Jump to content

Mazda 626 Su Eksiltme

dogan_u
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

tesekkürler.

baya su atıyordu tahliyeden dısarı. kime sorsam conta dedi. en sonunda kapak fısıltısını farkettikte sorun kalmadı. tecrübe oldu. bu yüzden conta tamiri için actırsaydım motoru çok acı olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

98 model 626 radyatör kapağı 1.1 haberiniz olsun eğer sizin modelin kapağı 0.9 değilse soğutma sistemine zarar verebilirsiniz yada hararette yükselme olabilir dikkatli gidin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

parça aldıgım yere özellikle sordum bu verdiğin 0.9 üzerinde 1.1 var dedim. 2000 motor ve üzerinde 1.1 kullanılıyor dedi. hararette vs sorun görünmüyor. yan sanayi değil orjinal kapak aldım. bujileri BKR6E arabamın. parçacı onuda BKR5E verdi. tırnak aralıkları vs aynı. sorun olur mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç kaç model? Bende 92 modeli var ve kapak 1.1 ve orijinali de öyle diye biliyorum.

Benim aracım 93 model. Gemi imalatı aslında modeli 92 diyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

radyatörden su eksiltme probleminin çok farkalı sebepleri olabilir hepsini sırayla bertaraf etmek gerek küçük çatlak sorunu için bildiğim kadarıyla bi katkı katıyolar antifirize o bölgeleri kapatıyo sorun çözülüyor bir ara kardeşimin toyotasında vardı eksiltme oda motordan kaynaklanıyodu antifirizi yakıyomuş beyaz anca görülecek kadar bir buhar gibi eksozdan duman cıkıyodu kardeşim çatlakmış diyodu usta öle demiş yaptırdı epey masraf çıktı ama sorun çözüldü umarım sizin sorun motordan değildir. eğer radyatör kapagını değişmen problemi çözerse şanslısın bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parçacı demiş zaten 2,0 ve üzerinde 1,1 diye? Sizinki de 1,1 yani.

Su eksiltme olayı bende de var, lpg'den sonra oldu. Hiç bir yerde kaçak yok ama eksiliyor. Bende 1-2 ayda bir 0,5-1 lt arası takviye yapıyorum, artık sıkıldım araştırmaktan:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor arızası mutlaka bir yerde kendini belli ediyor. gidişi çekişi vs değişiyor en ufak sorunda bile hissetirir. benim su eksiltme sorunum yedek su deposundan su atmasıydı. oda belli bir seviyeye kadar eksiltiyordu. atıyorum 750 gr su eksiltiyor daha fazla eksiltmiyordu. conta yanıktır dediler motora su gitmiyor motordan yağ gelmiyor. conta değil dedim elletmedim. radyatöre silindir odasından hava basıyordur böylece suyu dısarı atıyordur dediler, olabilirdi de. bu gayet mantıklı gelmişti ama madem öyle neden belli bir seviyeye kadar atıyordu? hava basıyorsa devamlı basmalı değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor arızası mutlaka bir yerde kendini belli ediyor. gidişi çekişi vs değişiyor en ufak sorunda bile hissetirir. benim su eksiltme sorunum yedek su deposundan su atmasıydı. oda belli bir seviyeye kadar eksiltiyordu. atıyorum 750 gr su eksiltiyor daha fazla eksiltmiyordu. conta yanıktır dediler motora su gitmiyor motordan yağ gelmiyor. conta değil dedim elletmedim. radyatöre silindir odasından hava basıyordur böylece suyu dısarı atıyordur dediler, olabilirdi de. bu gayet mantıklı gelmişti ama madem öyle neden belli bir seviyeye kadar atıyordu? hava basıyorsa devamlı basmalı değil mi?

conta yanığını anlamanın yolu şu evet radyatör kapağı hatalı ise fazla suyu atar araba çalışırken ilave su kabına bakın kaynama varmı ( basınçı su ) evet kapak basıncı yüksek ise suyu ilave kabına atar ama eğer ilave su kabındaki su kaynama yapıyorsa işte o motor basıncının suya geçmesi demektir ( malesef yanık conta ) ama sadece su atıyosa kapak olma ihtimali var.

