Jump to content

Motorlu Taşıtlar Vergisinde yeni döneme doğru

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar yeni vergi sisteminde rx8 co2 salınımı 284g/km ile çok üzebilir bmw M 3 ile aynı vergiyi ödemek sıkıntı yaratabilir ne düşünüyosunuz

Bence doğru olan da bu zaten. Bakma şimdiye kadar vergi sisteminin saçmalığından dolayı ucuz ucuz vergiler ödediğinize :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.el piyasası bir anda alt üst olur...bugün 50bin olan araba bu olaydan sonra 30 lara düşer bir anda.devlet böyle bi riski göze alamaz bence  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Risk almaz.

3 lü değerleme gibi bir tarz yaparlar.

Hem motor hacmi hem yaş hem de emisyon değerlerine göre vergilendirip milletin canına okurlar :D

sonuçta azalmayacağı kesin

artar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

bu işe öncelikle araba alırken verdiğimiz vergilerden başlamalılar.ikiside avrupa standartlarının çok çok üstünde.motor silindirine göre vergi bence mantıksızca.co2 emisyonuna göre olsa bir önem taşır ama dediğim gibi silindir hacmi gerçekten mantıksız.kaldıki 0 araba alırken %87 vergi alınan başka memleket varmı bildiğiniz? nolacak insanlardan az vergi alınsa hergün asfalt atılmayacakmı?

arkadaşlar yeni vergi sisteminde rx8 co2 salınımı 284g/km ile çok üzebilir bmw M 3 ile aynı vergiyi ödemek sıkıntı yaratabilir ne düşünüyosunuz

gerçekten zararlı olur :D en küçük vergi diliminden en yükseğe doğru bir geçiş olur.kaldıki silindir hacminin ne kadar mantıksızca olduğunun bir kanıtı daha.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest çakır1907

bu işe düzenleme gerekir bencee yoksa kullanmakta olunan araçların vergisinde sorun çıkar ben mesela ilerde aracım olduğumda 1.6 aracım ile x5 vergisinin aynı olmasını istemem

buna türk usulü ile düzenlenir

elektrikli araçlardan 5 yıl sıfır vergi olur diğerleri norma devam eder gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Murat KIRBOĞA

Bu  işin bizde olması bence çok zor. Adamlar otomotiv sektörünü canlandırmak, tüketimi körüklemek dolayısıyla ekonomilerinin ayakta  tutmak için yapıyolar. Alım güçleri yerinde. Bizde öyle mi? Şahin'e binen adam CO2 fazla diye arabasını satıp yeni araba nasıl alacak.? Parası mı var?

Üzerinde çok çalışılması lazım. Bizimkiler bu işin içinden çıkamazlar. Hatırlayın, şu an ki sistemi bile yapamamışlardı. 1600-2000 aynı vergiyi veriyordu da sonradan 1800-2000 diye iliye böldüler.

Ben ümitsizim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

Bu  işin bizde olması bence çok zor. Adamlar otomotiv sektörünü canlandırmak, tüketimi körüklemek dolayısıyla ekonomilerinin ayakta  tutmak için yapıyolar. Alım güçleri yerinde. Bizde öyle mi? Şahin'e binen adam CO2 fazla diye arabasını satıp yeni araba nasıl alacak.? Parası mı var?

Üzerinde çok çalışılması lazım. Bizimkiler bu işin içinden çıkamazlar. Hatırlayın, şu an ki sistemi bile yapamamışlardı. 1600-2000 aynı vergiyi veriyordu da sonradan 1800-2000 diye iliye böldüler.

Ben ümitsizim.

dediklerinizde baştan sona haklınız.fakat silindir hacmiyle vergi alınan kaç ülke var? ... veya bu kadar astronomik farklar bulunan...

baştan sona değiştirmek lazım co2 emisyonu normal ve mantıklıdır.sonuçta vergi alınırken temel hedef olarak çevreye verdiği zarar alınırken 1.4 tsı,1.6 turbo motorlar bu yolla haksız artı sağlıyor.bu yolla vergiden kurtarıyorlar.co2 emisyonu doğrudur fakat garibanıda üzmeyecek bir vergilendirme getirilmelidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

2013 Motorlu Taşıtlar Vergileri belli olmuş, herkese geçmiş olsun  :)

http://haber.gazetevatan.com/2013un-motorlu-tasitlar-vergisi-belli-oldu/491552/44

Önümüzdeki yıl Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) gelecek zam oranı yüzde 7.8 olacak. Hükümet bu oranı yükseltme yetkisini kullanmazsa, 1-3 yaş grubunda, 1300 c ’e kadarki otomobillerin MTV’si 517 liraya, 1301-1600 c arasındakilerin 828 liraya, 4.001 c ün üzerindekilerin 18 bin 804 liraya çıkacak. 2013’te kırmızı ışıkta geçenler 166 lira, alkollü araç kullananlar ilk yakalamada 701 lira, ikinci yakalamada 877 lira, hız sınırlarını yüzde 30’a kadar aşan sürücüler 166 lira, yüzde 30’dan fazla aşan sürücüler 344 lira vergi ödeyecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Devlet mevcut durumda aldığı vergiden asla indirim yapmaz, buraya yazıyorum, şu an ödenmekte olan vergilerden daha az bir sistem hayatta, asla ve kat a olmaz.. Mutlaka Türk usulü bir formül bulunur. Ödül sisteminden yine zengin faydalanır..100bin tl. verip de dizelin geçici avantajından faydalanmak gibi birşey olur..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hele birde güya vergi sisteminin değişeceği vede emisyon değerlerine göre  vergi alınacağı söleniyordu, herkes vergi sisteminin değişip  vergilerin azalacağı düşüncesindeyken sistem değişmediği gibi 

Devlet mevcut durumda aldığı vergiden asla indirim yapmaz, buraya yazıyorum, şu an ödenmekte olan vergilerden daha az bir sistem hayatta, asla ve kat a olmaz.. Mutlaka Türk usulü bir formül bulunur. Ödül sisteminden yine zengin faydalanır..100bin tl. verip de dizelin geçici avantajından faydalanmak gibi birşey olur..

arkadaşımızın dediği gibi kesinlikle bir azalma olmayacağı ve yeni vergi sistemi uygulansa bile sadece az vergi ödeyen eski model araçlardan da fazla vergi alınmaya başlanacağını sanıyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte vatandaşlık kürsüsünde profesörlük hatta ordinaryüslük mertebesine ulaşmış kıymetli bir hocamız....:) Aynen katılıyorum, aslında bunlara bu işi kurcalatmanın daha feci sonuçlar doğuracağından korkuyorum ben, bıraksınlar olduğu gibi kalsın, buna alıştık hiç değilse.... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...