Jump to content

Konsol Aydınlatması [1998]

berkobal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selamlar 98 model 626 nın kalorifer sıcaklığının ayarlandığı düğmenin konsol aydınlatma lambası patlamış o lambayı değiştirmek için ön konsol komple mi sökülecek yoksa başka bi yerden kolayca değişebilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

konu 2010 da bu yana konusulmamış olsa da iç aydınlatma problemi olanlar bana ulaşabilir yeterli tecrübem var. isteyene anlatırım gayet basit kendileri yapabilirler. hemde konsola hiçbir zarar vermeden. kendi aracımda uyguladım tüm ampülcükleri değiştirdim. aracım mazda 626 99 digital klima

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konu 2010 da bu yana konusulmamış olsa da iç aydınlatma problemi olanlar bana ulaşabilir yeterli tecrübem var. isteyene anlatırım gayet basit kendileri yapabilirler. hemde konsola hiçbir zarar vermeden. kendi aracımda uyguladım tüm ampülcükleri değiştirdim. aracım mazda 626 99 digital klima

resim isterik :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

resim için baştan mı sökeyim güzelim konsolu :) sorunu olana buradan yada telefondan anlatırım sözleşip :) olur da tekrar sökmek zorunda kalırsam söz tek tek her aşamanın resmini  çekecem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
02.04.2014 at 14:42, emytoget :

Selamlar arkadaşım..Konuyla ilgili bilgi verir misin; benim 99 glx'in klima tuş lambaları yanıyor düğmeye bastığımda ama arka ışıkları yanmıyor; saatin de arka ışığı yanmıyor, küllüğün de..Nasıl söküleceğini sırasıyla yazarsan, elimden gelir bu işler...Tabii ki halen Mazda 626 sahibiyseniz ve forumdaysanız..Şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
07.12.2016 at 09:22, wenton :

bizde de bi kaç yanmayan ampul var. aşamaları görseydik iyidi...

çeksek elimizde kalırmıki

Önce küllüğü çıkarıyoruz, küllüğün içinde çerçeveyi tutan bir vida var, onu söküyoruz;küllük ampulü iç kısımda onu da arkadan çekip çıkarıyoruz yerinden, teyp çaları sökme durumun varsa onu da çıkar yerinden; sonra; önce teybin olduğu yerdeki geçmeleri hafif hafif çekerek çıkar, olmazsa düz tornavida ile  geçme yerlerine azıcık destek ver dışa doğru; sonra da alttaki geçme yerlerini dışarı doğru çekerek çıkar, fazla zorlama, ağır ağır..Çerçeve çıkınca klima kontrol ve yol bilgisayarının köşelerinde vidalı çelik demirler var, onları sök; sonrasında hem klima paneli hemde yol bilgisayarı paneli çekerek çıkıyor;Arkasındaki jakları çıkardığında boşa çıkar ikisi de..

Öncelikle gösterge ampulü al elektronik parça satan yerlerden yada tamircilerden; gerisi el emeği göz nuru..Kolay gelsin..

cihatdag01 tarafından düzenlendi
yanlış yazım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

konuyu hortlattım ama;

konsol aydınlatmasının düzenlenmesini daha detaylı mümkünse görselli anlatabilecek forumdaş var mı acaba?
benimde kalorifer ayar dügmesi olan -teybin altı-  kısmın lambaları yanmıyır. küllükte yanmıyor. gece araç kullanırken farkettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar.
dün itibariyle 98 626 aracımın konsolunu aydınlatma eksigi için söktüm.
yukarıda "emytoget" nickli arkadaş  "iç aydınlatma problemi olanlar bana ulaşabilir yeterli tecrübem var" diyerek konuyu aydınlatmadan "iç aydınlatma" konusuna birşeyler yazmış :)  ??? :tey:neyse.
-ön konsol çıtası sökümü;  küllügü cıakrtıp en dipteki vidayı gevşetip söküyoruz.
-ön konsol cıtasını kenarlardan plastik cubuk yada tornavida yardımı ile kolayca söküyoruz. bu kısımda vida yok, belirli yerlerde tırnaklar var.

-konsol üç kısımdan oluşuyor; 

1) saat-derece kısmı

2) teyp

3) kalorifer kontrol kısmı
-kısımlar aralarındaki metal cubuklarla sabitlenmiş. saglı sollu vidaları söküp kısımlara ulaşılabilir.
-önemli! her kısım en arkada metal üzerine papuç gibi içeri kolay giren ama geri gelmeyen ucla sabitlenmiş. dikkatli sökülmeli.
-aydınlatmalar; küllükte, kalorifer ayar yerlerinde de iki tane mevcut.
-teyp ile saat-derece kısmının yerleri istege baglı degiştirilebilir.
-kalorifer ısı ve konum için cevrilen kısımları tornavida ile kolayca cıkıyor, takması biraz ugrastırabilir. konumu ve takılış şekli önemli.

-ilk sahibinden aldıgım aracım sahibi Salim abi sagolsun saglam sigara içmiş, küllügün üstü zift olmuş, ampul yansada ziftten dolayı aydınlatmazdı sanırım. küllük ve iç kısmı çeşitli kimyasallar ve eski diş fırçasıyla temizledim.

-hızlı yazdıgım için atladıgım kısımlar olabilir. alıntı yaparak sormak istediginiz kısımları sorabilirsiniz, keyifle cevaplarım.

konsol1.jpeg

konsol.jpg

konsol2.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam iyi oldu.  bende de birkaç ampul değişikliği yaptım çok iyi oldu...   konsola girişmemiştim henüz... küllüğün lambasımı varmış çok iyi.. merak ediyorum torpidonun ışığı varmı baya aradım ama göremedim.. jopanlar yapmıştır diyorum ama göremiyorum :))

1.jpg

2.jpg

5.jpg

6.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

torpidoya çakmaklıktan cekilebilir ama kapatıldıgında sönmesi için bir buton olmalı.
sigorta şeklindeki lamba cok güzelmiş. tavan aydınlatmasına cok güzel olacagını düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

t10 lar dikiz aynasının oradaki aydınlatmalar için 3022 ler arka koltuk,bagaj aydınlatması...  eskileri ısınan eski tip ampuldu kararmışlar değiştirince çok güzel oldu.  aliexpress te fiyatlar iyi kargo dahil 1,5-2$ 10 adeti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, wenton :

t10 lar dikiz aynasının oradaki aydınlatmalar için 3022 ler arka koltuk,bagaj aydınlatması...  eskileri ısınan eski tip ampuldu kararmışlar değiştirince çok güzel oldu.  aliexpress te fiyatlar iyi kargo dahil 1,5-2$ 10 adeti

Hocam araç station wagon mu? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, wenton :

By_Nisay sizde de 98 sw varmış hayırlı olsun....

SW sahibi biriyle tanışmak çok güzel :D
hemen birkaç soru sormak istiyorum size :)
aracınız 136 lık mı 115 mi?
bizim araçlarda içerden bagaj açma yok degil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok güzel, 136-115 farkını ögrenmek için aracınızı görmek isterdim. benimki 115 lik.
tanıdıktan, ilk sahibinden aldım aracımı. klima ve yolcu hava yastıgı yok. zamanında 500 lira fark istediler bende alamamıştım dedi :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...