Jump to content

Yağ Lambası (2003)

Guest metin_4154
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 106
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

30

• mazdamx-5

4

• Gökhan

2

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest metin_4154

Dün akşam yanan lambayla ilgili olarak servise gittim ama yetişemedim,sonra telefonum çaldı bi ses kontağı aç akünün eksi ucunu çıkar 1 dakika frene bas sonra kutup başını tak düzelecek dedi.olurmuki dedim ve oldu arıza lambası söndü  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Dün akşam yanan lambayla ilgili olarak servise gittim ama yetişemedim,sonra telefonum çaldı bi ses kontağı aç akünün eksi ucunu çıkar 1 dakika frene bas sonra kutup başını tak düzelecek dedi.olurmuki dedim ve oldu arıza lambası söndü  :2funny:

Ak sakallı dede mi aradı seni cepten :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Mazda satışta bulunan arkadaş servisteki ustayı aradı oda tüp varsa bunun olabileceğini söyledi.Bilgisayara bağla arıza sil ver 50 lira gerek kalmadı çarpılmaya :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Arıza ışığını söndürmekten ziyade neden yandığı daha önemli değil mi ? :)

Lpg kaynaklı motor arıza ışığıydı yanan lamba.

Sıkça tekrarlarsa oksijen sensörünün kontrol edilmesi gerekecek. Fakat şu stop etme meselesi ve bu arıza ışığı meselesi yüzünden BRC ile papaz olabiliriz heran. Emre'yi geçenlerde aradım ama ayakları yere basmayan bir döneme denk geldiğimiz için görüşemedik bir türlü. Arabanın motor ısınmadan lpg ye geçiyor. Sistem motor arıza ışığını yakıyor ve Adapazarı yetkili servisi (BRC) galiba biraz nato kafa nato mermer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rölantide devir salınımı çok nadiren de olsa devam ediyor ama en baştaki gibi stop ettirecek seviyeye hiç gelmiyor artık. Buji kablosu / buji / LPG bakım dan sonra bir hayli düzelme oldu.

Emre zamanında benim gaz geçişini  45 dereceye ayarlamıştı sanırım, biraz da gecikme vermişti. Çok erken geçmiyor bende gaza.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Emre zamanında benim gaz geçişini  45 dereceye ayarlamıştı sanırım, biraz da gecikme vermişti. Çok erken geçmiyor bende gaza.

Normalde 35-38 derece olması lazım. Metin'in arabada 10-15 derece falan ayarlı herhalde. Marşa bastıktan 1 dakika kadar sonra lpg ye geçiyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok ya o nasıl bir program öyle japonlara hayranım :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normalde 35-38 derece olması lazım. Metin'in arabada 10-15 derece falan ayarlı herhalde. Marşa bastıktan 1 dakika kadar sonra lpg ye geçiyor :D

Aslında Emre idealinin daha da yüksek olduğunu ama Türk insanının fazla benzin harcamasın diye düşük seviyeye ayarlattığını söylemişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Sonuç olarak konunun özetini çıkartırsak; Arabanın herhangi bir sıkıntısı yok. Lpg kaynaklı yaşanan bu problemlerin çözümü de çok basit.;

BRC ye "Sök kardeşim bütün tesisatı, al müsait bi yerine tıpa yap" deriz olur biter ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında öyle değil, araçta ufak tefek,  zaman veya kmden kaynaklı sıkıntılar olabilir  ( bende de vardı ) bunu benzin sistemi tölere edebiliyor ama LPG sistemi o kadar töleranslı değil :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Servise kırk yılda bir uğrarsanız böyle her işlem için 50 - 100 alırlar sizden :D Bunlar benim gittiğim serviste ücretsiz yapılıyor :D

Araba yeni ya ondandır bide en az arıza yapan araçtır demişti abim yalan söylüyorsun yalannnn :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Sonuç olarak konunun özetini çıkartırsak; Arabanın herhangi bir sıkıntısı yok. Lpg kaynaklı yaşanan bu problemlerin çözümü de çok basit.;

BRC ye "Sök kardeşim bütün tesisatı, al müsait bi yerine tıpa yap" deriz olur biter ;)

Akşam sökelimmi kalsınmı muhabbeti vardı evde zaten Gülnur duymasın :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Akşam sökelimmi kalsınmı muhabbeti vardı evde zaten Gülnur duymasın :fiuw:

Acele etme. Kullanın biraz, çok problem çıkartırsa o zaman bakarız. Bir de artık kullandığınız arabaların yağını suyunu kontrol etmeyi öğrenin bi zahmet :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...