Jump to content

Hangi yağı önerirsiniz? (Lantis)

maverick sbd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben yagı mecburen değişecegim.Ankara şartlarına sanırım en uygun 10 40 yarı sentetik gibi ve bunu  alacagım.Yinede tavsiye almak isterim.

Domestos denemek istediklerin neler paylaşabilirmisin?Paylaşıldı ise konu linki eklermisin?

Tabiki de hocam ne demek; buyur... Mesajdan alıntı yapıyorum ve en altta da konu linkini veriyorum...

Lifter (itici?) denen ve sübapların açılma hareketini veren minik hidrolik parçaların içleri tıkanmış.

Çok sık yağ değiştirilmeyen motorlarda olur..

Değiştirmek isterseniz çözüm iki kelime: Taber Usta (İkiler Mazda, Bostancı)

Yoksa, temizlemek mümkün:

Malzemeler:

* En ucuzundan 7 litre 5W30 yağ. (evet, YEDİ litre)

* Bir litre dizel (mazot da olur:) )

* Bir adet yağ filtresi.

* Tercih ettiğiniz yağdan 4 litre.

Motorun yağı boşaltılır. Filtre sökülmez.

Motora 5W30 yağın 3 litresi konur. Ardından 1 litre dizel ilave edilir.

Motor çalıştırılır, çay söylenir. 10 dakika kadar çay eşliğinde Dünya Kupası ve şu Vuvuzela denilen illet hakkında muhabbet edilir.

Motor rölantide çalışır, devri zinhar yükseltilmez. 

Sonra, motor kapatılır, yağ boşaltılır. İyice süzülmesi için beklenir.

Filtre sökülür, içi süzülür, yeniden takılır.

Motora o ucuz 5W30 yağın geri kalan 4 litresi konulur, tekrar çalıştırılır.

Motor yaklaşık 5 dakika kadar yine rölantide çalıştırılır. Bu arada muhabbet edilebilir.

Ardından, bu yağ da boşaltılır. Filtre sökülür, bir daha kullanılmaz.

Bu sefer, motorun içindeki yağın iyice süzülmesi için ikinci tur çaylar söylenir. Muhabbet konusu Kupa'da büyük takımların hezimetinin nedenleri çerçevesinde gelişebilir.

Hatta maç dahi seyredilebilir. Maksat yağ iyice süzülsün.

Sonra, yeni filtre takılır, araç için tercih ettiğiğiniz yağ motora konulur,

Mutlu mesut yola çıkılır. 

http://www.mazdaclubtr.com/8337/lifter-sesi-itici-sesi-cozumu-nedir-practica-familia-lantis/80/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 91
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• SeZaR_323

5

• NoooFearrrr

18

• domestos

17

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Oldukca mantıklı bir temizleme biçimi.Maddi açıdan imkanım olsa kesinlikle yaparım.

Mazot senin diger eklediğin ürünlerden daha kaliteli bir çözüm diyebilirim.O ürünleri dozajında kullanmak önemli heleki eski motorlarda.

Benim araç için 10 40 yarı sentetik dogru seçim olur degil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence evet 10-40 bırak arabaya, eğer hafif lifter sesi varsada bir müddet sonra kesilecektir.

Lifterlerin yağ geçiş gözenekleri sağlıklı çalışmıyorsa yeni yağ çok fazla etki etmez... Yukarıda alıntı yapmış olduğum uygulama bu gözenekleri açmak için mantıklı bir temizleme yöntemi, zaten uygulayıp başarıya ulaşmadığı yok diye yazılmış...

Ben vakit ve nakit bulduğumda sırf tecrübe olsun diye bu temizlik işlemini uygulama niyetindeyim.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

ben helix 20/40 kullanıyorum. yinede eksiltiyor. yağ problemini çözmek için de komple motora girmek gerekiyormuş. ama bazı motorlar yağ yakmaya programlı. rx-8 in motorları gibi. doch motorda öylemi acaba. ustamın dediği kulaklarımda çınlıyor. doch motor 2013 üretimi bile olsa yağ yakar demişti. magnatec 10/40 deniyeceğim bir de...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben helix 20/40 kullanıyorum. yinede eksiltiyor. yağ problemini çözmek için de komple motora girmek gerekiyormuş. ama bazı motorlar yağ yakmaya programlı. rx-8 in motorları gibi. doch motorda öylemi acaba. ustamın dediği kulaklarımda çınlıyor. doch motor 2013 üretimi bile olsa yağ yakar demişti. magnatec 10/40 deniyeceğim bir de...

Doch değil de; DOHC motor...

