Jump to content

Hangi yağı önerirsiniz? (Lantis)

maverick sbd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam arkadaşlar konuyu tekrar hortlatmak adına birşeye dikkat çekmek istiyorum.

Aracımızın marka ve modeline göre hangi yağı kullanacağımızı belirlemek için yağ markalarının(castrol, mobil, shell,vb.) internet sitelerinde arama yapabiliyoruz.

Örneğin kendi aracım olan 98 model 323 1.8 Dohc 16V motor için Castrol :5w30 AP serisi yağı öneriyor ama piyasada bulamıyorum. Castrol Magnatec 5w30 AP serisi özellikle Japon ve Kore araçları için üretiliyormuşmuş..(kendi sitelerindeki açıklamaları)... Mobil için de 5w30 ESP...ilk sıralamada bunlar varken alternatifler arasında 10w 40 da var..

Ama ben bu tam sentetik olayına takmış durumdayım..5w30 da olsa 10w40 yarı sentetiğe göre daha iyi olacağı kanısındayım.. Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 91
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• SeZaR_323

5

• NoooFearrrr

18

• domestos

17

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Kesinlikle tam sentetik önermiyorum, normal 10-40 yağ bırak olsun bitsin, ama kaliteli bir marka olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tam sentetiğin motorun bütün parçalarını kaplaması ve sessiz çalışması düşündürüyor. yoksa magnatec 10w40 aracın kilometresinide düşününce kaçınılmaz geliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yağ viskosite değerleri keyfi değil yaşadığınız iklim ve sıcaklık değerlerine göre seçilir yağ tablosuna bakarsanız en uygun yağın gene 10-40 olduğu aşikar, ben en son 15-50 bıraktım, Antalya için 10-40 biraz yetersiz kalıyor gibiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

10-40 değil bu senin verdiğin link 10-30 dizel linki 5-30 koyma , 10-40 bırakmaya devam et. petronas önerebilirim.

http://www.hepsiburada.com/petronas-syntium-1000-10w-40-4lt-motor-yagi-p-OTVARP17

bu yağı bırak derim ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sitelerde verilen önerilen yağ seçenekleri Türkiye pazarındaki araçlar için değil, USA ve AB ülkelerindeki araçlar ve iklimler için, hatırlatırım. Lantise 5w30 öneriyor, benim yaşadığım, kışın bile 0 dereceye inmeyen bir iklimde Lantise koy bakalım 5w30 yağı, ne hale geliyorsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Mobil Super 2000 x1 10/40  kullanıyorum sitede 5 30 öneriyor ama ankara şartlarnda ideal 10 40 diye düşünüyürum 5 30 bizim araçlara çok ince gelebilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanmam. 5w30 sağlıklı bir motora yeterli. Ben 91 mazda 626m da 5w40 kullanıyordum ki o araca da 5w30 öneriyordu fabrika. Defalarca tartışıldı. Üreten mühendis ne diyorsa o. Kaput altında sanırım iklime göre viskosite değerleri yazacaktı. Onu çekip koyarsanız yorum yapılabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

araçlar 100.000km devirince 5/30 ince gelir 10/40 mobil kullandım şimdi castrol kullanacağım bakalım arasıdaki fark nedir birde enesoil japon yağı var hondanın fabrika yağı bu yağıda öneriyorlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her motor yag eksiltir. Ureticinin sınırları dahilinde eksiltme yapıyorsa sıkıntı yok. Eksiltme fazlalasmaya basladıysa bir uste geciş yapılabilir. 0w20 den 0w30 gibi. Gerci aracın kullanım turu (ralli, agır hizmet v.s.)ve mevsim şartları gibi bazı ince nuhanslar motor yagı vizkositesi ve degişim sıklığını belirler. Sahsen yeni nesil motorlarda 10w40yag benim sececegim bir yag degil. 0w40, 5_40 tam sentetik yag varken hele.ne kadar ekmek o kadar kofte. Hava ve yag filtresini atlamayın. Oemden daha kaliteli degilse macera aramaya gerek yok. Muhendis ne diyorsa o. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...