Jump to content

1998 Model Mazda 626 Motor Gücü?

bodrumlu mazdacı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bende onu diyorum fiesta kangoo getz mini vs vs gibi ufak arabalarla yolda nasıl keyif alabiliyorlar, hani dar oturunca araba sana yetiyo seni sarıyor ya belkide onun hissiyatifinden kaynaklanıyor, bu dar kesim gömlek yada tişört giymek gibi bişi olsa gerek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 63
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• mazdamx-5

3

• Gökhan

3

• bodrumlu mazdacı

9

Guest city_planner

ablacım hadi darlığını geçtim ön tarafın.arka cam o kadar dar ve eğimliki aynadan arkadanda bişi varmı yokmu görmen zaten imkansız.eğer şöför uzun bacaklıysa arkaya kimse oturamaz,içindeki basıklıktan zaten arkada mide bulantısından ölüyosun.yani bunun dışında donanım ve kaliteden bahsetmeme gerek yok:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok haklısınız, ben bayaa yapılı ve 1,85 boyundayım, arka koltuk genişliği takıntım olduğu için her baktığım arabanın ön koltuğuna oturur koltuğu en rahat edeceğim pozisyona ayarlar, sonra arkaya geçer otururum, benim için arabanın rahatlığı arkadakinin rahatlığıyla endeksli:))  bu arada anlattığım şekilde arkaya oturduğumda boyun ve diz olarak inanılmaz rahatım:))  bunun yanında arkadaşımın almasına sebep olduğum çok temiz bir 3,20 si vardı 98 model, o kullanırken asla arkasına oturamazdım akıl almaz derece dar ve mazdayla kıyas olamaz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 1.72 yim ama koltuğu nasıl ayarlıyosam arkamda oturan 1.75 lik adam sıkış tepiş dururdu :D albea da durum zaten belli açıklamaya gerek yok arkadaki hep sıkışık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ablacım hadi darlığını geçtim ön tarafın.arka cam o kadar dar ve eğimliki aynadan arkadanda bişi varmı yokmu görmen zaten imkansız.eğer şöför uzun bacaklıysa arkaya kimse oturamaz,içindeki basıklıktan zaten arkada mide bulantısından ölüyosun.yani bunun dışında donanım ve kaliteden bahsetmeme gerek yok:)

bazı fiesta larda arka süspansiyon bağımsız değil diye biliyorum. çukurlada falan zıp zıp zıplıyo. binek arabada olacak iş değil, doblo bile bağımsız süspansiyon çıkardı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman o sıkışma olayı tamamen şahsi bi başarın:))

evet ama anne kucagında gibi diyemesemde hakikattende uyuklaya uyuklaya giderdim şehir içinde şehir dediysem köy yeri :D şehirler arasında durum farklı tabi risk almam :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

bı kac ay gecmıs ama bu konuyu hortlatıyım katılıyorum sızlere ama 90 kasanın yerını almıyo 98 ler ben hatırlıyorumda bızde bı 90 model vardı adamlar a dan z ye herseyını dusunmus en favorı ozellıgıde benım ıcın orta konsoldakı hava kanallarında yelpaze ozellıgı vardı  veya ne bılıyım kapılarda ısık vs vs bır dıger konuda mazda kotu dıyenler onu alcagıma 206 alırım dıyenler parcası pahalı olabılır can tasıyosun sonucta o arabada o yuzden mazda her zaman gozumde de gonlumdede lıder :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

98 636 performansından bahsedildiğini görünce dayanamadım sorayım dedim (biraz üzücü ama olsun)

bende gayet bakımlı temiz bir 636 var. yeğenim geçen sene 1.4 lacetti aldı. geçen hafta sonu şaka yollu kapışalım dedik. uygun boş bir yol bulduk. sadece kalkışta kapışmaya karar verdik.

iki arabada lpg li.

kalkışta 1. ve 2. viteste 6000 devire kadar çıktım. buna rağmen yeğenim 1.4 lacetti ile yanımdan uçtu gitti arkasından baka kaldım. ben 80km hıza geldiğimde o çoktan 100 ü aşmıştı.

kafam karıştı tabi. lacetti 2010 model ama sonuçta 1.4 motor. 2000 motor hemde mazda 626 gibi bir araca nasıl toz yuttur?

bu eski teknoloji yeni teknoloji farkımı yoksa benim 626 nın bir sorunumu var anlayamadım.