Double Over Head Cam

Üstten çift egzantrikli motor anlamına geliyor bildiğim kadarıyla... Bu teknolojideki motorlar yapısı itibariyle yağ yakması normal karşılanıyor, bu normal seviye 10 bin km. de 1 litreye yakın diye duymuştum... Sıfır motorlarda bu değer biraz daha düşük kalabilir belki ama mutlaka yağ eksiltir.

Bizim gibi yaşlanmış yani 200 bini devirmiş veya hor kullanılmış motorlarda hele hele bir de lpg illeti varsa yağ yakmaması imkansız dostum...

Ben 3-4 bin km aralığında 1 litre ekliyorum, kaç ustaya sorduysam da; bu değerin normal olduğunu söyledi bu yüzden içim rahat.

500-600 km de 1 litre yağ ekleyenler var diye beni teselli etmeye de çalışan ustalar olmuştur o ayrı...

Sana naçizane şunu tavsiye edebilirim... Shell'in 15-40 lpg'li motorlar için ürettiği yağ var ben denedim ve memnun kaldım, 20-40'da mantıklı ama lifterler için kalın gelebilir... Bizim motorlara gereken yağ ise 10-40 ama bu değer sıfır veya yeni motorlar için konulmuş değer.

Yukarıda verilen örneği fırsat bulabilirsen dene bence ve 15-40 yağ koy... Yakma sorununa çözüm olmayabilir ama lifter sesi için mantıklı bir çözüm...

Kısa aralıklarla yağ değişimi yaparım diyorsan 10-40 yağ koy ve 5 bin km de yağ değişimini yap. Bizim araçlar için bu seçenek mantıklı değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Lukoil 10-40 yarı sentetik 4 litrelik hazır kutuda olan yagı aldım 50tl.

Çıkan yag oldukca kirli idi resimledim bilahire eklerim.Motor çalışmasında gerçekten çok ciddi fark var.İvmelenme ve hafif ataklık başgösterdi.Bujilerde degişince gayet iyi olacak.

Niyetim bu yag ile motor kendine gelsin 1 veya 2 ay falan sonra tekrar yagı filtresiyle beraber degişmeyi düşünüyorum.

10-40 içinde Lpg modeller için yag var 4 litre kutuda 55tl.Tabi bu fiyatlar benzincilerdeki fiyat.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çıkan yağ bu resimden ne kadar anlaşılır bilmem ama çok iç açıcı degildi dogrusu.Adamlar filtreyide iyi sıkmamışlar elimi bi attım anında deönmeye başladı. >:(

yag_zpsad4db84e.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Doch değil de; DOHC motor...

Double Over Head Cam

Üstten çift egzantrikli motor anlamına geliyor bildiğim kadarıyla... Bu teknolojideki motorlar yapısı itibariyle yağ yakması normal karşılanıyor, bu normal seviye 10 bin km. de 1 litreye yakın diye duymuştum... Sıfır motorlarda bu değer biraz daha düşük kalabilir belki ama mutlaka yağ eksiltir.

Bizim gibi yaşlanmış yani 200 bini devirmiş veya hor kullanılmış motorlarda hele hele bir de lpg illeti varsa yağ yakmaması imkansız dostum...

Ben 3-4 bin km aralığında 1 litre ekliyorum, kaç ustaya sorduysam da; bu değerin normal olduğunu söyledi bu yüzden içim rahat.

500-600 km de 1 litre yağ ekleyenler var diye beni teselli etmeye de çalışan ustalar olmuştur o ayrı...

Sana naçizane şunu tavsiye edebilirim... Shell'in 15-40 lpg'li motorlar için ürettiği yağ var ben denedim ve memnun kaldım, 20-40'da mantıklı ama lifterler için kalın gelebilir... Bizim motorlara gereken yağ ise 10-40 ama bu değer sıfır veya yeni motorlar için konulmuş değer.

Yukarıda verilen örneği fırsat bulabilirsen dene bence ve 15-40 yağ koy... Yakma sorununa çözüm olmayabilir ama lifter sesi için mantıklı bir çözüm...

Kısa aralıklarla yağ değişimi yaparım diyorsan 10-40 yağ koy ve 5 bin km de yağ değişimini yap. Bizim araçlar için bu seçenek mantıklı değil.

bilgi için saol. 3-4 binde yağ yaksa neyse diyecem. 300-500 km de yakıyor. shellin helixini kullanıyorum şu an. onu diyorsun sanırım. magnatecden daha mı iyidir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyiliğini kötülüğünü tartışamam, uzmanlık alanım değil çünki... Ama aldığım faydayı ve maliyeti söylerim...

Yağ yakan bir arabaya çok pahalı veya çok kaliteli yağ koymanın bana göre mantığı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Lukoil 10-40 yarı sentetik 4 litrelik hazır kutuda olan yagı aldım 50tl.

