Jump to content

Mazda 626 Egzozdan Mavi Duman Gelmesi

sancaktar46
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mavi duman atıyor diyorsunuz, bunu kesmek için deneyebilirsiniz. kesilirse eğer şansınıza, motor açtırmaktan kurtulursunuz.

Yağ yakma ne kadar miktarda? Subap lastiklerinden önerisi gelmiş Kaan beyden, bununla da başlayabilirsiniz.

egzos kokusu geliyor demişsiniz, pencereler kapalıyken ve havalandırma içeriye iken de mi geliyor? egzosta da kaçak var mı kontrol ettirin o zaman.

Mobil 1 10w-60 en mantıklısı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet camlar kapaliyken klima acikken iceri koku geliyo klimayi kapatip camlari aciyorum yine geliyo egzosu kontrol ettirdim problem yok subap lastikleri motorun neresinde ust kapak sokulmesi gerekiyor mu yoksa sadece motor yag kapagi sokmek yeterli mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 93 mazda 626 ma, ustaları dinlemeyip 5w-30 tam sentetik koyduktan sonra  zararını değil aksine bariz faydasını gördüm.

daha az fan açan

daha sessiz çalışan, 

nispeten daha az tüketen

biraz daha performanslı 

bir araç oldu.

kışın da yazın da memnun kaldım

10w-60 mobil 1 tam sentetik de koydum.  güzel yağ idi. gece çıkıp gazlayacak birilerini arıyorsanız iyi. yoksa gereksiz  bence

kaputta kışın 5w30 yazın  10w30  yazıyordu sanırım.    ustaların hepsi de  anlaşmış gibi : "o etiketler japonyaya göre abi. burda işler farklı. ne anlar japonlar yağdan. vs.vs.  diyorlar"

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal bi arac icin belki soyledigin yaglar tam performans sagliyodur ama benim arac mavi duman atiyo simdi 5 30 koysam fayda eder mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zealot hocam, araçta km çok fazla değilse geçilebilir, faydası da çoktur. Ama yağ yakan bir aracın ölüm fermanı olur 5-30 :)

Mobil de kendi sitesinde zaten 100bine kadar 5-30, 100-200 arası 0-40 New life, 200 sonrası 10-60 extended life öneriyor. 200 sonrası kullanılması gereken yağı yağ yakma varsa erken de kullanılabilir, motorun ömrünü artırır. Bu mobilin yağları da tam sentetik zaten.

10w-60 da Yağ yakmayı önleyemezse ve yağ yakma ilerlerse motor açılır kaçınılmaz olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

250 binde idi. Bilinen Bir problemi yoktu motorun.

0w-20 eneos da denedim ama kısa süreli. Tam bi yorum yapamam.

Bi çok yagi denedim tecrübe olsun diye. Genel olarak 5w-30 iyidir ya. Bana ince yağ daha çekici geliyor..

Mavi Duman atan arabaya aslında hiç bir yağ iyi gelmez, usta iyi gelir..

Komp Testi, akabinde 1 takım nippon sekman

Bence sizin araç yağ yaktığı gibi, sürekli zengin yakıt yakıyor. Yada tabiri caizse tam yanma olmuyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar bu subap lastiginin orjinalini nereden bulabilirim bi de fiyati hakkinda bilgisi olan var mi ayrica bu subap lastigi icin motor silindir kapagina kadar mi sokulmesi gerekiyo nerede bu subap lastigi motor konusunda hic birseyden anlamiyorum kusura bakmayin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah tesekkur ederim arkadaslar suanda 10 40 yag degisimi + würth ile 450 km oldu bir ay kadar daha binecegim sonra 10 60 mobil koyup denemek istiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızdan hareket halinde duman gelmiyorsa, sadece ilk çalıştırmalarda geliyorsa subap lastiklerinden kaynaklanıyor.lastiklerden sızan yağ yandıktan sonra duman atmayı keser. bunları orjinal almanız gerekiyor , yan sanayi takarsanız 3-5 ay sonra yine aynı sorunla karşılaşırsınız. ama her zaman duman geliyorsa segmanlar aşınmış demektir. bu da motor yaptırmanıza neden olur ya da bor tarzı katkı kullanın ilk etapta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...