Jump to content

Mazda 626 Su Eksiltme

dogan_u
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

:-) devirde değişme olmaz ama öle hissettirir.

EMY & MZD

Peki 3 bin devirde 100 km hizda gitmesi ve cok bagirmasi sizce normal mi ?

Şimdi arabaya benzin doldurduk lpg ile hararet yaptığı yollarda test edilecek bakalim benzinde de hararet yapiyor mu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi arabaya benzin doldurduk lpg ile hararet yaptığı yollarda test edilecek bakalim benzinde de hararet yapiyor mu

motor sesi değişebilir ama devir km ye göre hep sabittir. km devir oranını sadece motordan sonraki aktarma parcaları değiştirebilir. hiç 1.6 626 kullanmadım 2.0 kullandım. 100 ile giderken devir 2600 civarındaydı. sizinki de ya aynıdır yada bıraz daha yüksektir ama 3000 de değildir 2800 falandır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar benzinle test etmekte işe yaramadı aynı sekilde benzinde de hararet yükseldi.

Abi boşver hiç uğrasma bu saatten sonra sen ustann dedıklerını değil usta senın dedıklerını yapacak ne bu deneme tahtası oldu araba. O sıvıyı sordunmu abi?

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar benzinle test etmekte işe yaramadı aynı sekilde benzinde de hararet yükseldi.

Abi nedir çektiğin bu arabadan. Adana'da falan iyi Japon ustaları vardır. Basın gidin en iyisi oraya.

Adana'da Japon ustası Fikret Usta diye biri varmış vaktiniz durumunuz müsaitse bir gidin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyla ilgisiz olacak ama; lpg de bağırması ayarlarının kısık olduğu anlamını çıkartır... Az yaksın diye motorun boğazını sıkmışlardır... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üst hortum ateş gibi yanıyor alt hortum soğuk bir kaç ustaya sorduk devir daim pompasina bakin dediler devir daim pompasida yeni bir daha söküp bakilacak bakalim her söyleneni yapiyoruz bakalim allah sonumuzu hayretsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Radyatör ve kapağı ile devirdaimin işini tam yaptığından emin olun derim... Usta bir şeyleri kaçırıyor gibime geliyor, yoksa şimdiye kadar teşhis konulmuştu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Radyatör ve kapağı ile devirdaimin işini tam yaptığından emin olun derim... Usta bir şeyleri kaçırıyor gibime geliyor, yoksa şimdiye kadar teşhis konulmuştu...

Usta radyatörden eminim sorun yok radyatör kapağıni 1.1 olarak yenisini almistik zaten suan kafaya takilan tek yer devirdaim pompası  birazdan ona bakilacak bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Usta radyatörden eminim sorun yok radyatör kapağıni 1.1 olarak yenisini almistik zaten suan kafaya takilan tek yer devirdaim pompası  birazdan ona bakilacak bakalım.

İlk bakılacak yer orasıydı zaten... Ben usta olmadığım halde, aklımla mantığımla devirdaim işlevini yerine getirmiyor demiştim. Devirdaim sağlam diyecek olursa, kayışları kontrol edin veya devirdaim bilyalarını... Umarım sorun çözülür...

Oğuzhan'a katılıyorum, üzerine dayak bile yerdi usta. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar devirdaim pompasi söküldü ve usta devirdaimin orjinal olmadığını pervane kanatlari küçük olduğunu bunun için orjinal parça almamiz lazim dedi uzun arastirmalar sonucu bir parcacida orjinal parcayi bulduk 120 tl dedi 100 tl anlaştık simdi eski ve yeni aldığım devirdaim pompasinin arasindaki farklar varmi detayli gormeniz için resmini cekip aşağıya ekledim yorumlarinizi bekliyorum. Son olarak parca daha takilmadi yarin bugün geç olduğu icin yarin sabaha kaldi..

http://hizliresim.com/O2rGk5

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar devirdaim pompasi söküldü ve usta devirdaimin orjinal olmadığını pervane kanatlari küçük olduğunu bunun için orjinal parça almamiz lazim dedi uzun arastirmalar sonucu bir parcacida orjinal parcayi bulduk 120 tl dedi 100 tl anlaştık simdi eski ve yeni aldığım devirdaim pompasinin arasindaki farklar varmi detayli gormeniz için resmini cekip aşağıya ekledim yorumlarinizi bekliyorum. Son olarak parca daha takilmadi yarin bugün geç olduğu icin yarin sabaha kaldi..

