Jump to content

Otomatik Şanzıman ile Şarz Dinamosunun Alakası

jeodezici_ercan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bmw 520i 90 model şanzuman indirmiştim (tamir amaçlı kanal üzerinde) şarj dinamosu şanzıman üzerinden tutturulmuş ama motor hizasındaydı, benzer birşey olabilir mi ?

bunu sorarken ki amacınız bir arıza mı yoksa sökülme montaj işimi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım kesker alaka:),,, şarj dinamosu adı üstünde aküyü şarj ediyor, aküde yani ateşlemenin başkanlıcında sıkıntı olur vs...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.11.2010 at 19:50, İbrahim :

bmw 520i 90 model şanzuman indirmiştim (tamir amaçlı kanal üzerinde) şarj dinamosu şanzıman üzerinden tutturulmuş ama motor hizasındaydı, benzer birşey olabilir mi ?

bunu sorarken ki amacınız bir arıza mı yoksa sökülme montaj işimi ?

şimdi şöyle, mazda 323 otomatik kullanıyorum. 1.5 98 model... Aracımda şanzımandan kaynakladığını düşündüğümüz bir sıkıntı vardı... araca binip direkt uzun yol çıktığımda 75-100 km gittikten sonra devreye giriyor. Ozamana kadar bir sorun olmuyor. Ancak ondan sonra HOLD lambası yanıp sönmeye başlıyor ve araç diyelimki 100km hız-4.viteste-2250 devirde seyrediyor. HOLD yanıp sönmeye başladığında ise arızaya geçtiğinde yani araç bi silkeleniyor 3.vitese geçiyor sanırım ve 100km hızda 4000 devire vuruyor. Bi 5-10 km gidiyorum diyelim sonra yavaşladığımda durmaya yakın kendiliğinden devreden çıkıyor. Biraz gidiyorum yine aynı şey oluyor. Şehir içinde ise bu arızaya geçme olayı daha kısa sürede oluyor ve devreden çıkması da ölee hemen olmuyor. Kırmızıda durduğumda 1den 2ye geçerken yada boştan driver e geçerken araçta vurma oluyor.

araç şuan bir otomatik şanzıman ustasında... oda şanzımanı komple söktü bakımını yaptı ve hiçbir parçada bir sorun bulamadı... araç bilgisayara bağlandı ve alternaöt ile ilgili bir hata vermiş... işte sorun bu... Alternatördeki bir arıza otomatik şanzımanı bu şekilde etkilermi... yada alternatördeki bir sıkıntı otomatik şanzıman beynini etkileyip böğle bir arızaya geçmesine neden olurmu???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhtemelen sıkıntı haala şanzımanda olabilir, şanzıman kendini korumaya alıyor diye yorumladım. Alternatörden bu sıkıntıyı yapabileceğine haala ihtimal vermiyorum. Taber abiyi ara bi sor bakalım.Mazda ikiler otomativ-bostancı/istanbul

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...