Jump to content

Basında Mazda

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mazda'nın satışları avrupa'Da yükseliyor düşmüyor ki... almanya'da çok mazda varmış.  ingiltere'de de mazda iyi satar. Mazda6 ve mx-5 en çok iki satan model sonra cx-7 gelir(di). İngiltere'de çok ilginçtir bir markanın c segmenti çok varsa d segmenti az,d segmenti çoksa c segmenti az  :D markalara bakış açılarından heralde. mesela birsürü 308 görmüştüm ama 407 ve 508 yok denilecek kadar az. Birsürü golf gördüm fakar o kadar passat yok. Otoyolda giderken dkda bir karşıdan mazda6 görmek mümkün fakat mazda3 çok az gördüm. Rusya deseniz mazda cenneti :D Avrupa'da mazda çok arttırdı ki satışlarını sürekli kapasite büyütme çalışmaları yapılıyor.  Yen de düşürüldü japon hükümeti tarafından.

Onun dışında olayın sadece 1.5 dizel otomatik olmadığı apaçık ortada bence. Ford, mercedes, nissan, chevrolet,alfa vs bu adamlarda 1.6 dizel otomatik yok diye biliyroum.  Mazda6'nın da satmaması doğal kanımca. Fakat cx-5,  3, 5 bunların çok daha fazla satması lazım ve bu da tanıtım sayesinde olur ancak.

Onun dışında bizim halkın da cahilliği var mazdaTR ne yapsın  mazda çabuk bozulur yok mazda şöyle böyle diyenlere. ama 2.el önyargısı ve dizel motor önyargısı tanıtımla düzelir.

Türk halkı da sadece tv izliyor bunu unutmamak gerek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda'nın satışları avrupa'Da yükseliyor düşmüyor ki... almanya'da çok mazda varmış.  ingiltere'de de mazda iyi satar. Mazda6 ve mx-5 en çok iki satan model sonra cx-7 gelir(di). İngiltere'de çok ilginçtir bir markanın c segmenti çok varsa d segmenti az,d segmenti çoksa c segmenti az  :D markalara bakış açılarından heralde. mesela birsürü 308 görmüştüm ama 407 ve 508 yok denilecek kadar az. Birsürü golf gördüm fakar o kadar passat yok. Otoyolda giderken dkda bir karşıdan mazda6 görmek mümkün fakat mazda3 çok az gördüm. Rusya deseniz mazda cenneti :D Avrupa'da mazda çok arttırdı ki satışlarını sürekli kapasite büyütme çalışmaları yapılıyor.  Yen de düşürüldü japon hükümeti tarafından.

Onun dışında olayın sadece 1.5 dizel otomatik olmadığı apaçık ortada bence. Ford, mercedes, nissan, chevrolet,alfa vs bu adamlarda 1.6 dizel otomatik yok diye biliyroum.  Mazda6'nın da satmaması doğal kanımca. Fakat cx-5,  3, 5 bunların çok daha fazla satması lazım ve bu da tanıtım sayesinde olur ancak.

Onun dışında bizim halkın da cahilliği var mazdaTR ne yapsın  mazda çabuk bozulur yok mazda şöyle böyle diyenlere. ama 2.el önyargısı ve dizel motor önyargısı tanıtımla düzelir.

Türk halkı da sadece tv izliyor bunu unutmamak gerek

doğru süze ne hacet.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

skoda superb ler Prag da taksi idi. Çek markası

burada da linealar albealar accent eralar eski corollalar,cliolar taksi. Türk yapımı :D

şaka maka avrupanın her köşesinde taksiler lükstür fakat fiyatları ona göre tuzlu ve uçuktur. Toplu taşıma avrupada çok geliştiği için insanlar taksiyi kullanmayı tercih  etmiyor öyle olunca taksiler 520 superb passat vs. olabiliyor. orada taksiye binen adam kendi arabasını çıkarmaya  üşenen metroya otibise binmek istemeyen beyinsiz zengin olarak görülüyor kanımca :D

fakat bizim de lüks taksilerimiz yok değil. lüks taksimiz olunca hemen ünlü oluyor zaten.

