Jump to content

Öğretmenler Günü

Burak91
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Lisan laboratuvarından farklı bir şeyler anlıyoruz galiba Kadir Semavi, benim bildiklerim göze değil kulağa hitap eder, kulaklık sat kardeşim sen de, ne yapayım yani doğru bildiğimi saklayayım mı? :D

Doğru yazılışı "laboratuvar" dır bu arada....:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artık lisan "laboratuvarlarında" görsellerde yoğun bir şekilde kullanılıyor abi. Amerika'da ki kurslarda da kullanıyorlardı ;)

A-a onlar İngilizceyi öğrenememişler mi daha? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Farklı şeylerden söz ediyoruz, Anadili İngilizce olanlar ne isterse kullansın, bütün gün etraflarında İngilizce konuşuluyor, kulak eğitimine ihtiyaçları yok veya çok az, onlar dilbilgisi öğreniyor,  bizim çocukların telaffuz öğrenmeleri gerekiyor öncelikle....

Bunu sağlamak için ya dizi-film izlemeleri lazım ki orada da telaffuzların çok düzgün olduğu söylenemez, küfürler de cabası... Ya da okullarda ciddi bir kulak eğitimi gerekiyor, iki çocuk büyüttüm/büyütüyorum, bıktım usandım telaffuz düzeltmekten, bunların hocaları nasıl tahammül ediyor koca sınıflara anlamıyorum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Farketmez kardeşim, neticede Amerika'da değil mi bu adamlar, ben çevrelerinden sözediyorum... Yani burada bana "dil öğreniminde göz kulaktan daha önemlidir" iddiasını mı savunuyorsun? İşin çok zor...:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa daha da konuşup batmayalım. 150 yıldır olan bir günü bilmediğimiz için utanıyorum kendimden.  :-[ Gerçi hayal meyal böyle bişi hatırlıyordum ama tam da emin değildim.

http://www.ganpatinews.com/2010/09/15/engineers-day-completes-150-years-celebration-76270

15 Eylül Dünya Mühendisler Günü..

Vay be 150 yıldır hemde.Okulda da öğretmediler. Dünya' dan bi haber yaşıyoruz... Neyse geçmiş mühendisler günümüz kutlu olsun bari :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alıntı yapayımda bu macunluk durumu, sizin silme ihtimalinize karşıda korumaya alayım  :2funny:>:D

Ben 3 yıldır mühendislik yapıyorum, bilememem gayet doğal :D Macunu hak eden daha yaşlıları var aramızda :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa, bu mu mühendis kardeşliği? Yoksa sen "satış mühendisi" misin? Ben yaşlılıktan dolayı unutmuşum. Macun için muafım.

Kim satmış, biz kardeşiz ama macun ayrı bir olay :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aksine, göz+kulak tan bahsediyorum ve bir çok etkinliğin tek bir akıllı yazı tahtası ile kontrol edilebildiğinden bahsediyorum. Yani bir conversationu teypten dinlemek mi faydalıdır, konuşmacıların video olarak, beden dillerininde görünür bir şekilde öğrenciye sunulması mı? Göz+kulak iddiasını savunduğum için işim çok kolay :D

Bu konuyu tartışmam bile, sana hayırlı işler diliyorum akıllı tahta satışında... Lisan sadece kulakla öğrenilir, göz, görsellik karışırsa konsantrasyon dağılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...