Jump to content

Mazda RX-9 (2012)

S.Halilduru
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Böyle bir haber ile karşılaştım arkadaşlar.Çıkacak modeli sabırsızlıkla bekliyorum..

AutoCar'a göre güncel model RX-8'in yerini alacak olan RX-9, klasik 2 kapılı gövdesi ile aslında RX-7'nin halefi olacak.

Yaklaşık 1250 kg olması beklenen otomobil şasisini gelecek nesil MX-5 ile paylaşacak. RX geleneğine uygun olarak araç yine rotary motor ile donatılacak. Elektrikli kompresör ile donatılan motorun 300 beygir gücünde olması ve artan güce rağmen RX-8'de kullanılan motordan daha verimli olması bekleniyor.

RX-9'un önümüzdeki yıl 2012 model olarak satışa sunulması bekleniyor.

101105-mazda.hlarge.jpg

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda, Rotary motor kullanmakta ısrarcı olduğunu açıkladı

Yıllardır rotary motor teknolojisini geliştirmek için büyük yatırımlar yapan Mazda bir süre ara vermek zorunda kalmıştı. Rotary motorların yüksek yakıt tüketimi ve sıkı emisyon kurallarına ayak uyduramaması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Mazda'nın Genel Müdürü Mitsuo Hitomi, Rotary motorun geleceği hakkında açıklamalar yaptı.

Hitomi, öncelikle hiçbir şekilde rotary motordan vazgeçmeyeceklerini belirtti. Yeni geliştirilen Renesis Rotary motor, bir önceki versiyona göre yaklaşık %30 daha az yakıt tüketiyor. Hatta 16X olarak da adlandırılan yeni 1.6 litrelik Renesis Rotary motor, markanın standart 2.0 litre benzinli motorundan verimli olsa da bu yeni motor hala sıkı emisyon değerlerini yakalayamamış görünüyor. Emisyon değerleri geliştirilmedikçe satışa çıkarılamayacağı belirtilen bu yeni 1.6 litrelik rotary motor, Hitomi'ye göre 2 yıl içerisinde Mazda'nın iddialı bir modeline entegre edilecek.

donanimhaberden alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 serisine alternatif bir araç çıkarmak bence mantıklı değil aynı isim üzerinden devam edilmelidir.

300 hp'lik motor yeterli bence.

katılmıyorum, yeni isim yeni modellere rakip demek, bi ismi güncellemekten se yeni isim vermek daha kulakta kalır, bmw mersedes zaten makyajlı kasa diye diye her sene yeni bişiler çıkartıyor, 1.6 rotary %30 civarına yakın bir rakam bile tutturursa çok daha iddialı gelir bu chevrolette nin corvette ve camaro gibi 2 farklı spor modeli üretmesi gibi bir durumu düşünün
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
Guest edarguner

Başta jantlar olmak üzere herşeyi çok güzelmiş..

Google yaz RX9 diye kırmızı olanı çıkıyor birtane o daha harika gözüküyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu çalışma daha fazla dolanıyor net ortamında. Gerçekten böyle ise süper görünüm bana göre. :tey:

Bak bu akla yatkın geliyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vallahi ne yalan söyliyim ben sevmedim ... bu ne be ... benim 8'in şöyle bi 350 hp gibi bir şeyini çıkarsınlar alalım yeni kasa olur bari :) ama 9'u bir şeye benzetemedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

misal bu oldu diyelim.sokaktakilerin fazlasıyla ilgisini çekeceği kesin bence.çok değişik bir araç.güzelliği tartışılır ama uzay aracına benziyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...