Jump to content

Mazda6 LPG de motorun stop etmesi

Guest metin_4154
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest metin_4154

Arkadaşlar eşimin söylediğine göre araç ilk çalıştırmadan sonra stop ediyormuş tekrar marşa bastığındada çalışmamış sizce bunun sebebi ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Metin LPG li mi araç ?

Evet 2A BRC var.

Arkadaşlar eşimin söylediğine göre araç ilk çalıştırmadan sonra stop ediyormuş tekrar marşa bastığındada çalışmamış sizce bunun sebebi ne olabilir.

Ne zaman olmuş? Neden bana bahsetmedin?

Yarın akşam Yiğit'in davetlisi olarak size geleceğiz büyük ihtimalle. Geldiğimde deneriz iyice.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer LPG ye geçtikten sonra oluşuyorsa problem o zaman ihtimaldir buji ve kablolarını değiştirmen gerekir ama benzinde de yapıyorsa ben hiç karşılaşmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Eğer LPG ye geçtikten sonra oluşuyorsa problem o zaman ihtimaldir buji ve kablolarını değiştirmen gerekir ama benzinde de yapıyorsa ben hiç karşılaşmadım.

Yarın akşam deneriz bol bol.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Metin abi niye mazda aldın ki gül gibi opeller varken  :geyik::2funny: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Arkadaşlar sorun çözüldü galiba motor soğukken ve tüpe geçerken yaptı bu olayı haybeden sabah sabah 50 kağıt bayıldım.Servis bilgisayara bağladı ordan abimin yönlendirmesiyle brc'ye gittim ayarlarına baktılar olmaz bi daha dediler.geçen gün 90 liralık gaz aldım 200 km oldu daha sönen ışık yok hala.sevicem galiba ben bu arabayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Bu sis farı adapazarında zorunlu ihtiyaç öyle sis oluyorki sabahları arabanın kaputu dahi gözükmüyor.kış gelmeden halletmem lazım bu meseleyi.

geçmiş olsun.

birde sis farları oldumu daha çok seversin gibime geliyor  :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Aynen de sorun motorla ilgili falan değil. Zaten almadan önce Taber ustanın orada makineye bağlayıp arıza kodları kontrol edilmişti.

BRC CEO su Emre Deler kardeşime speyşıl thanks ediyorum ilgisinden dolayı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

başlığın düzeltilmesi düşüncesindeyim.zira yanlış anlaşılmalara sebep olabilir.

sorunun çözülmesine sevindim.lpg olması muhtemel diye düşünüyordumki zaten lpgdenmiş.aman canınıza birşey gelmesinde bu tarz küçük problemler çözülür.bir daha sorun yaşamazsınız umarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun Metin, ışığı söndürmüşler ve bir daha olmaz demişler ama sebebi neymiş onu söylemediler mi ?

genelde kalibrasyon adı altında geçer ama yeni lpg sistemlerini bilmiyorum belki zamanlama ayarı falan yapılmış olabilir mi, bi net öğrenseydik metin abi ya :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Geçmiş olsun Metin, ışığı söndürmüşler ve bir daha olmaz demişler ama sebebi neymiş onu söylemediler mi ?

Tam olarak çözülüp çözülmediği yarın sabah belli olacak Burak. Çünkü motor ısındıktan sonra tamamen soğuması için en az 4-5 saat geçmesi gerekiyor. Sorun, motor tamamen soğukken benzinden lpg ye geçişte stop etmesi. Bunun da sebebi, sıcaklık ayarının düşük tutulması (lpg ye daha erken geçmesi için) veya enjektör süresinin yeterli olmaması. Sonuç olarak basit bir setup ve kalibrasyon ile problem çözülmüş olmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...