Çıkan yag oldukca kirli idi resimledim bilahire eklerim.Motor çalışmasında gerçekten çok ciddi fark var.İvmelenme ve hafif ataklık başgösterdi.Bujilerde degişince gayet iyi olacak.

Niyetim bu yag ile motor kendine gelsin 1 veya 2 ay falan sonra tekrar yagı filtresiyle beraber degişmeyi düşünüyorum.

10-40 içinde Lpg modeller için yag var 4 litre kutuda 55tl.Tabi bu fiyatlar benzincilerdeki fiyat.

Bir sonraki değişimde filtreyi değiştirmek faydalı olacaktık birde filtrenin sıkılmadan bırakılması yağ kaybetmesine neden olur sızdırabilir dikkat etmek lazım. Bu arada ben castrol magnatec 10-40 yarı sentetik kullanıyorum ve kaliteli yağdır hep aynı yağı kullandım problem yaşamadım yağ ile ilgili. 4 litre 68 tl değiştirdiğim yerde bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

İyiliğini kötülüğünü tartışamam, uzmanlık alanım değil çünki... Ama aldığım faydayı ve maliyeti söylerim...

Yağ yakan bir arabaya çok pahalı veya çok kaliteli yağ koymanın bana göre mantığı yok.

bu sayfadaydı herhalde bazı arkadaşlar magnatecden çok memnun kalmışlar. hepimiz yağ yakan araçlara sahibiz şu an. bi de eklediğim yağı 3-5 gün sonra kontrol ettiğimde yağ kararmış oluyor. üstüne değilde yağı değiştirmek mi gerek. yoksa siyaha yakın bir renk olmasının bir zararı yok mu? yağ telinde yağın oranı normal görünüyor. olmazsa resmini çekip yoliyim inlşALLAh

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu sayfadaydı herhalde bazı arkadaşlar magnatecden çok memnun kalmışlar. hepimiz yağ yakan araçlara sahibiz şu an. bi de eklediğim yağı 3-5 gün sonra kontrol ettiğimde yağ kararmış oluyor. üstüne değilde yağı değiştirmek mi gerek. yoksa siyaha yakın bir renk olmasının bir zararı yok mu? yağ telinde yağın oranı normal görünüyor. olmazsa resmini çekip yoliyim inlşALLAh

Yağ siyah görünmesi bence normal birşey değildir değişmesi gerekir. Benim kontrol çubuğum baktığımda sarı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

syın sistempro, normalde benzinli araçların yağı kesinlikle siyah olmaz , yağ değişim zamanı gelmiş bir yağın bile rangi açık kırmızı, açık bordo gibi durur vede değişmesi gerketiğine işarettir. Yağın siyah olması dizel araçlarda olasıdır, sanırım siz yağınızı hiç komple değişmiyosunuz vede ekleme yapıyorsunuz, dolayısıyla eski yağ yeni yağın rengini boğuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim DOHC motorum neden yağ yakmıyor acaba bozuk mu dostlar ?

benim soch motor 1991 model 323 HB de yağ yakmıyor , oluki bende de arıza var. Ben hep sölüyorum yağ yakan yeni teknoloji sıkıştırma oranı yüksek motorlardan değilki bizim motorlar bence hiç eksiltmemeli hadi eksilttiğini farzadelim bu oran 10.000 km de 250 ml yi geçmemeli, ama yağ sızdırma veya kaçırma varsa iş değişir, ben normal problemsiz bir motor için konuşum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

olmazsa değiştireyim ben  :krrsz:

300-500 diye yazmışsın yağ yakmasını, 1 litreyi bu kilometrelerde yakıyorsa eğer sık sağ değiştirmene gerek yok bence... İlave etmen yeterli...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

300-500 diye yazmışsın yağ yakmasını, 1 litreyi bu kilometrelerde yakıyorsa eğer sık sağ değiştirmene gerek yok bence... İlave etmen yeterli...

o zaman siyahımsı olması önceki yağın yeni eklenmişi boyaması ile oluyor. zararı olmaz değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman siyahımsı olması önceki yağın yeni eklenmişi boyaması ile oluyor. zararı olmaz değil mi?

Aracınızı çok çok ezmiyorsanız eğer 16-17 yıllık motora daha ne zarar verebilir ki?

Yağını suyunu eksik etme, hararet yaptırma seni bu motor hayli hayli götürür, canını sıkma...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Aracınızı çok çok ezmiyorsanız eğer 16-17 yıllık motora daha ne zarar verebilir ki?

Yağını suyunu eksik etme, hararet yaptırma seni bu motor hayli hayli götürür, canını sıkma...

saolasın domestos usta. çok fazla devir basmıyorum. günlük 20 km. yılda bir kere de 1000-1500 km yapıyorum memlekete giderken ankara-mersin arası. belki gitmeden önce subablara baktırırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...