Jump to content

Basında Mazda

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda yedek parça fiyatları artık pahalı değil!

foto%C4%9Fraf.jpg

Mazda markası denildiğinde çevremizdeki pek çok kişiden oldukça iyi otomobilleri olduğunu fakat parça fiyatları yüzünden alırken iki kere düşünülmesi gerektiğini duyarız. Markanın eski distribütörünün geçmiş yıllarda uyguladığı yüksek parça fiyatları sebebiyle oluşan algıyı kırmak isteyen Mazda Türkiye iddialı bir adım attı. Artık Mazda Modelleri rakiplerinden daha ucuz yedek parça fiyatlarına sahipler. Bu sayede Mazda parçası pahalıdır söylentisi de sona eriyor…

Konuyla ilgili Mazda Satış Sonrası Direktörü Tamer Atsan’nın Basın bilgilendirmesi şu şekilde;

-Mazda markası çok sıkıntılı bir dönemin ardından ümit vadeden ürünler ve yeni bayi teşkilatı ile yeniden harekete geçiyor.

-Bugüne kadar olan süreçte oldukça yıpranmış bir markayı tekrar ayağa kaldırıyoruz.

-Fakat diğer markalara kıyasla hiç bir telaşımız yok, bildiğiniz gibi mazdayı mühendisler yönetiyor ve onların iş anlayışında olduğu gibi sakin, en iyi, en kaliteli bir şekilde ve doğru zamanda harekete geçmek istedik.

-Mazda da bir ürün tasarlandıktan sonra en az 5 yıl deneniyor ve sıfır hataya en yakın noktada seri üretime geçiliyor.Belki dikkatinizi çekmiştir, Mazda da geri çağırma kampanyası yoktur, tüm tarihi boyunca belki toplamda birkaç adet olmuştur, çünkü hiçbir zaman ticari düşünülmez,bazı markaların yaptığı gibi biz üretelim, hata çıkarsa geri çağırmalar ile toparlarız, bu arada satabildiğimiz kadar satalım mantığı KESİNLİKLE YOKTUR.

-Siz değerli basın mensupları ile birlikte olmaktan son derece memnuniyet duyuyorum, amacımız özet bir şekilde piyasada yanlış olarak bilinen bir konuyu açıklığa kavuşturmak ve birkaç noktanın altını çizmek.

-Bugün Türkiye yollarında 80,000 civarında mazda araç var, bu yıl yaklaşık 1400 araç sattık, rakkam çok küçük fakat geçen yıl ile mukayese edildiğinde %40 büyüdük, dolayısıyla doğru yoldayız.

-Ürünlerimiz çok sağlam,Avrupada bağımsız bir kuruluşun 200,000 araç üzerinde yaptığı araştırmada Mazda %17 ile dünyanın en az arıza yapan aracı, bu netice araçta kullanılan parçaların ve aracın kalite seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

-Bu kadar kaliteli olan bu yedek parçalar maalesef Türkiye de çok pahalı olarak biliniyor, işte benim sizlerle paylaşmak istediğim konu budur.

cats-300x224.jpg

-Yukardaki tablo da (oto analizden alınmıştır) görüldüğü gibi Mazda Yedek Parça konusunda pahalı değil tam tersi Türkiye deki en ucuz markaların arasındadır.

-Geçmişte kalan ve bugün kesinlikle aslı olmayan bu imaj bizi üzmektedir.Bu sebeple bu bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı duyuyorum.

-Mazda sisteminde kullanılan E KATALOG sayesinde 1985 Yılından itibaren üretilen tüm modellerin yedek parçalarını Yetkili Servisler üzerinden temin etmek mümkündür, her markada bulunamayan bu sistem geçmişten bu güne mazda kullanıcılarının güvencesidir.

-Dünyanın neresinde olursanız olun herhangi bir yetkili servise gittiğinizde Mazda DSR sistemi (digital service record) aracınızı tanır ve bugüne kadar olan tüm geçmişini, yapılan müdahaleleri, değişen parçaları anında karşınıza çıkarır.

-Özellikle altını çizmek istiyorum, biz burada bir distribütör değiliz, Mazda nın kendisiyiz, düşünce yapımız ve kullanılan sistemler tamamen aynıdır, bir ara kademe ve ticari konularda herhangi bir ara komisyon söz konusu değildir.

Kaynak: http://www.ototest.tv/mazda-yedek-parca-fiyatlari-artik-pahali-degil/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru yol  ama  geçen yılda %50 küçülüyordunuz, şimdi bu sene 1400 araç ise

%40 lık büyüme hızıyla seneye 2000 araç

ondan sonraki sene  2800 araç

ondan sonraki sene  de yaklaşık 4000 araç

ondan sonraki sende de  yaklaşık 6000 araç satılır...