Avrupa taksiler

0A516D1DC8D24EFF96293A6CFA911CB8.jpg

3875468190_8df1660b59.jpg

header6.jpg

hero_taxi_funkmietwagen.jpg

22Mazda6Taxi.jpg

Taxi-Line.jpg

Yerli taksi:

40669045335044469892719.jpg

E05248534362425BB147C16038AE1119.jpg

photo-4.jpg

16-t-0463-audi-taksi.jpg

00070006.jpg

369372db45.jpg

39595588.jpg

103823.jpg

bizim taksilerin suyu mu çıktı hiç te kötü değiller bence  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

enazından neyin ne zaman olacağını artık biliyoruz..bu da bir gelişmedir..açıkçası ben seneye çıkar diyordum..1,5 sene biraz uzun geldi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırsam 2015 tüm mazda modelleri için 1.5 tarihi. mazda3ün seneye çıkması lazım. Fakat ben yine de bu rakamların fazla olduğunu düşünüyorum türk halkının otomobil alma zihniyeti farklı biraz :nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşallah bu tarih doğru çıkar zira daha önce de tarihler verilmişti ;

bu Mazda 3, 2013 sonu

Shinari Mazda 6, 2012 sonu,

her ikisi de 1,5lt Skyactiv Çift Turbo- Dizel, 6 ileri Otomatik şanzıman...

kesin olan tek bilgi <100g/km emisyona sahip olacaklar ve ultra yüksek dayanımlı çelik bu araçlarda da kullanılacak...

bu motorlar konusundaki "düşük performans" konusunda ağzımı açmak istemiyorum artık, hangi markaların hangi motorları kimden aldığını duysanız, kimin ne yaptığını bu açıdan bilseniz çok farklılaşır düşünceleriniz.

sadece şunu söyleyeyim: bu intiba hatalı ve yanlıştır, kendi sınıfında güncel Mazda 3 motorları gayette performanslı ve devir çevirmeyi seven, iyi bir makinedir.

sorun hatalı beklentilerde diyorum ve kapıyorum bu konuyu da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün gazetede Mazda'nın Avrupa toplantısının 26 Haziran'da İstanbul'da Sait Halim Paşa yapılacağı şeklinde haber vardı... Bir çok yabancı gazeteci ve distribütörün katılacağı yazıyordu.

Bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yanlış bilmiyorsam benzin ve mazot birbiriyle belli bir dengede üretilebiliyor, yani sadece benzin veya sadece mazot üretemiyorsunuz..

Bugün için bile dizele talep çok yukarılarda olduğuna göre korkarım 2 sene sonra ve bu araçların satılacağı takip eden yıllar boyunca daha da yükselecek, sonuç olarak da mazot fiyatının artıp benzin fiyatının düşmesi veya sabit kalmasını göreceğiz ki zaten son yıllarda böyle bir gelişmeyi görüyoruz.

Yani 2 yıl sonra şakır şakır dizel satılacağının bir garantisi yok, bana göre mümkün bile değil böyle bir umuda bel bağlamak..

Mazda bayiilerine sabır ve kolaylıklar dilerim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle! Bugün İsveç'de motorin benzin'den pahalı ve ayrıca dizel kullanıcılarına ekstra vergi var. Ben daha ilginç birşey söyleyeyim. Bizim ülkede kırsal motorin kullanımı ve ticari araçlarda motorin kullanımı çok yüksek. Bu sebeple ithal ettiğimiz petrolden yeterli motorini üretebilmek için, ihtiyaçtan fazla benzin üretiyoruz. Bu benzini içeride tüketemediğimiz içinde yok pahasına çevre ülkelere ihraç ediyoruz. Hükümet halkına yaklaşık 5 TL'ye sattığı benzini, 1 USD'nin altında ihraç ediyor. En azından benzin/motorin tüketim dengesini sağlamak için teşvikler yapsalar, ülkenin petrol ithalatı azalacak! Eğer ülkenin cari yurtdışı ticaret açığı veren bir ülke olduğunu düşünürseniz ve bu açığın büyük kısmı da enerji ithalinden geliyorsa, garip bir durum değil mi?

Ben yanlış bilmiyorsam benzin ve mazot birbiriyle belli bir dengede üretilebiliyor, yani sadece benzin veya sadece mazot üretemiyorsunuz..

Bugün için bile dizele talep çok yukarılarda olduğuna göre korkarım 2 sene sonra ve bu araçların satılacağı takip eden yıllar boyunca daha da yükselecek, sonuç olarak da mazot fiyatının artıp benzin fiyatının düşmesi veya sabit kalmasını göreceğiz ki zaten son yıllarda böyle bir gelişmeyi görüyoruz.

Yani 2 yıl sonra şakır şakır dizel satılacağının bir garantisi yok, bana göre mümkün bile değil böyle bir umuda bel bağlamak..

Mazda bayiilerine sabır ve kolaylıklar dilerim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...