Jump to content

Mazda 626 Su Eksiltme

dogan_u
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

seferihisarlı mazdacı

arkadaşlar benim 323 sedanın radyatör kapağı kaç olmalı 0.9 mu yoksa 1.1 mi ?ben geçenlerde bi kapak aldım parçacı bi kapak getirdi denedi kapak uyunca tamam bu oluyor dedi öyle aldım.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

arkadaşlar benim 323 sedanın radyatör kapağı kaç olmalı 0.9 mu yoksa 1.1 mi ?ben geçenlerde bi kapak aldım parçacı bi kapak getirdi denedi kapak uyunca tamam bu oluyor dedi öyle aldım.....

0,9 olmalı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Sorunum çözüldü. Sorun radyatör kapağıymıs. üzerinde 1.1 olan kapagı 0.9 ile değiştirdim. problemsiz yola devam...

Bende de yeni yeni oluşmaya başlayan sorun bu, 2000-3000 kilometrede yaklaşık olarak yarım litre su ekledim. Bütün kontrolleri yaptığım halde bu su eksilmesinin nereden kaynaklandığını bulamadım, şimdilik sıkıntı vermiyor ama kafamı da kurcalamıyor değil... Yoksa bu kadar kilometrede bu suyu eksiltmesi normal mi?

Bir de; kapağın oradan atıp atmadığını test edeyim bari...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen gün lpg regülatörünün bozulmasından dolayı suya karışan gaz radyatör kapağını da bozmuş. 1.1 bar olan radyatör kapağını 0.9 ile değiştirdiler. suyu tahliye kanalına erken gönderip tahliyenin taşmasına neden de oluyormuş. Araba gaz da çalışırken radyatör kapağını açıp çakmağı çakınca alev çıkarsa da regülatör bozuk oluyor. Bende de hararet çıkmadı ama araba ya ilk geldiğimde arabanın içi gaz kokuyordu. Gaz kokusunu ararken regülatör çıktı .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de yeni yeni oluşmaya başlayan sorun bu, 2000-3000 kilometrede yaklaşık olarak yarım litre su ekledim. Bütün kontrolleri yaptığım halde bu su eksilmesinin nereden kaynaklandığını bulamadım, şimdilik sıkıntı vermiyor ama kafamı da kurcalamıyor değil... Yoksa bu kadar kilometrede bu suyu eksiltmesi normal mi?

Bir de; kapağın oradan atıp atmadığını test edeyim bari...

:)

sayın domestos malesef 2000-3000 km de bir yarım ltr çok fazla eksiltmiş ben en son 70,000 de arabanın termostatını değiştiğimde soğutma suyunun % 60 ını yenilemiştim su + antifriz olarak % 50-50 olarak ayarladım vede genleşme kabınada yarım litre antifiriz bırakarak kaputumu kapattım 15.000 km yapmışım vede genleşme kabına koyduğum antifiriz aynen duruyor, çok az bir eksilme var yarısı hala duruyor oda buharlaşmadır kesinlikle şükürler olsun. sayıun domestos eğerki beir yerlerden sızıntı yok ise egzos dumanını test ediniz biri arabaya binsin vede bolca gaz versin eğerki duman beyaz ise malesef soğutma suyunuz motorda yanıyor anlamına gelir. yok beyaz duman yok ise ki bu kadar uafak bir sızıntı motorun sıcağında hemen kuruyor olabilir yani sizin görmemeniz normal termostanın oralara bağlantılara özelllikle lpg bağlantılarına iyi bakınız radyatöründe çatlak olup olmadığına iyi bakınız unutmadan motor çok ısındığında soğutma suyu hafiften buharlaşır eğerki radyatör kapağından veya herhangi bir hortumdan buhar kaçağı olursa su eksilecektir motor iyice sıcak iken kontrol edilmeli bence , geçmiş olsun.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

sayın domestos malesef 2000-3000 km de bir yarım ltr çok fazla eksiltmiş ben en son 70,000 de arabanın termostatını değiştiğimde soğutma suyunun % 60 ını yenilemiştim su + antifriz olarak % 50-50 olarak ayarladım vede genleşme kabınada yarım litre antifiriz bırakarak kaputumu kapattım 15.000 km yapmışım vede genleşme kabına koyduğum antifiriz aynen duruyor, çok az bir eksilme var yarısı hala duruyor oda buharlaşmadır kesinlikle şükürler olsun. sayıun domestos eğerki beir yerlerden sızıntı yok ise egzos dumanını test ediniz biri arabaya binsin vede bolca gaz versin eğerki duman beyaz ise malesef soğutma suyunuz motorda yanıyor anlamına gelir. yok beyaz duman yok ise ki bu kadar uafak bir sızıntı motorun sıcağında hemen kuruyor olabilir yani sizin görmemeniz normal termostanın oralara bağlantılara özelllikle lpg bağlantılarına iyi bakınız radyatöründe çatlak olup olmadığına iyi bakınız unutmadan motor çok ısındığında soğutma suyu hafiften buharlaşır eğerki radyatör kapağından veya herhangi bir hortumdan buhar kaçağı olursa su eksilecektir motor iyice sıcak iken kontrol edilmeli bence , geçmiş olsun.

Tavsiyelerine uyarak komple motor yaptırdım çok teşekkürler...

:D

Buradaki sıcaklarda 3-4 bin kilometrede yarım litre su eksiltmeye çok diyebiliyorsan saygı duyuyorum, üzerine yorum bile yapmıyorum...