Bence bu kalitedeki araçlarla 5 yılda bu rakamlara ulaşmak başarı değil , kısa zamanda bir patlama yaşanmalı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yedek parça fiyatlarından oldukça memnunum. Keza yedek parça temininden de. Daha önce de söylediğim gibi babam ufak bir kaza geçirdi ve arka tampon (92 model aracının) 1 haftada temin edilip boyanıp teslim edildi. Ben son bakımda rx8'in arka balatasını değiştim ve 100 tl! Şaka gibi bir fiyat çünkü corolla'nın arka balatasının 180-200 civarına değiştiğini biliyorum.

Servis sayısı ve eğitimli personel paralel artabilirse, yeni Mazda 3'ün rüzgarıyla bir yerlere gelebilir Mazda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen katılıyorum yedek parça fiyatları makul seviyede ve birçok markanın da altında fiyatları.Eski distrubutör zamanından kalma şehir efsanesi oldu artık mazda nın yedek parçasının pahalı olması..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

genelde yedek parça fiyatlarından herkesin haberi yok o sebeble herkes kafasından,şu pahalı bu pahalı diyor.Bana sorarsanız aynı segmentteki araçların yedek parçalarının hepsi neredeyse aynı.mazda nın yeni modellerinin kaporta aksamı ucuz,ama elektronik aksamları her markanın olduğu gibi pahalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

parça analizini iyi yapmak gerek çünkü başıma geldiğinden biliyorum piyasada yan sanayi parçayi orjinalinden pahalı satan yada aynı fiyatlara satan çok yer var adama  mazda parçası diyince adamın gözlerindeki dolar işaretlerini görebiliyorum her zaman diyorum mutlaka servisden fiyat almakda fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

http://www.sabah.com.tr/Otomobil/2014/02/03/mazda3-benzinli-motorlara-itibarini-iade-edecek

Haber içeriği:

Mazda'nın SKYACTIV teknolojilerinin kullanıldığı 6 nesil araçlarından üçüncüsü olan Mazda3 nisan ayında Türkiye yollarına çıkıyor. CX-5 ve Mazda6 gibi, yeni Mazda3 de ödüllü KODO tasarımından esinlendi.

YAKIT TÜKETİMİ DÜŞÜK

Araç içerisinde, Mazda'nın yeni kabini güvenli ve ergonomik bir konfor sunuyor. Birçok açıdan eski modelden daha geniş olan yeni Mazda3'de öne çıkan özellikler arasında Aktif Sürüş Ekranı, sınıfında nadir olan Mazda'nın yeni göz hizası ekranı ve bilgi-eğlence fonksiyonlarının gözle temas kurulmadan etkin şekilde kullanılmasını sağlayan yeniden tasarlanan döner kumanda bulunuyor. Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, SKYACTIV teknolojisine sahip Mazda3'ün benzinli motorlara itibarını iade edeceğini söyledi. Yurdakul, şöyle konuştu: "Dünyada ve Avrupada 'Yılın otomobili' olmaya aday bu aracımız, 1.5 LT benzinli, 120 beygirlik motoruyla, 100 km'de 5.1 yakıt sarfiyatıyla Türk tüketicisinden çok büyük takdir görecek ve nihayet benzinli motorlara itibarını iade edecek."

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sabah gazetesinin 2 satırı biraz geçen bu haberi için teşekkür etmelli miyiz bilmiyorum, anladığım kadarıyla yeni Mazda3 den ilk defa bahsediliyor ancak ne tam bir araç görseli var ne de aracın spesifikasyonları, laf olsun diye yapılmış bir haber görünümünde bu yazı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Benim için Üzülme" dizisinde Necmi Mazda pikap kullanıyor  :)

Harun Mazdanın frenlerini bozdu bakalım Niyazi kaza yapacak mı?  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

İnternette dolaşırken haber 7 sitesinde bir habere denk geldim. Son 10 yılın en güvenli otomobil sıralaması diye.Merak ettim tabiki mazdanın bu sıralamada kaçıncı olduğu, yani sonuç olarak markanın ilk sıralara yakın olduğu kanısınıda düşünerekten habere bakınca 4. sırada olduğumuzu gördüm ve bir kez daha güven tazeledim...

Çoğu markaları sollamış helal olsun valla...

http://www.haber7.com/foto-galeri/20290-son-10-yilin-en-guvenli-100-otomobili/p4

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Marka bazında değil, model bazında değerlendirme yapılmış lakin pekte inandırıcı gelmedi bir çok farklı segment var listede , kriter olarak ne alınmış oda belli değil çarpışma testlerimi , hangisi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesin, sırf sayfanın tıklanması için sallama bir foto haber, kaynak yok, bi halt yok.

İnternet basınının maalesef genel hareket tarzı bu... Etik mi? bence hiç değil... Özellikle muhafazakar geçinen bu tarz basının daha dikkatli olması gerekiyor...

Yoksa müslümanım diye geçinmenin bi alemi kalmıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...