http://hizliresim.com/O2rGk5

Kanatlar daha küçük eskisinin karşı yüzeyi tamamlamadığından suyu zayıf pompalar. Yani ustanın dediği doğru gözüküyor. Ah ah neyse.... Bu parçayı taktan ustaya die başlıyasım geldi. Daha önce contayı yaktıran da bu olabilir. İşte bu yüzden mazda alacaksan arabadan anlıyacan ustaya güvenmeyecen. Ustaya sorun buldurmayacan. Sorunu bileceksin ustaya sadece sunu değiş bunu yap diyecen. Valla hep ustalar maffediyor arabayı. Benim karabükte 1 tane ustam var o da dükkanına gidince alet edevatı önüme koyuyor al yap dio :-)

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte bu yüzden mazda alacaksan arabadan anlıyacan ustaya güvenmeyecen. Ustaya sorun buldurmayacan. Sorunu bileceksin ustaya sadece sunu değiş bunu yap diyecen. Valla hep ustalar maffediyor arabayı.

Mükemmel bir açıklama tamamen aynı fikirdeyim.Her ay kendime bir alet alıyorum sırf bu yüzden, bi dükkan açacak kadar malzemem oldu nerdeyse :) Ama işte herşeyden anlama ve yapma gibi bir imkanımız olmadığı için illaki biryerlere muhtaç kalıyoruz.Allah işinin ehli olmayan ve fırsatçı insanlardan bizi ve arabamızı korusun :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kanatlar daha küçük eskisinin karşı yüzeyi tamamlamadığından suyu zayıf pompalar. Yani ustanın dediği doğru gözüküyor. Ah ah neyse.... Bu parçayı taktan ustaya die başlıyasım geldi. Daha önce contayı yaktıran da bu olabilir. İşte bu yüzden mazda alacaksan arabadan anlıyacan ustaya güvenmeyecen. Ustaya sorun buldurmayacan. Sorunu bileceksin ustaya sadece sunu değiş bunu yap diyecen. Valla hep ustalar maffediyor arabayı. Benim karabükte 1 tane ustam var o da dükkanına gidince alet edevatı önüme koyuyor al yap dio :-)

EMY & MZD

Parça yarın takilsin bakalim nasil olacak ustaya ilk gittiğimde zaten conta yanmisti kapak iyice erimisti ustaya sorunu sormustum oda ilk devir daim demişti söküp bakmisti sağlam demişti o zaman yeni kapak conta radyatör iki defa şislendi ne yaptiysa hararet hep yükseldi sonra conta bir daha degisti bugun orjinal parcayi alip karsilastirinca ustada keşke ilk kapagi degistigimizde pompayida drgistirseydik dedik orjinal ile bunun arasinda daglar kadar fark var dedi bende dukkana gide gide alistim artik oraya Tornavidayi alip elimden gelen eksik yerlerini tamamliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bundan olduğunu düşünmüyorum. Umarım yanılırım.

Alınan yeni devirdaimin orijinal olduğunu sanmıyorum o fiyata devirdaim olmaz... Muadilidir veya yan sanayidir... Neyse bu önemli değil zaten...

İnşallah sorun çözülür...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alınan yeni devirdaimin orijinal olduğunu sanmıyorum o fiyata devirdaim olmaz... Muadilidir veya yan sanayidir... Neyse bu önemli değil zaten...

İnşallah sorun çözülür...

;)

Bize orjinal diye sattilar orjinal devir daim pompasinin markasi nedir bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Markası nedir bilmiyorum ama orjinali sadece serviste olur diye biliyorum. Bugün kampanya başladı isterseniz bir fiyat alın servisten.Yüzde 30 indirim var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bize orjinal diye sattilar orjinal devir daim pompasinin markasi nedir bilginiz var mı?

Orijinal parça hele hele o yaştaki araçların parçaları servisten başka yerde olmaz, ayrıca o fiyata olmaz... ;)

Neyse; konu bu değil, çözüm olsun da hangi şekilde olursa olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...