eğer bunuda dendikten sonra hala aklınızda soru işareti varsa şöyle yapın ve artık tamamen net bir sonuç olur.Araba çalışır durumdayken birazda motor ısınmış olsun hatta mümkünsü sıca motor ile 5 -6 km yol yaptıktan sonra aracı çalışır halde bir kenara park edin radyatör kağağını dikkatli bir şeilde açın ( önce havasını alıp ) sonra kapapağı çıkarın eğer radyatördeki suda da kaynama var ise conta yanmış demektir.

yalnız şunuda söyleyim eğer aracınızda sabahları özellikle yokuş çıkarken tekleme yoksa yada lpg rölantisinde sonradan oluşan bir dengesizlik yoksa conta yanma ihtimali düşer nedeni ise soğutma sistemindeki su aynı zamanda lpg için de önemli çünkü lpgnin gaz hale geçmesi için su gerekir eğerki soğutma sistemindeki suda bir gariplik varsa o da doğrudan lpg tesisatını etkiliyo ve aracın özellikle sabahları yokuş çıkarken teklemesine neden oluyor.

Birde hava basıyorsa devamlı basmalı değil mi? demişsiniz bu herzaman doğru değil çünkü su belli bir noktanın altına inince ilave kabına gelemeyebiliyor.

Bunları bir yılda 7-8 defa conta yakmış kapak çatlatmış 2 defa radyatör yenilemiş biri olarak söylüyorum arabadan anlamam ama soğutma sistemine gelince özellikle conta yanığı 5 dakikada yakıp yakmadığını fark ederim ( benim aracın conta yakma sebebi ustalardır ) bence dediklerimi bir an önce test edin ve birlikte sorunu çözmeye çalışalım umarım sorun kapaktır.

B

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk olarak su kaynama yapmıyor.

ikinci olarak arabayı alırken ustaya gösterdim. daha önce gösterdiğim bir arabada aynen dediğiniz gibi... aracı götürdüm ustaya stop et dedi 5 dakka bekledi çalıştır dedi kapagı dikkatlice actı baktık fokurduyor suyu dısarı atıyor. conta yanık dedi adamı ugurladık. bu aractada aynı seye baktı sorun yoktu.

su eksiltmesi durumunda araba lpg ye gecince tekliyordu. şimdi öyle bir sorunum yok. bu sorunda lpg beynine sıcak su gitmeyince ısınmıyordu ve sıvı lpg aracı tekletiyordu.

1 haftadır tek damla eksilmemiş. kapagı acıyorum su oldugu gibi duruyor. ama bu kapagın 0.9 olması kafamı baya karıstırdı. olmazsa gidip birde 1.1 alacagım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam aracın marka modeli tam olarak ne vivid workshop tan bi bakayım eğer yazıyorsa.

baktım 91 kasalar için 7.5-10.5 arası

tombak kasalar için 0.9-1.2 bar arası diyor

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

0.9 bar kapağın mantıken 1.1'den daha önce suyu genleşme kabına aktarması lazım. Büyük ihtimal eski kapak hepten bozuktur, 1.1  bile değildir:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

0.9 bar kapağın mantıken 1.1'den daha önce suyu genleşme kabına aktarması lazım. Büyük ihtimal eski kapak hepten bozuktur, 1.1  bile değildir:)

evet kesinlikle öyle olmalı. basınç artacagı için tahliyede artmalı ama öyle değil... japonlar yapmış işte :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam aracın marka modeli tam olarak ne vivid workshop tan bi bakayım eğer yazıyorsa.

baktım 91 kasalar için 7.5-10.5 arası

tombak kasalar için 0.9-1.2 bar arası diyor

iyi forumlar...

Kapının yanında bir üretim etiketi var sanırım. arap alfabesi kullanılmış onun haricinde mazda 626 1992 FS yazıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

0.9'un manası sistem içerisindeki basınç 0,9 bara ulaşınca tahliyeyi açar. Diğeri de 1,1 barda. Yani 0,9 daha önce tahliyeyi açar, sizin eski kapak hepten bozuktur. FS motorlarda 1.1 bar, kesinlikle eminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...