Jump to content

Şanzumandan Gelen Ses (90-94)

ahmet yalvaç
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar ,araçta yağ kaçırma problemi vardı, bunu tespit etmek için motoru yıkattım,daha sonra keçeler değişti şanzuman indi tekrar takıldı,yağ kaçırma sorunu kesildi ancak bu işlemlerden sonra artık aracın devir saati motor ısınana kadar titreme yapıyo,ısındıktan sonra titremeyi kesiyor,ayrıca şanzumandan sürtünme sesi gibi ses gelmeye başladı,tamirciye konuyu bildirdiğimde ''su almış küflenme yapmış, yağını değiştirdim, keser sesi'' dedi,ancak ses rahatsız edici şekilde devam etmekte,bu konuda bilgilerinizi pylaşırsanız sevinirim,herkese iyi forumlar. (araç mazda 323 hb)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şanzımana uygun olmayan [kalın] ve de eksik yağ konulmuş olabilir.yanlış hatırlamıyorsam 4litre 80numara yağ koyulması gerekiyor kesin cevabı ptesi yazabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ses hareket halinde normal seyirde mi geliyor yoksa vites atarken mi?

O araçlarda 75W/90 veya 80W/90 (Tercihen Castrol EPX) yağ kullanın,ciddi bir problem yoksa ses gelmemesi lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzımana su kaçtıysa rulmanlar bozulmus olabilir,ondan ses yapıyordur.titreme ise km dişlisine takılan telin bükülmesi,düzgün takılamamasından kaynaklanabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende bi tahmin yürüteyim.eğer şanzımana su kaçtıysa yağ hafif köpürür rengi değişir ve yoğurt gibi yoğunlaşır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar cvplarınız için teşekkür ederim,şunuda belirtiyim debraja bastığım zaman ses kesiyo,debrajdan ayağımı kaldırdığımda boşta olsun viteste seyir halinde olsun içerden ve dışardan duyulabilecek şekilde ses yapıyor,bazen kesiyo ama genelde ses yapıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıca devir saatindeki titreme için başka bir elektrikçiye sordum şarz dinamosundan dedi,bi  alakası varmıdır şarz dinamosuyla devir saatinin,diğer ibrelerde(km ibresi hararet göstergesi vb.) herhangi bi sorun yok sadece devir saatinin ibresi tireşim yapıyor,gaza bastığımda ise zıplayarak yükseliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıca devir saatindeki titreme için başka bir elektrikçiye sordum şarz dinamosundan dedi,bi  alakası varmıdır şarz dinamosuyla devir saatinin,diğer ibrelerde(km ibresi hararet göstergesi vb.) herhangi bi sorun yok sadece devir saatinin ibresi tireşim yapıyor,gaza bastığımda ise zıplayarak yükseliyor.

bu sorun büyük ihtimal rolanti motorudur.devirdeki yükselme alçalma genelde bundan dolayı olur.başıma çok geldi bu ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar cvplarınız için teşekkür ederim,şunuda belirtiyim debraja bastığım zaman ses kesiyo,debrajdan ayağımı kaldırdığımda boşta olsun viteste seyir halinde olsun içerden ve dışardan duyulabilecek şekilde ses yapıyor,bazen kesiyo ama genelde ses yapıyor

tamircine git kaputu açtır debriyaja basıldığında vites değişimi için volanı hareket ettiren bi kol var tam şanzımanındışından giriş yapan(adını tam bilmiyorum) bu kolu el ile tutsun yada oynatsın ses büyük ihtimal kesilecektir.çok basit bişey genelde şanzıman inip geri takıldıktan sonra olur.çok basit ama bu sesi kesmek için tekrar şanzıman inebilir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler,zaten şanzuman indi rulmanlar değişti vb. tekrar takıldı,ondan sonra bu ses çıktı ortaya,tamirciye yarın gideceğim,dediğinizi uyguluyacağım,umarım düzelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

debriyaja basıldığında vites değişimi için volanı hareket ettiren bi kol var tam şanzımanındışından giriş yapan(adını tam bilmiyorum) bu kolu el ile tutsun yada oynatsın ses büyük ihtimal kesilecektir.

bu işlemi mutlaka yapın elinizle oynatın ses kesilince problemde ortaya çıkar ama tamircin suçu kendinde aramaz parça yan sanayi falan deyip tekrar şanzıman indirme ücreti ister senden ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bahsettiğiniz parça rulman değilse,zaten şanzuman inmeden öncede aynı parça vardı ses felan gelmiyodu,rulmandan bahsediyosanız,o parçaları kendi getirtti zaten en kalitelisinden, ona da bahane bulamaz,yarın sonuçlanır bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayırma çatalından veya debriyaj merkezinden de geliyor olabilir basınca kesiyorsa eğer.Mekanik sürtünme sesi değilse tabi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar çok teşekkürler yanıtlarınız için,sorunu hallettik,usta 80/90 yağ koydu düzeldi ses kalmadı,öncesinde daha kalın yağ koymuş,yağı değiştirince düzeldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...