(kimse şoföre bakar demesin yeğenin hocası benim:) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lacetti dediğiniz araç 626 ya göre daha hafif olması gerek, buna ilave olarak düşük cc araçlar kalkışta her zaman ama her zaman daha seridir; daha da ilerletseydiniz o zaman durum değişirdi elbette.

2000cc motor kullanın bazı spor araçlarda turbo besleme vardır sebebi seri olmasını sağlamak (nissan, hyundai)

Duruma şöyle bir örnek vereyim: babamın 1.3 multijet albeası var ve ben bu aracı kullanırken 1.6tdci focus bile benden geride kalıyor, aracımız hem hafif hemde motor hacmi küçük olduğundan kazanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lacetti 1170 kilo yani mazda 636 ile hemen hemen aynı ağırlıkta. yani ağırlık yönünden avantajı yok.

dediğiniz gibi ufak motorlar başta daha seri olabilir bu açıklama mantıklı geldi.

aynı yolda aynı hızda 626 ya 2000 devir yeterken lacetti 3000 devir yapıyor. sanırım motor gücünü devirle kapatıyor. buda küçük motorun devrinin daha çabuk yükselebildiği anlamına gelebilir.

ayrıca son zamanlarda denediğim 1-3 yaşındaki 1.4, 1.6 arası benzinli ve dizel araçların kalkışta benim arabadan daha performanslı olduğunu farkettim. sanırım birazda teknoloji ile ilgili. sonuçta biri 13 yıllık diğer 2-3 yıllık teknoloji.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel araçların seri olması normaldir çünkü onlar turbo dizel :) Benzinli araçlar konusuna gelirsek elbette artık yaş farkının verdiği bir durumda söz konusu. Örnek veriyorum eskiden 1.6 bir araçtan maximum 90hp elde edilirken şimdi 105-110hp elde edilebiliyor.

Eğer aracınızın yağ filtre bakımları yapıldıysa korkmayın aracınız sizi uzun yıllar daha taşımaya devam eder. Eski mazdalar gerçekten sınıfına göre performanslı ve donanımlı araçlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kalos'tu yanılmıyorsam...

Astina ile denediğimizde esamesi bile okunmuyordu. Hatta arkadaşla "araban 1,2 gibi gidiyor 2,0 gibi yakıyor diye dalga geçerlerdi ve çocuk dayanamayıp lpg taktırmıştı.

Aracınızın ayarlarında problem vardır. Astina 1,8 115 hpdir ve 626 şasesi üzerine kurulmuştur. Sizin aracınız ya 115 yada 136 hpdir. Her ikisinde de lacetti'nin sizi geçmesi imkansız bir durum.

1,3  1,4 dizellerde sizi geçemez asla.  1,6  110-120-130 hp olan dizeller var. Bir ihtimal onlar geçebilir eğer aracınızın eskime payını falan hesaba katarsak.

626 kullanıcısı olarak lacettının kalkısta 626 yı gecebılecegıne ıhtımal vermıyorum sızın arbaanız orjınal performansında olsa sadece dıkız aynanızda gorursunuz lacettıyı kı 323 ler bıle serıdır belkı onlarla bıle kapısamayabılır
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızda kesinlikle bir problem olduğunu düşünüyorum 626 136bg 1190 kg ve 0-100ü 9 saniye civarında lacetti yaklaşık ağırlığı aynı 1.4 ve 95bg 0-100 en az 11saniyedir sizin aracınızda ya bir problem var yada kalkışta fazla patiye düştünüz patiye bile düşşeniz 2.viteste almanız gerekirdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de 98 model 136Hp'lik 626 kullanıyorum, bence de Lacettinin kalkışta geçmesi değil yanına gelmesi bile mümkün değil, 1.4 arabalarda ancak turbolu olan TSI motorlular belki 626'ya kafa tutabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,6 lacetti anladığım kadarıyla fena gitmiyor ama fabrika verileri ile bakarsanız olaya, 626nın geride kalması imkansız...

Katılıyorum. bi kontrol ettir... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

626 136 ların 0-100 9-10 sanıye arası bı deger kı lpg de yaptım bunu benzınde 8-9sn olması gerekır. bı sorun olabılır lacettıyle kalkan 626 da ılk basta lacettı 1 boya kadar acma sansı var ama verdıgı o 1 boy avansı sonra toparlamsı lazım 100 km hız da falan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...