Jump to content

91 Mazda 626'da Cut-Off Sistemi Var mı?

zoptrik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mehmet abi devre elemanlarının hepsi SMD üzerlerinde numara vs yoktu hatırladığım kadarıyla. İnşallah yanlış hatırlıyorum dur. Ah su internete koyduğum resim silinmeseydi daha iyi anlaşılacaktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

QRrApV.jpg

devrenin resmi bu. soldan 1. ayak bobine bağlanıyor.

bunun üzerinde 224 yazan sanırım direnç bu dirençi daha düşük değerli bir dirençle değiştirsek ya da iptal edersek olur mu acaba? yani mantık olarak daha düşük devirdeyken daha yüksek bir akım geçmiş olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi dirençten çok, iki tane kapasitör var orada sarı kılıflı. Onların değerlerini yükseltmenle çözülebilir. Onlar büyük ihtimalle 100 nf. 220 NF'la başlayabilirsin denemeye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devre üzerinde hangileri olduğunu işaretleyebilirmisin acaba? birde onları devreden almadan paralel şekilde deneme yapsam olurmu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vlq6By.jpg

Doğru hatırlıyormuşum. Üzerilerinde numara yok. Renklerden mi anlaşılıyor nasıl biliyoruz ki?

Ben gördüğüm bütün kapasitörleri işaretledim abi sadece numara yazman yeterli. Bir de bu kondansatörler mercimek tipi olanlarla mı yoksa normal polaritesi belli olan standart tiple mi yer değiştirecek? Sonuçta SMD kullanmak zorunda değiliz. Bir de kapasite renge göre mi anlaşılıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eline sağlık Fatih.

Benim bahsettiklerim 1 ve 2. kapasitörler. SMD kondansatörlerde değerlerini okuyabileceğimiz bir renk veya kod bulunmuyor. Neden koymuyorlar o da mantıksız. Kapasitemetreyle ölçüp buluyorum ben değerlerini. 

Oradaki kondansatörler elektrolitic değiller, bu yüzden polariteleri yok. Piyasadan bulunacak 2.5 mm bacak aralığına sahip, mercimek, multi veya MKM tip kondansatörle değiştirebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi ben bu opampı incelediğimde iki tane opamp kısmı olduğunu görmüştüm. Devrenin çalışma mantığını kabaca anlatabilir misin abi? Biri devreye giriş biri çıkışı mı ayarlıyor? yoksa daha basit bir çalışma mantığı mı var? Kapasitörlerin ikisini de mi değiştireceğiz? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk op-amp, bobinden gelen sinyali -parazitleri, rippleları fazladır- anlaşılır bir frekansta kare dalgaya dönüştürmede kullanılıyor. 2.'si ise buffer ve gain ayarlamada kullanılıyordur.

Bahsettiğimiz kondansatörler, ilk op-amp'ın girişindeler. Onların değerlerini değiştirerek, gelen sinyalin frekansını düşürüp veya artırabiliriz düşüncesindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen. Ben yeni yeni hatırlıyorum. Ben bunu daha önce inceledim ve işin içinden çıkamamıştım. Daha önce sırf bu yüzden kendim PIC ile bir devre düzdüm. Opampları oradan hatırlıyorum. Sinyali düzeltmek için kullanmıştım ama devrenin program kısmı bir türlü stabil çalışmamıştı, sapıtmıştı. Bu çok stabil çalışıyor ve basit bir 2901 kullanılmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte bu.. İçinde 4 adet op-amp varmış demek ki.

yani ??? 

şimdi sol üstteki 2 kondansöterden birine  paralel başka kondansatör bağlayıp deneyebilirmiyiz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki bizim istediğimiz daha düşük devirde çalışması 1500 civarı bunun için bobinden gelen sinyalin daha yüksek olması gerek.  bunun için kapasitörü arttırmak mı gerekiyor azaltmakmı gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bir deneyeyim bakayım elimde 220 nf olması lazımdı eve bir bakarım. bir de bu kondansatörleri ölçü aletiyle ölçmenin yolu var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...