:tey:

Buraya yazdığım çoğu ufak tefek ayrıntıların cevabını buradan alamasam da; çevremde ve sanayide mutlaka araştırıyorum... Bana yeterli bilgilere kolayca ulaşabiliyorum... Benim amacım bir şeyler sorarak diğer üyelerin faydalanmasını sağlamak... Yanlış anlaşılmak istemem yoksa.

Sonsuz teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tavsiyelerine uyarak komple motor yaptırdım çok teşekkürler...

:D

Buradaki sıcaklarda 3-4 bin kilometrede yarım litre su eksiltmeye çok diyebiliyorsan saygı duyuyorum, üzerine yorum bile yapmıyorum...

:tey:

Buraya yazdığım çoğu ufak tefek ayrıntıların cevabını buradan alamasam da; çevremde ve sanayide mutlaka araştırıyorum... Bana yeterli bilgilere kolayca ulaşabiliyorum... Benim amacım bir şeyler sorarak diğer üyelerin faydalanmasını sağlamak... Yanlış anlaşılmak istemem yoksa.

Sonsuz teşekkürler.

sayın domestos gene yazdıklarımı yanlış anlamışsınız ben size motorunuzu yaptırın demedimki :( sizin aracınızı kötülemek gibi bir niyetimde yok ,bide alay etmişsiniz motor yaptırdım diyerekten :( ,ben bildiğim kadarıyla cevap verdim, sizin sormuş öğrenmiş olmanız vede bilmiş olmanız önemli değil, eğer biliyosanız boşuna sormayın, bizimde yazdığımız yorumlarlada alay etmeyiniz lütfen . bırakın sorun yaşayanlar kendileri sorsunlar bizde yorum yazalım.

Ayrıca motorun su eksiltmesiyle sizin oraların sıcaklarının ne alakası var anlamadım +30 dada -30 dada motor belli bir sıcaklıkta çalışır vede ölede sıcaklığını muhafaza eder yani sizin motorunuz benim aracımkinden fazla ısınamaz yoksa yanar :D demek istediğim şu ben kendi arabamdan misal verdim vede olabilecek ihtimallari söledim, ama cevabımıda aldım melesef :( fakat bir daha sizin aracınızla ilgili tek kelime etmeyecem bunu bilesiniz. saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Haftada bir litre su ekleyerek sorunsuzca(!) kullandığım aracımı bu gün boş vaktimde kontrol ettiğimde maalesef ki; radyatöründeki çatlağı buldum...

:'(

200 TL maliyeti var, havalar ısınana kadar beklesem mi, yoksa yaptırsam mı?

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Radyatörü ve buna bağlı olarak devirdaim pompasını bu gün değiştirdim... Bu tecrübe ile şunu kesinlikle söyleyebilirim;

Aracınızın su donanımına kesinlikle katkı (temizleyici-onarıcı vs.) maddesi koymayın !!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni radyator değiştirmiş biri olarak , yeni radyator ve d.d ile uzun keyifli yıllar dillerim :)

Hep beraber inşallah.

Kazasız günler.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhaba arkadaşlar benim aracimda asiri bir su eksilte vardi Ve hortumlarda baya bir sertleşme vardi araba 10 ya 15 km gidince  kontagi kapatinca yedek su deposundan suyu aşağı döküyordu ustaya götürdüm contadan denildi motor kapağı sokuldu yeni conta ve rektefiye yapildi motor ama hala ayni sorun var gibi hortumlar sertlesiyor suyu döküyor bundan bir ay once radyatör kapağını değiştim 1.1 bulamadigim icin 0.9 bar aldim acaba bu sertlesme kapaktan olur mu yardimci olurmusunuz radyatör kapagi ila 1.1 mi olmasi lazim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yan sanayi bir kapak almışsanız ondan olabilir. Benim aracımda ilk aldığımda az bi su eksiltme yapıyordu. Araştırdık kapaktan dediler. Oysaki kapak hiç arızalı gibi durmuyordu ama yinde kaçırıyormuş. Galibe eski kapağım ucuz olan bi kapaktı. Yeni kaliteli bir kapak aldım sonrasında suda eksilme olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Keşke ilk önce radyatör kapağının çözümünü bulsaydınız... Daha önceki tecrübelerime dayanarak sıkıntının kapak kaynaklı olduğunu düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taktigim radyatör kapagi bu acaba siz nasil birsey tavsiye edersinz

Resim linki

http://hizliresim.com/JLOm5j

İlk önce tanışma mesajınızda isminizi belirtmenizi tavsiye ederiz. Aksi halde, bu ve diğer yazdıklarınız üyeliğiniz tamamlanamadığından silinecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

0.9 bar aracınız için yeterli 1.1 e gerek yok. 1000 km gittikten sonra tekrar silindir kapağı sıktırmadıysanız contanız yine yanmış olabilir. Sorunu bulmadan aracınızı kullanmayınız silindir kapak çatlayabilir.

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun ne olabilir hortumlar kelepceler hepsi değişti devir daip pompası kontrol edildi sağlam termostat saglam conta yeni değişti suan oda saglam radyatör kapagi tavsiyeniz varsa alabilirmiyim resim link vs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun ne olabilir hortumlar kelepceler hepsi değişti devir daip pompası kontrol edildi sağlam termostat saglam conta yeni değişti suan oda saglam radyatör kapagi tavsiyeniz varsa alabilirmiyim resim link vs.

İnternette orjinal kapak bulamazsınız. Kapak zaten pahalı bir parça değildir. Yetkili servisten almanız daha sağlıklı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...