölenin görevi ne Volkan ? :)

buyur abi,kopyala yapıştır  :)

Röle, elektromanyetik olarak çalışan bir devre elemanıdır. Yani üzerinden akım geçtiği zaman çalışan devre elemanıdır. Röle; Bobin, Palet ve Kontak olmak üzere üç bölümden meydana gelir. Bobin kısmı rölenin giriş kısmıdır. Palet ve kontak kısmının bobin ile herhangi bir elektriksel bağlantısı yoktur.

"Röle", başka bir elektrik devresinin açılıp kapanmasını sağlayan bir elektriksel anahtardır. Bu anahtar bir elektromıknatıs tarafından kontrol edilir. 1835'te Joseph Henry tarafından icat edilmiştir.

Rölenin kontakları normalde açık ("Normally Open - NO"), normalde kapalı ("Normally Closed - NC") veya kontakta değişen cinsten olabilir.

Röleler transistör görevi gibi görürler örneğin basit bir 3 bacaklı rölede akım verdiğiniz zaman şasedeki kol diğer taraftaki akımı açar yani kontrol için kullanılabilir.

Yalnızca transistörlerden bir farkları vardır:direnç ile kulanmak gerekmez. Bobin iki kontağı mıknatısladığı zaman rölenin bir kontağı açılır bir kontağı kapanır.

Alıntıdır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neymiş,

Demekki röle her derde deva değilmiş.. Röle sadece devreyi tamamlamaya yarar Volkan, benim kasdettiğim ise akımın üzerinden geçen iletkenlerin bu akımı kaldırıp kaldıramıyacağı ile alakalı birşey.

Başka bir arabada bu işe yaramış olabilir ama bunda da %100 yarayacağını garanti edemezsiniz.

Bence işi iyi bilen bir Mazda servise kesinlikle danışmak veya hiç riske girmeden parasına kıyıp orjinal şekilde taktırmakta fayda var.

Ben olsam öyle yapardım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi uzun uzun yazmayım demiştim ama benim söylemek istediğim şu esasında...şimdi aynen bizim söylediğimiz gibi arka sisin düğmesine bağlanır ön sisler,araya röle konması koşuluyla tabi...ondan sonra arka sisin ampulü çıkarılır(zaten tek sis olduğu için yanınca hiç hoş gözükmüyo),sadece önü kumanda ediyo olur...ama böyle bir durumda arıza ışığı yakıyor mu araba onu bilmiyorum  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

neyse arkadaşlar kavga çıkmasın  :2funny: :2funny: Ben biraz orjinalciyim içim el vermedi karışık şeyler söleyince.bugün servise gittim parça gelmiş 5 dakikada kendim taktım.Hemde aracımı elletmemiş oldum yani gösterdim ama elletmedim  :2funny: 100 ytl bayıldım ama hem içim rahat etti hemde artık sislerimi kullanabiliorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu ıstedıgın fardan once tamponu halledıceksınn tamponu hallettıkten sonra ucuza kacıcaksan ebaydan falan sıs farı alıcaksın yada sanayıden ıstedıgın far hangısıyse fıbercıye gıdıcen abıcım bı guzel onun yerıne gore bı acılım yapıp elekrıkcıdede baglantısını yapıcaklar ama yenı tampon alsanda sonradan tampon taksanda aldıgın tampon her turlu boyaya gırıcek buda orjınallıgın gıtmesı gıbı bıse yerınde olsam spor tampon artı sıs farını baglatırdım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu ıstedıgın fardan once tamponu halledıceksınn tamponu hallettıkten sonra ucuza kacıcaksan ebaydan falan sıs farı alıcaksın yada sanayıden ıstedıgın far hangısıyse fıbercıye gıdıcen abıcım bı guzel onun yerıne gore bı acılım yapıp elekrıkcıdede baglantısını yapıcaklar ama yenı tampon alsanda sonradan tampon taksanda aldıgın tampon her turlu boyaya gırıcek buda orjınallıgın gıtmesı gıbı bıse yerınde olsam spor tampon artı sıs farını baglatırdım

tarık tampon işi askerden sora işallah.Şimdilik böle iyi.Parça fiyatları falanda bi düşsün bişiyler yaptırmayı düşünüyorum.Ayrıca orjinal olsun 3 kuruş fazla olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar çatlamış veya kırılmış sislerinin camını serviste değişen var mı? ben geçen serviste konuştum 50 ytl ye cam kestiriyoruz dedi falan yok kalsın dedim.Acaba normal mi bu fiyat.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben ön tamponu vurunca kaskodan fiyat farkını vererek spor tampon yaptırmıştım araca..350 ytl fark verdim spor tampon takıldı tabi aracım comfort olduğundan sis farlarım yoktu böylece farlar da takılmış oldu ayrıca sinyal kolu da değişti..350 ytye hem spor tamppnum oldu hem de sis farlarım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı alalı 2 seneye yakın oldu bekledim belki vururlar falan diye ama yok bekle bekle sabır tükenio  :2funny: Bile bile de gidip vuramıon işte  :) napalım benimkide 350 ytl ye geldi ama spor tamponum yok.Sis farlarımı taktırdığım için artık spor tampona pek ihtiyaç kalmadı  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkanın bile var spor tamponu..Ne yapalım kısmet değilmiş spor tampon istersen o zaman çarpışırız  ;D

yok abi saol kalsın yaa :) Benimki halinden memnun şuan.Yalnız sis farları ayrı bi hava katıyor yaw.Fakat bugün şehiriçinde polisin biri durdurdu sisleri kapat ceza yazarım falan dedi.Bende kısa farlarımı söndürdüm şöle bi baktı dediki gıcıklık yapma aracın filmli sisler açık gezion ve emniyet kemeri takılı deil :) Ben ettim sen etme abi falan diyip zorla yırttım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...