Jump to content

İleri derecede kış tedbirleri

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Güzel bilgiler, teşekkür ederim. Aracın kışın daha fazla yakıt tüketmesini nasıl engelleriz, bu konuda bir bilgi verebilen olurmu..

kısa mesafelerde kullanmayarak ;)

çünkü motor ısınana kadar geçen süre en zengin karışım + yüksek rölantili çalışma şeklindedir. kışın motorun ısınması daha uzun sürdüğü için kısa mesafeli kullanımlardaki tüketim yaklaşık 2 katına çıkar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 64
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• Mücahit

6

• mazdamx-5

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

185 55 R15 4 adet kış lastiği aldım maxxis MA W1 marka toplam 520 ytl vede taktırdım ama hala kar yok  :-[

bende önlerde roadstone marka kar lastikleri var. geçen kış aldığım lastikler bu sene anormal ötesi sorun yarattılar. kuru havada sorun yoktu ama ıslak yolda en kabak en dandik lastikten bile daha fazla kayma yapıyordu. durum o kadar vahimdi ki eve giderken (ev İzmit'in tepelerinden birinde) yol ıslaksa lastikler yarı patinaj çekiyor yarı yol tutuyordu. özellikle önceki gün akşam eve çıkarken nerdeyse yolda kalacak kadar patinaj çekti.

dün akşam bu durumun sebebini düşünürken jeton düştü. Ankara'ya giderken ben bu lastiklere 34 hava bastırmıştım. hemen en yakın benzinliğe gidip lastik havalarını indirip 30 hava bastım. şimdi yol tutuş normale döndü gibi ama tam anlamıyla test edemedim. şuan burada yağmur başlamış durumda, akşama eve gidince bi test sürüşüne çıkacağım. bakalım tespitim doğru mu? yoksa bu lastikleri de söküp çöpe mi atacağım belli olacak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

bende kış basmadan maxxis lastik aldım önler için Z serisi yol tutuşu oldukça iyi dediler arkalar kumho eger kış bastırana kadar aracımı satamassam 2tane 13" saç jant ve kar lastiği alıcam bu kara kışta yolda yada kapıda kalmak istemem :), mustafa abi senin test'in sonucu ne oldu hava basıncı düşürmek yeterli oldu mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şehir efsanesi bunlar...

şehir efsanesi derken ne demek istedin abi ? kış bakımı çok önemli mustafa abi üzerinde yeterince durmuş ama benimde aracımın bujilerinden biri çatladı sanırım sabah ısınsın diye bekliyorum kar da indi buralara bakım için elimi çabuk tutmam gerekiyor...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...