Jump to content

Basında Mazda

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

kabin harbiden de kalite kokuyo ya cidden taş gibi

yolda giderken motorun kabindeki sesini de şiddetle tavsiye ediyorum..  forumda yeni 6 ile gezme şansını yakalamış ender kişilerden biri olarak soruları kabul ediyorum :tey:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yolda giderken motorun kabindeki sesini de şiddetle tavsiye ediyorum..  forumda yeni 6 ile gezme şansını yakalamış ender kişilerden biri olarak soruları kabul ediyorum :tey:

Kabinin içine gaza bastığınızda çok hoş bir filtre sesi geliyor bende bayaa beğendim cx5 te aynı ses yok valla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kabinin içine gaza bastığınızda çok hoş bir filtre sesi geliyor bende bayaa beğendim cx5 te aynı ses yok valla

valla aynı fikirdeyim. ben cx5in  düz vites reflex donanım pakedine binmiştim bir de camlar açıktı rüzgar sesi vardı ondan duymamışımdır diye düşünüyordum header egzosttan geliyor sanmıştım ama filtreyse valla mazda'ya bir helal olsun demek lazım. Çünkü çok hoş bir sesti içeriye gelen.zaten sen de farketmişin  :D  araba 2.0 dan çok daha büyük bir motora sahipmiş gibi hissettiriyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gençliğini  90lı yıllarda geçirmiş abilerime armağan etmek istediğim bir video.

barış manço da bizim gibi mazda fanatiği olmalı ki şarkıya göre gurbetten gelen süleyman'ın altında açılıp kapanır farlarıyla 323.. gurbetten gelmiş görmüş teknolojik arabayı :D  O zamanlar mazda'nın halkın gözündeki yerini tahmin edebiliyorum..

Bu videodan da hadisenin mazdacı olduğunu anlayabiliriz. :D

http://www.youtube.com/watch?v=l4lF1hf6Ips  (1.13. saniyede miata çıkıyor)

hadise ve barış manço da bizden :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Evet, gün geçmiyor ki bir gariplik yaşanmasın.. Britney Spears ta mazdacı. Rx8'i çok seven Spears, yakında mazdaclubTR forumuna kaydolacağını söyledi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla helal olsun yazın klip çekimleri var bizim bende mx-5 yada rx-8 bulup sıkıştırsam mı klibe acaba ya hiç olmadı benim guzu var.camına da izin verirlerse forumun stickerını yapıştırırız :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

1.5 Yıl Direnin

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, bayilerine seslenerek, “1.5 yıl sabredin, dişinizi sıkın. 2015’ten itibaren para kazanacaksınız” çağrısı yapıyor.

1990 yılların başında Türkiye’nin en çok otomobil satan markası olan Japon Mazda, son 10 yıldır özellikle küçük dizel motorunun olmaması nedeniyle yaşadığı zor günleri aşmaya çalışıyor. 9 milyar dolarlık yatırım yaptığı ‘Skyactiv’ teknolojisiyle geliştirilen 1.5 dizel otomatik motorun 2015 yılında devreye gireceğini belirten Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, “2015 bizim çıkış yılımız olacak. O zamana kadar bayilerimize sabırlı olmalarını, dişlerini sıkmalarını söylüyoruz. Biz o dönemi düşünüp para kazanacak bayi arıyoruz” dedi.

ELEŞTİRİ OKLARI ÇEVRİLDİ

Özellikle son 2-3 yıldır yüksek Japon yeni yüzünden artan fiyatlarına bağlı Türkiye’de ve Avrupa’da büyük kayıp yaşayan Mazda, 2012 yılını Türkiye’de 1000 adetlik satışla kapatınca eleştiri oklarının en büyük hedefi oldu. Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, yeni Mazda6 modelinin Datça lansmanında bu konudaki sorularımızı yanıtladı.

EVET KOMİK RAKAMLAR

Yurdakul, “Türkiye’de küçük dizel ve otomatik motorunuz yoksa, ne yaparsanız yapın satışlarınızı artıramazsınız. Evet bu rakamlar komik ama yapacak bir şey yok. Fiyatlarımız son 3 yılda yüzde 20’ye yakın arttı. Bizim pazar payımız Mazda’nın Avrupa’daki satışlarına paralel. Fiyat kırarak satışlarımızı artırmak istemiyoruz. Ucuz araç satan marka olmak istemiyoruz. Biz lüks markalara alternatif olmak istiyoruz. Yani o markaları alamayanların ilk tercihi olmak istiyoruz. Sonuçta Mazda, tüm dünyada yılda 1.5 milyon adet satan bir marka. Ucuz fiyat politikası yapmayacak.”

HEDEF 10 BİN ADET

Bu dönemde Türkiye’de tüm bayilerine, “Sabredin, dişinizi sıkın’ telkininde bulunduklarını hatırlatan Yurdakul, çıkışlarını 2015 yılında 1.5 dizel-otomatik skyactiv motorla yapacaklarını söylüyor. Türkiye’de 90’lı yıllardaki başarılı günlerine yeni motorlarla geri dönmeyi planladıklarını kaydeden Yurdakul, “2015’te 5 bin adet, 2017’de ise 10 bin adetlik satış hedefliyoruz. Yeni küçük dizel motor Mazda2’den Mazda3’e, Mazda6’ye kadar birçok modelde kullanılacak. İşte o zaman kendimizi göstereceğiz. Bayi sayımızı 22’den 38’e çıkaracağız” şeklinde konuştu.

http://ekonomi.haberdex.com/311174/1.5-yil-direnin.htm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm Avrupayı bilmem ama Skodanın yerli araç olduğu  ve taksilerin 33 bin liraya satılan 5 metrelik Superb modeli olduğu Prag da ,  tüm modellerini gördüğüm Mazda sayısı, Toyota , Honda ve Renaultdan fazladır...

Yani bizdeki satışların Avrupa ile paralel olduğunu söylemek ne derecede doğru olur bilemiyorum... Oranlara bakmak lazım , kaç adet Honda , Toyota , Mitsubishi satılırken kaç adet Mazda satılıyor...

Mazda, 2010-2011 de bu rakiplerine nazaran biraz olsun uygun fiyatlı diyebiliyorduk ve satışları bugünün 2 katı,  gayet iyiydi... Sonrasında fiyatlar birden arttı ve  satışlarda hemen düşmeye başladı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...